Akşener'den Başkan Erdoğan'a övgü: Helal olsun büyük adammış

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan katıldığı programda 6'lı masadaki son durumu değerlendirdi. Sayan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili sürpriz bir iddiada bulundu.

GİRİŞ 15.01.2023 00:02 GÜNCELLEME 16.01.2023 00:22
Bu Habere 152 Yorum Yapılmış

2023 seçimleri giderek yaklaşırken 6'lı masada yaşanan adaylık krizi her geçen gün yeni bir boyut kazanıyor.

A Haber ekranlarında yayınlanan Satır Arası programına konuk olan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan 6'lı masadaki son durumu değerlendirdi.
 

Babacan'dan tepki çeken İHA-SİHA çıkışı! Baykar'dan cevap!Babacan'dan tepki çeken İHA-SİHA çıkışı! Baykar'dan cevap!


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamalarını değerlendiren Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan İYİ Partili bir isimle yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı.



AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A: HELAL OLSUN! BÜYÜK ADAMMIŞ

Savcı Sayan, Akşener'in parti içindeki yakın bir isme "Reis bunlardan neler çekmiş. Reis haklıymış ya. Bunca yıl bunlarla nasıl geçindi? Helal olsun adam büyük adammış" dediğini belirtti.

SAYAN: BU ÇOK ÖZEL VE DOĞRU BİR BİLGİ

Sayan açıklamasında, ''Bunlar Meral Akşener'e karşı tehdit dili kullanmaya başladı. Akşener geçen bir özel görüşmede "İllallah ya. Reis bunlardan neler çekmiş. Reis haklıymış ya. Bunları idare etmek Türkiye'yi idare etmekten daha zor. Bunca yıl bunlarla nasıl geçindi? Helal olsun adam büyük adammış" cümlelerini kullanmış.  Bu çok özel ve doğru bir bilgi. Akşener bile artık şikayet etmeye başlamış. Akşener bunları en yakınındaki İYİ Partili bir arkadaşa söylemiş." ifadelerini kullandı.

CHP MEDYASINDAN DAVUTOĞLU'NA İNCE AYAR

CHP'nin yayın organı Halk Tv'de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yüzde 1 oy alan bir partinin genel başkanı olduğu hatırlatılarak 'susması' gerektiği uyarısı yapıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, altılı masanın toplantılarının ardından televizyon ekranlarında düşündükleri yönetim sistemine ilişkin açıklamalar yapıyor. Geçtiğimiz gün 6'lı masanın 10. toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı içeriden ya da dışarıdan olsun, genel başkanlar doğrudan karar süreçleri içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. Genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak." ifadelerini kullanmıştı.

'BUNU DEDİĞİ ANDA KRİZ ÇIKAR'

Davutoğlu, dün de ittifak içerisinde olduğu altılı masanın Türkiye'yi yönetmeyi vaat ettiği sistemle ilgili katıldığı bir canlı yayında konuştu. Davutoğlu, kendisine yöneltilen  "Bir Cumhurbaşkanı seçtiniz diyelim. O Cumhurbaşkanı 'Sizin oyunuz düşüktü, ben bu kararı veriyorum' derse..." sorusuna çok konuşulacak bir cevap verdi. Davutoğlu, "Bunu dediği anda kriz çıkar, Meclis desteğimizi çekeriz, ülke seçime gider." dedi.

Davutoğlu'nun bu sözleri altılı masadaki potansiyel krizi gözler önüne serdi.

CHP MEDYASINDAN UYARI: YÜZDE 1'SİN SUS

Bu açıklamalarının ardından CHP medyasından adeta Davutoğlu'na 'muhtıra' geldi. CHP'nin yayın organı Halk Tv'de Ahmet Davutoğlu'na yönelik açık uyarılarda bulunuldu. Halk Tv sunucusu Şirin Payzın, "Bilmiyorum sayın Davutoğlu'na böyle bir özgüven nereden geldi. Davutoğlu şu anda anketlerde yüzde 1. Yüzde 1'lik bir partinin genel başkanı olarak konuşmak durumunda ama anladığımız kadarıyla sayın Davutoğlu hala kendisini AK Parti'nin içindeki başbakan sıfatıyla görerek konuşuyor." dedi. 

Davutoğlu'nun sürekli açıklamalarda bulunmasına tepki gösteren Payzın, "Ahmet Davutoğlu'nun sürekli ekranlarda seçmeni umutsuzluğa sürekleyecek açıklama yapmak gibi bir trendi oluştu." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 152
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu adamlar daha aday bile açıklayamıyorlar ,bir de kazanacagız diyorlar
    Cevapla
  • Alp 1 yıl önce Şikayet Et
    Davutoğlu sen herkesi Erdoğan mı sandın ki seni bir yerlere koysun? Sen kendini halen Mevcut Erdoğan'ın bahşettiği başbakanlık koltugunda mı sandın? Burası 7li masadasın. 7benzemez birarada. Çorba bir kadro ve ekip. Allah etmesin çok başlılıktan baş ağrıtıyorlar. Daha adayda anlaşamayan ekip...
    Cevapla
  • Ah ah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    türkoğlu türk rumuzlu yormcu, gafletin rumuzunda, islamda böyle bir övünç ve ırkçılık olamaz, ırkçılık ümmeti bölücülüktür, diğeri de kürt oğlu kürt anlaşın bakalım
    Cevapla
  • Ülkucü 1 yıl önce Şikayet Et
    Akşener, Milliyetçi olduğunu söylüyor madem ve vicdanıda reisi takdir ediyorsa bıraksın 6 li masayı hele bu bozuk zihniyetlilere koltuk deyneğı olmasın ve Cumhur ittifakına katılsın o zaman vatandaş olarak iyi partiyi destekleriz inanın cokda oy alır inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor