İmamoğlu yine AK Parti projelerini açtı… 3’ü de önceki dönemin eseri

İBB başkanlığında yıl bazında 4’üncü senesine giren Ekrem İmamoğlu’nun açılışını duyurduğu 3 projenin tamamının AK Parti döneminin eseri olduğu kaydedildi.

GİRİŞ 01.01.2023 12:08 GÜNCELLEME 11.04.2023 16:05
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dudullu-Bostancı Metrosu, Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’nun Fulya ve Yıldız İstasyonları ve Baltalimanı Biyolojik Arıtma Tesisi’nin açıldığını duyurdu. Açılış merasimi yapılmadan start verilen 3 hizmet, İmamoğlu’nun 4’üncü yılına girerken gerçekleştirdiği projeler arasında gösterildi.

Ancak açılışı yapılan 3 hizmetin de AK Parti döneminde projelendirilip ihale edildiği, yapımına başlanıp büyük oranda bitirilen eserler olduğu kaydedildi.

Böylelikle AK Parti, yönetimini 2019'da kaybettiği İBB'de 4 yıl sonra bile yapılan açılışlara imza atma başarısı göstermiş oldu.

CHP'li İmamoğlu’nun “Yeni yıla 3 projeyi açarak giriyoruz” dediği projelerin inşa seyri şöyle kayıtlara geçti:

4 YIL GECİKTİLER, ESKİ PAYLAŞIMLARI SİLDİLER

Dudullu-Bostancı Metrosu: İhalesi 2015 yılında yapıldı. 14 kilometrelik metronun tünel çalışmaları 23 Ocak 2017’de başladı.

İstanbullulara yeni metro müjdesi!İstanbullulara yeni metro müjdesi!

Her iki aşamada da İBB Başkanlığı’nda AK Parti’li Kadir Topbaş yer alıyordu.

2019 yılında tamamlanması planlanan 13 istasyonlu metro hattı, 2019’da CHP’li İmamoğlu yönetiminin iş başına gelmesiyle sekteye uğradı. 2019’da açılması planlanan metro, 4 yıl gecikmeli olarak 2023’te açılabildi.

Dudullu-Bostancı Metrosu'nda dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla tünel kazı çalışmalarına başlanıldığına dair bilgi ve görseller, İBB’nin resmi sitesinden kaldırılmış durumda. Şu linkte yer alan Dudullu-Bostancı Metrosu’na ilişkin URL, (http://ibb.istanbul/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=23597#.WIXpNVWLSUk) İmamoğlu yönetimi tarafından silindiği için ulaşılamıyor.

PROJENİN BİTMESİ GEREKEN 2019'DAN BERİ SADECE 2 DURAĞI AÇABİLDİ

Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu: Temeli 21 Mayıs 2015’te atıldı. En zor aşama olan tünel kazısı 11 Ağustos 2017’de bitti.

Dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş, projenin 2019’da bitirilerek hizmete gireceğini duyurdu.

2019’daki yerel seçimlerde CHP’li İmamoğlu kazanınca bu metro projesi de akamete uğradı. İstanbullular 4 yıl boyunca açılışı bekledi.

1 Ocak 2023 tarihi itibariyle sadece Fulya ve Yıldız İstasyonları arasındaki duraklar açılabildi. Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu, temel atılmasının ardından 8 yılda hala bitirilemeyerek CHP yönetimi elinde adeta “gecikme” rekoru kırdı.

CHP’li İBB yönetimi, Kadir Topbaş’ın katıldığı Mecidiyeköy-Kabataş Metrosu’na ilişkin bilgilerin yer aldığı “https://ibb.istanbul/News/Detail/34155” linkindeki bilgileri de İBB’nin resmi sitesinden kaldırarak yok etti. Metro İstanbul’un internet sitesinde ise gecikmeyi gözler önüne seren bilgiler mevcut.

ARITMA TESİSİ DE AK PARTİ'NİN ESERİ

Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi: İmamoğlu’nun 2023’ün ilk gününde açıldığını ilan ettiği biyolojik arıtma tesisi de AK Parti projesi. Baltalimanı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşaatı 2 Ekim 2017’de başladı.

Bu proje ile Boğaz’a deşarj edilen arıtılmış atık suyun, kirletici madde yükünden büyük oranda arındırılmış olacaktı. 2019’da CHP iş başına gelince 6 senede ancak tamamlanabildi.

İSKİ'nin resmi internet sitesindeki bilgiler, Baltalimanı Biyolojik Arıtma Tesisi'nin de İmamoğlu projesi olmadığını belgeliyor.

İBB’nin AK Parti dönemi icraatları arasında yer alan tesisin açılışını İmamoğlu, “Yumurta şeklindeki bu devasa yapılar İstanbul Boğazı’nı koruyacak. Sarıyer Baltalimanı Biyolojik Arıtma Tesisi’ni 1 Ocak’ta açıyoruz.” sözleriyle duyurdu.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 159
  • Bozkurt 9 ay önce Şikayet Et
    Açılışlara akp İmamoğlunuda davet etsin
    Cevapla
  • bülent duman 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yalanlar mahkeme yoluyla tesçillensin.inanan çok.
    Cevapla
  • misafir35 1 yıl önce Şikayet Et
    başkasının yaptığını sahiplenmek chp nin genlerinde var. bunlardan vatana ve memlekete fayda olmaz
    Cevapla
  • İbrahim Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsın zavallı birşey üretmiyor başkasının yaptığına sahip çıkmaya kendini alistirmis işin komik trajik tarafı millet artık bu yalanlarını tutmuyor kendini sadece rezil ediyor vizyon yok
    Cevapla
  • Ahmet Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu 2019 haziranında göreve başladı. 2019 da bitmesi gereken projeler neden bitmemişti? Kaç tane proje 2018 de kaynak yoklugu sebebi ile durdurulmuştu? Bu soruların cevabını da yazmak lazım Faruk Arslan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...