Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi, Pegida Hareketi liderinin Kur'an-ı Kerim'i yırtması nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

GİRİŞ 24.01.2023 11:30 GÜNCELLEME 24.01.2023 12:58
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hollanda’nın Lahey kentinde İslam düşmanı bir şahsın 22 Ocak’ta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırısını en güçlü şekilde lanetliyoruz." denildi.

İsveç'in ardından bu kez Hollanda'da yaşanan ve kutsal değerlere hakaret eden ve nefret suçu içeren bu alçak eylemin, İslam düşmanlığının, ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının Avrupa'da artık sınır tanımadığının açık ilanı olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Bu eylemler sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerini, manevi değerlerini ve toplumsal hoşgörüyü doğrudan hedef almakta; ayrıca bir arada barış içinde yaşama kültürünü zedelemektedir." ifadelerine yer verildi.

BÜYÜKELÇİ BAKANLIĞA ÇAĞIRILDI

Açıklamada, "Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak bu iğrenç ve aşağılık eylemi kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, Hollanda’nın bu tür provokatif eylemlere müsaade etmemesi talep edilmiştir. Hollanda makamlarının olayın failine yönelik gerekli işlemleri yapmasını, bu tür hadiselerin tekrarının önlenmesi amacıyla somut tedbirleri hayata geçirmesini bekliyoruz." denildi.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 117
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk Ayet "OKU". Bu ayet düz anlamda "okumak" değildir! Daha çok "Aklını kullanarak "anlatılmak isteneni öğren" anlamındadır! Yani "Kuran'ı Kerim" şekilden çok akıl'a hitab eder! Nasrettin Hoca hikayeleri de bu yüzdendir. Şekilde müslümanların elinde dinimiz iki paralık oldu!
    Cevapla
  • Gelecek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkelerin ürünlerini açıklama zamanı gelmedi mi?
    Cevapla
  • Eray 1 yıl önce Şikayet Et
    Çağdaş Medeni Eskiya Gercek Kisilikleri Yüzleri
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Pegida hareketi nazi hareketi hollanda avusturya danimarka isvec tüm iliskiler kesilmeli
    Cevapla
  • GÖZLEMCİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz onların elçiliği önümde aynı eylemi İncil kitabıile yapsaydık ne derlerdi acaba bu adi herifler. Ama biz o lar kadar aşağılık mahluklar değiliz. Bilakis asil bir milletiz, tüm kışkırtıcı eylemlere rağmen, ülkemizdeki gayrımüslimler dini inançlarını özgürce yaşarlar,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!