TSK'ya 'kimyasal silah' iftirası atan TTB Başkanı Fincancı'dan küstah açıklama!

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığına ilişkin ortaya attığı iftiraların halen arkasında olduğunu savundu.

GİRİŞ 14.01.2023 02:40 GÜNCELLEME 14.01.2023 09:11
Bu Habere 541 Yorum Yapılmış

Türk Tabipleri Birliği Başkanı (TTB) Şebnem Korur Fincancı 20 Ekim 2022'de, katıldığı bir yayında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK'ya yönelik operasyonunda "kimyasal silah" kullandığı yönünde iftiralarda bulunmuştu.

HAPİS CEZASI ALDI, TAHLİYE EDİLDİ

"Terör örgütü propagandası" suçlamasıyla İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Fincancı 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası aldı. Anayasanın 53. maddesindeki kamusal haklarından mahrum bırakılması kararlaştırıldı. Fakat cezaevinde geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

"KİMYASAL MADDE VAR"

Almanya merkezli DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Şebnem Korur Fincancı, TSK'yı hedef alan sözlerinden dolayı herhangi bir pişmanlığının olmadığını, sözlerinin arkasında olduğunu savundu.

"Niye pişmanlığım olsun? Ben tıbbi bir değerlendirme yapıyorum" diyen Fincancı, "Bir video izledim, hatta meslektaşlarımla birlikte izledik. Onu gözlüyorum ben. Bunun gaz formunda bir madde olduğunu, bu gaz formunun toksik bir gaz olması gerektiğini söylüyorum, zararlı olduğu için. Onun üzerinden de diyorum ki, 'Toksik bir gaz'... Anlamazlar diye sonra, 'Zehirli bir gaz' diyorum. Kimyasal madde, gaz olarak bir kimyasal madde var." şeklinde konuştu.

"PİŞMAN OLACAK BİR ŞEY YOK"

Konuşmasında "kimyasal silah" demediğini öne süren Fincancı, "Ben 'Bunun bir kimyasal silah olup olmadığına bakılsın, kimyasal silah ise, yasaklanmış kimyasal silahlar kapsamında olup olmadığı için ileri inceleme yapılsın' diyorum. Söylediğim bu. Çünkü uluslararası sözleşmeler protokoller bize böyle yapılması gerektiğini söylüyor. Bunu yapabilmek için ileri incelemede de adli tıpçıların bir kılavuzu var: Minnesota protokolü. Ben bunu söylüyorum, bunda pişman olacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 541
  • Ali baba 10 ay önce Şikayet Et
    Osmanliyi okuyun, hiçbir asiyi, vatan hainini affetmemis. Abd, Avrupa , Çin Rusya kesinlikle ihaneti yargılamiyor bile. Tarihleri gurur duydukları, hainlerin yok etmeleri ile dolu. Biz ne zaman gerçek devlet olacağız.
    Cevapla
  • Rıfkı baba 10 ay önce Şikayet Et
    Ermeni bunlar hep, şebeke
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık böyle adaletin .... Eee ceza verdin çıkardın kaldığı yerden devam edeceği belli çünkü Türkiye'de adaleti uygulayanların kişiye göre hüküm kişiye göre uygulama oldukça böyle necis kişilikler at oynatmaya devam ederler. Çünkü bu necis varlıklar içimize yerleşmiş habir urlar kripto Ermeni Rumlar dir.
    Cevapla
  • Tamam 1 yıl önce Şikayet Et
    Tosbiş..
    Cevapla
  • fizikçi 1 yıl önce Şikayet Et
    bile bile neden serbest bıraktınız bunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...