AK Parti gerçeği yüzleri düşürdü! Saadet'ten anket itirafı

Son yapılan kamuoyu araştırmalarında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın oylarını artırması altılı masada karşılık buldu. Saadet Partisi Milletvekili Karaduman, Erdoğan'ın ve AK Parti oylarının anketlerdeki yükselişini kabul etti.

GİRİŞ 26.01.2023 14:10 GÜNCELLEME 26.01.2023 15:13
Bu Habere 188 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partiye yakınlığıyla bilinen televizyon kanalı TV5'te siyaset gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den ayrılan seçmenin başka bir partiye yönelmek yerine kararsız kaldığını belirten Karaduman, Cumhur İttifakı oylarında yaşanan artışa değindi. 

Koalisyon hükümetinin neden olacağı riskleri kabul eden Karaduman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '6 kaptan bir gemiyi batırır' sözlerini de bir nevi doğrulamış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya eleştiri: Ülkeyi altı kayyum yönetecek!Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masaya eleştiri: Ülkeyi altı kayyum yönetecek!

Altılı masadaki 'riskli' alanlara işaret eden Konya Milletvekili, 'risk' olarak addettiği bu alanların önümüzdeki günlerde gündeme gelebileceğini belirtti.

"KAMUOYU YOKLAMALARINDA GÖREBİLİYORUZ"

Altılı masanın paydaşı Saadet Partisi'nin Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, AK Parti'nin oy oranında yaşanan artışın kamuoyu yoklamalarıyla görülebildiğini söyledi:

"Türkiye'de aslında AK Parti'den kopan seçmenin, herhangi bir partiye evrilmediğini, kararsız bir seçmen olarak konumlandığını, son yapılan bazı anketlerde kısmen AK Parti'ye yeniden bir dönüşün olduğunu kamuoyu yoklamalarında görebiliyoruz."

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman

KOALİSYON HÜKÜMETİ ELEŞTİRİSİ

Programın devam eden bölümünde koalisyon hükümetine yönelik endişelerini dile getiren Karaduman, vatandaşın bu noktada 'suçlanmaması' gerektiğini aktardı:

"Koalisyonla bir ülkenin yönetilmesinin önemli birtakım riskleri var mıdır? Hiç şüphesiz vardır. Şu ana kadar altılı masanın kendi içerisinde oluşan birtakım riskli alanları olduğu gibi koalisyon hükümetleriyle ilgili de bu durum söz konusu olabilir. Ama günün sonunda bu alanlarla ilgili insanımızın mutlaka ikna edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Vatandaş burada bir endişe duyuyorsa, 'Buradan bir kriz çıkar' diyorsa ve bu kriz de bizatihi belirli isimler tarafından gündeme getiriliyorsa, vatandaşımızı 'Burada ne için kriz var?' dedikleri için suçlamamamız gerektiğini düşünüyorum."

ADAYINI AÇIKLADI

Abdulkadir Karaduman, altılı masanın ortak aday olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu çıkarması yönündeki talebini şu sözlerle kaydetti:

"Türkiye’nin birikmiş sorun ve problemlerinin önemli oranda çözümüne ciddi katkısının da olacağını düşünerek genel başkanımız sayın Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği kanaatindeyim."

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 188
  • Servet ozturk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey kendini bilmez saadet partisi unuttunmu yıllarca annen bacın esin baş örtüsü yüzünde ikinci sınıf insan olarak görüldüğünü ey Müslümanı diyen temmo mecliste bu kadını dışarı atın diyen alkış tutan yahudinin yandaşı temmo sırf sen destek veriyon diye elleri hergun semaya kalkıp dua eden Müslümanımin o ellerle baş örtüsüne hakaret eden Müslümanlarının yobaz fren sizleri destekliyecegini temmo temmo alıçooo alicooo ey kara Şener kara Şener ey ahmedooo bu insanlar size oy verecekmiş zannediyorsunuz yazık yazık
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    SAADETÇİLER Sizin isminiz batsın. Size oyumu kurban ederim. Yallah İran a Kasım Süleymaniye rahmet okuyanlar. Reis varken size bırak oy atmayı çöpü vermeyi bile zul sayarım. Tabela partisi sizi.
    Cevapla
  • Öteki 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet yükseldi, bence de. %25'den %28'e.
    Cevapla
  • dikkat 1 yıl önce Şikayet Et
    14 Mayıstan sonra Abaküs göndereceğim sana hesabın gelişsin.
    Cevapla
  • cemal a. 1 yıl önce Şikayet Et
    14 mayısta sana da saymayı öğreteceğiz.
    Cevapla
  • Zxhosuna gitmmedi 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı insan kendi zavallı gibi göremeyen. İnsanllardir
    Cevapla
  • ali hacıhasanoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara ne oldu bu kadar basiretleri kapandı. Siz CHP ye razı olmazsanız onlar sizden asla razı olmazlar. Saadet yerini bilemedi ve komik oluyorlar. % 1 lik oylarıyla c.başkanlığını istiyorlar.Her gönülde bir aslan yatar.
    Cevapla
  • Hüseyin IŞIK 1 yıl önce Şikayet Et
    Saadet'in yeri tüm vatan sathıdır.. o satıhta millet vardır ve Milletin ittifakı ile kurtuluşa giden yolun ana nüvesidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi