6'lı masayı karıştıracak itiraf: Erdoğan'dan daha dürüst adam bulamayız...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6'lı masa ittifakında yer alan Saadet Partisi'nden peş peşe itiraflar gelmeye başladı. Saadet Partisi GİK Üyesi Nurettin Çelik'in Erdoğan sözleri gündeme oturdu.

6'lı masayı karıştıracak itiraf: Erdoğan'dan daha dürüst adam bulamayız...
6'lı masayı karıştıracak itiraf: Erdoğan'dan daha dürüst adam bulamayız...
GİRİŞ 28.01.2023 16:48 GÜNCELLEME 28.01.2023 16:48
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

6'lı masanın adaylık savaşı devam ederken masanın ortaklarından Saadet Partisi'nin bomba itirafları peş peşe geliyor.

"ERDOĞAN'DAN DAHA DÜRÜST BİR ADAM BULAMAYABİLİRİZ"

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın kararsız seçmenin AK Parti'ye döndüğünü itiraf etmesinin ardından bir itiraf da Saadet Partisi GİK Üyesi Nurettin Çelik'ten geldi. Nurettin Çelik sistemle sıkıntılarının olduğunu belirterek "Biz Erdoğan’dan daha dürüst bir adam bulamayabiliriz." itirafında bulundu.

"KARARSIZ SEÇMEN AK PARTİ'YE DÖNÜYOR"
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise geçtiğimi gün yaptığı açıklamada kararsız seçmenin AK Parti'ye geri döndüğünü belirterek, "Türkiye'de aslında AK Parti'den kopan seçmenin herhangi bir partiye evrilmediğini kararsız bir seçmen olarak konumlandığını son yapılan bazı anketlerde AK Parti'ye yeniden bir dönüşün olduğunu da kamuoyu yoklamalarında görüyoruz." dedi.

"ERDOĞAN'I DESTEKLEMELİYİZ"

Öte yandan 2019'da "İstanbul'da AK Parti'ye seçimleri biz kaybettirdik" diyen Saadet Partisi hatibi ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın önde gelen isimlerinden olan Hasan Damar da geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan için destek istedi.

Olağanüstü bir dönemden geçildiğine ve yapılan hizmetlerin görmezden gelinemeyeceğine dikkat çeken Damar yaptığı açıklamada, "Bunları da görmemiz lazım; ağır sanayi gibi, Ayasofya'nın açılması gibi, başörtüsü meselesini gündemden kalkması gibi. Sizlerden ricam bütün kardeşlerimizin bu seçim, olağanüstü bir seçim olduğu için mutlak suretle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemeliyiz." dedi.

"MİLLİ GÖRÜŞ DIŞINDA DESTEK VERMEYİZ"
Saadet Partisi'nde 30 Ekim 2022'de yapılan 8. Büyük Olağan Kongre öncesi oluşturulan Haymana Mutabakatı Heyeti, 6'lı masadan çıkacak adayın Milli Görüş'ten olması gerektiğini belirten yeni bir bildiri yayımlanmıştı.

Yayımlanan bildiride, "6'lı Masa'nın Saadet Partimizin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu dışında göstereceği hiçbir cumhurbaşkanı adayının Millî Görüş geleneklerinden gelen seçmenin desteğini alması da mümkün değildir" denilmişti.

"6'LI MASANIN İLKE VE AHLAKI YOK"

6'lı masadan çıkacak adayın Milli Görüş'ten olması gerektiğini belirten yeni bir bildiride şunlar kaydedilmişti;

2023'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak; Ülkemiz seçimlere giderken 6'lı Masa, Millî Görüş'ün aday belirleme esas ve usulünde olmayan bir şekilde kazanacak aday, Erdoğan'ı yenecek aday, herkesin oyunu alacak aday gibi hiçbir esas, ilke ve ahlak taşımayan kriterleri önermektedir. Hâlbuki Millî Görüş Hareketinin geçmişi, tecrübesi ve dayandığı ilkeler itibariyle Millî Görüş kriterlerini ortaya koyması ve bu kriterlere uygun adayı milletimize teklif etmesi beklenirdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • ERSİN KAPTAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin millet sizden sandıkta hesap soracak size öyle bir fatura kesecekki ödemeniz mümkğn olamayacağı gibi topluö içerisine bile çıkamaz hale geleceksiniz şunlardaki kafaya bak binde sıfır bilmem kaç oy almış milletin seçtiğine parmak sallıyor bu hakkı cesareti yasa ve anayasadan almadığınız aşikar geriye bir tek odak kalıyor ağa babalarınız abd ve ab onların karı ve hükmü türk milleti tarafından buruşturulup çöpe atılır tıpkı sizleri atacağı gibi milletin sözünün üzerine söz milletin seçtiği liderin üzerine lider tanımaz bu ülke ve millet vesselam
    Cevapla
  • ortak aday 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP ortak adayını açıkladı Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • mıko baba 1 yıl önce Şikayet Et
    adam doğru diyorr..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    saadet partisi şuurlu hareket edersr Akpatiyi Erdoğanın yanınds olması gerekir değilse silinir.
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    kendini müslüman diye yutturrmaya çalışanlar CHP ile olan işbirliklerinin sonuçlarını görmeye başlamış - hem bu dünyaları gitti hem ahiretleri - sanıyorlarmı li CHP ye ufak çıkarlar için sattıkları dinleri somalili filistinli suriyeli bebeklerin kanı karşısında onları cehennem ateşinden kurtarabilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular