İyi Parti’de kritik koltuk için büyük gerilim… Kavga dinmedi, kongre ertelendi!

İyi Parti’de genel merkez ile Koray Aydın arasında Ankara İl Başkan adayının belirlenmesi konusunda büyük bir gerilimin yaşandığı öğrenildi. Restleşmeler üzerine kongrenin ertelendiği belirlendi.

GİRİŞ 13.01.2023 16:58 GÜNCELLEME 13.01.2023 17:13
Bu Habere 159 Yorum Yapılmış

    Haber7-Özel

İYİ Parti'nin 14 Ocak’ta yapılması planlanan Ankara il kongresi seçimlerinin parti içerisinde büyük bir krize yol açtığı, tek listeyle girilemeyen seçimde Meral Akşener cephesi ile ile Koray Aydın’ın farklı adaylar üzerinden gerilim yaşadığı iddia edildi. 

İLK HAMLE KORAY AYDIN’DAN

Milletvekilliği adaylığı için istifa eden mevcut Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ün yerine gelecek ismin belirleneceği seçim, İyi Parti’de tansiyonu yükseltti. En kritik makam olan Ankara İl Başkanlığı için adeta parti içi savaş çıktığı öne sürüldü. 

Edinilen bilgilere göre, parti içi dengeleri derinden sarsacak kritik Ankara İl Kongresi seçiminde ilk hamleyi İyi Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın yaptı. Daha önceki “teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı” görevini kaybeden Koray Aydın’ın, il başkanları düzeyindeki ağırlığını devam ettirmek için Ankara il kongresinde Genel Merkez’den farklı bir pozisyon aldığı kaydedildi. Koray Aydın, 10 Ocak günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “il başkan adayımız” diyerek Serdar Tunç’u işaret etti. Aydın, "İYİ Parti Ankara Milletvekilleri olarak, il başkan adayımız Serdar Tunç kardeşimize başarılar diliyoruz. Keçiören'de gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarını, tüm Ankara'da yürüteceğine yürekten inanıyoruz. Allah muvaffak etsin.” ifadelerini kullandı.


İKİNCİ HAMLE GENEL MERKEZ’DEN

Koray Aydın’ın bu hamlesine Genel Merkez’den benzer karşılık geldi. Meral Akşener’e yakınlığı ile bilinen İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır, Ankara il başkanının belirleneceği seçimde Batuhan Yılmaz’ı desteklediklerini ilan etti. Ümit Dikbayır, Koray Aydın’a nispet yaparcasına, “Ankara İl Başkan Adayımız Batuhan Yılmaz” ifadelerini kullandı. Dikbayır’ın söz konusu paylaşımı, Aydın’dan bir gün sonra, 11 Ocak’ta yapması dikkat çekti. 


Dikbayır, “Partimizin kurucu Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve akabinde iki dönem Merkez Disiplin Kurulu üyeliği görevlerini başarıyla ifa eden, ilk günden bugüne azmi ve çalışmalarıyla örnek gösterilen Ankara İl Başkan Adayımız Av. Batuhan Yılmaz’a başarılar diliyoruz." sözlerini sarf etti.

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA TANSİYON YÜKSELDİ

Görünürdeki aday restleşmelerinin kapalı kapılar arkasında büyük tartışmalara yol açtığı bildirildi. Genel merkezin desteklediği Batuhan Yılmaz ile İyi Parti’nin ağır toplarından Koray Aydın’ın desteklediği Serdar Tunç isimleri arasında büyük gerilim yaşandığı kulislere yansıdı.

Aday çıkmazına saplanan İyi Parti’de 14 Ocak’taki kongre, yıkıcı tartışmaların ardından ertelendi. İyi Parti Ankara İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, hiçbir gerekçe gösterilmeksizin kongrenin 29 Ocak’a ertelendiği duyuruldu.



İyi Parti Ankara İl Başkanlığı’nın resmi açıklamasında, “Değerli Ankaralılar; 14 Ocak 2023 Cumartesi günü yapılması planlanan İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı Kongremiz; 29 Ocak 2023 Pazar gününe ERTELENMİŞTİR. Kongre sürecimizin Partimize ve Ankara’mıza hayırlara vesile olmasını diliyoruz.” denildi.

Meral Akşener taburcu oldu! İYİ Parti'den yeni açıklama geldiMeral Akşener taburcu oldu! İYİ Parti'den yeni açıklama geldi

AKŞENER BU YÜZDEN Mİ HASTANELİK OLDU?

Genel merkez destekli Ümit Dikbayır ile Koray Aydın arasında yaşanan aday geriliminin seçimlere 1 gün kala had safhaya ulaşmasıyla tansiyonun yükseldiği, Genel Başkan Meral Akşener’in sorunun çözüme kavuşturamaması üzerine fenalaştığı, kalp teklemesi nedeniyle hastaneye kaldırılmasının arkasında bu nedenin yattığı gelen bilgiler arasında.

 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 159
  • İ. Yalçınkaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun İYİ Parti 'ye ve yöneticilerine. Herkes hür iradesiyle mücadele edecek görünün o. Demokrasi zaten iradesi olanların işi.
    Cevapla
  • ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    vay be feraset işte buuuu.beyimmmm daha ankarada bir koltuk için birbirine giren bu zihniyet mesele makamlar mevkiler olunca napacak sen düşün hele neler olacak.hakkında tahminim var kalemşörlük kolay mı iyi para veriyorlar mı sahi
    Cevapla
  • ÇEPNİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olayda kalbi tekleyen meraliçe seçim sonucunu görünce buyrun cenaze namazına.
    Cevapla
  • Ayısigi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ufak tefek isler bence ablsmuz gozlerden irak olarsk baska bir şeyler mi planlafi
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha kendi içlerinde il başkanı atayamıyorlar kriz çıkartıyorlar ablamın kalbine vuruyor düşünmek bile istemiyorum bunların ülke yönetebileceğini Rabb'im fırsat vermesin inşaallah amin
    Cevapla
  • adıyamanlı ali 1 yıl önce Şikayet Et
    desene seçim günü akşamı sonuçları açıklandıktan sonra bu tür vakaları ve kalp spaz malarını teklemelerini çok duyacağız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor