Meral Akşener ve Mansur Yavaş'ı veto etmişti! HDP'den bir isme yeşil ışık!

6'lı masada adaylık karmaşası sürüyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e kapıları kapatan HDP, 6'lı masadan bir ismin adaylığına olumlu baktı.

GİRİŞ 10.01.2023 20:14 GÜNCELLEME 11.01.2023 10:25
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

HDP'li Saruhan Oluç TBMM'de Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaretinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına HDP olarak nasıl baktıklarına ilişkin yöneltilen soruya Oluç, " Kemal Kılıçdaroğlu, çok değerli bir ana muhalefet partisi lideri" dedi.



"ÇOK DEĞERLİ BİR ANA MUHALEFET LİDERİ"

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına HDP olarak nasıl baktıklarına ilişkin yöneltilen soruya, "Biz şunu hiç doğru bulmadık, bulmayız da. Altılı Masa'nın adayları hakkında konuşup, şu kişi aday olsun demeyi dışarıdan bir dayatma yapmayı siyasi saygı açısından da uygun görmeyiz. Elbette ki Kemal Kılıçdaroğlu, çok değerli bir ana muhalefet partisi lideri. Bizim açımızdan net. Bunu her zaman söyleriz. Ama adaylığı konusunda bir şey söylememiz Altılı Masa'ya da saygısızlık olur. Bu konuda o yüzden dikkatli davranmaya özen gösteriyoruz" diye yanıt verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 142
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    K.K CHPKK nın baş başı, dağda bayırda adam aramayın.
    Cevapla
  • HDPnin anası 1 yıl önce Şikayet Et
    Hdp chpden doğmuş bir partidir. chpnin özerklik isteyenleri o zaman Atatürkçü chp lilerle anlaşamadığından ayrılıp hdpyi kurdular.Şu anda olsa ayrılmalarına gerek kalmazdı çünkü chp=hdpkk
    Cevapla
  • İzmir dobracı 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal bey aday olması Tayyip beye yarar yüzde 3 fazla oy alir
    Cevapla
  • Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Altılı Masa'nın adayları hakkında konuşup, şu kişi aday olsun demeyi dışarıdan bir dayatma yapmayı siyasi saygı açısından da uygun görmeyiz!!!! Deyip Meralle Mansura niye veto koydunuz onuda açıkla bakalım
    Cevapla
  • necmettin 1 yıl önce Şikayet Et
    kılıcdaroğlu chp içindeki en mutlu hdp'li
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?