İBB'nin metro yalanını bakanlık ifşa etti! İşte gerçek rakamlar

İBB'nin Twitter propaganda hesabının metro yalanını bakanlık ifşa etti. Bakanlık 13,27 km metro inşa ettiği belirtilen İmamoğlu'nun 7,24 km, 7,55 km metro yaptığı öne sürülen Kadir Topbaş'ın ise 142,88 km metro inşa ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 07.01.2023 10:06 GÜNCELLEME 07.01.2023 10:53
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

CHP'li İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medyadaki propaganda hesabı bir skandala imza attı. İBB Haber Twitter hesabından "Hangi başkan kaç kilometre metro inşa etti?" başlığıyla yayınlanan görselde, önceki İBB Başkanlarının ve İmamoğlu'nun yaptığı metrolar kilometre bazında gösterildi.

BÜYÜK YALAN

İBB Haber'in hazırladığı görselde Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a 13,27 kilometre metro hattı kazandırdığı, Recep Tayyip Erdoğan'ın 0,86 kilometre metro hattı inşa ettiği, İstanbul'un en çalışkan isimlerinden biri olan rahmetli eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın ise 7,55 kilometre metro yaptığı iddia edildi. 


BAKANLIK YALANI İFŞA ETTİ

İBB'nin propaganda hesabının yalan paylaşımına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hemen cevap verdi. Bakanlık resmi verilere göre hazırladığı görselde, 13,27 kilometre metro yaptığı iddia edilen İmamoğlu'nun aslında 7,24 kilometre metro yaptığını açıkladı. Recep Tayyip Erdoğan'ın 0,86 değil 12 kilometre metro inşa ettiğini belirten bakanlık, Kadir Topbaş'ın ise 7,55 kilometre değil, tam 142,88 kilometre metro yaptığını duyurdu. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 144
  • Daha 1 yıl önce Şikayet Et
    Cennetmekan Abdülhamid han'ın yaptırdığı demiryollarınada Atatürk yaptı dediler bunlar.
    Cevapla
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayatları yalan üzere kurulmuş ınsanlar
    Cevapla
  • Cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların başı yalancı olunca kuyruklarında. Yalancı bunlar meşhur Teyo emiyi geçti
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani TIRTIL gibiler diyorsunuz.
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapmak isteriz istemezler yaparken taş koyarlar yaparız üstüne konar biz yaptık derler bizim nasibimizdede bu varmış napalm
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Utanacak yüz var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz