Milli Görüş duayeni Hasan Damar'ın 'Erdoğan'a destek' çağrısının ardından bir çıkış daha

Yaklaşan 2023 seçimlerinde Saadet Partisi'nin CHP'ye endeksli konumu tartışılırken, Milli Görüş camiasından karşıt sesler yükselmeye devam ediyor. Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal'dan SP yönetimine anlamlı bir çağrı geldi.

GİRİŞ 22.01.2023 17:11 GÜNCELLEME 22.01.2023 22:10
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Milli Görüş camiasının hatiplerinden Hasan Damar’ın seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklenmesi yönünde çıkışı, Haymana Mutabakatı Heyeti’nin Saadet Partisi’nin siyasi yanlışlarına dikkat çeken bildirisinden sonra bir çıkış da Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal’dan geldi.

Resmi sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarda Abdulaziz Kıranşal, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyelerine “iç bütünlüğün” sağlanması için çağrıda bulundu. Milli Görüş camiasındaki farklı fikir sahiplerinin dinlenilmesi gerektiğini belirten Kıranşal, bu adımın atılmaması durumunda savrulmalar yaşanabileceğini ve bunda YİK üyelerinin vebalinin olacağını vurguladı.

ELEŞTİRENLER DİNLENMELİ, YOKSA VEBAL OMUZLARINIZDA

Milli Gazete yazarı Abdulaziz Kıranşal’ın açıklaması şöyle:

MİLLİ GÖRÜŞ Hareketimiz bir an önce iç bütünlüğünü sağlamak zorundadır. Hareketin en üst kurulu olan YİK acilen devreye girip tüm farklı fikir sahiplerini, eleştirileri ve tarafları dinleyip bir şekilde ikna edip aynı hedefe kilitlemek zorundadır.

Bu vazife Yüksek İstişare Kurulunun omuzlarında tarihi bir sorumluluk olarak durmaktadır. Aksi takdirde sürecin hızlanmasıyla birlikte sağa ve sola savrulmaların önüne geçilemez.

İç bütünlük sağlanmadan dışarıda hiç bir stratejinin başarılı olması mümkün değildir. Milli Görüş hareketi İçerisinde kamil manada kardeşliği sağlamak Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri üzerine vaciptir. Aksi takdirde bir şekilde yanlışa düşen tüm kardeşlerimizin vebali omuzlarında olur.

DAMAR: MUTLAKA ERDOĞAN’I DESTEKLEMELİYİZ

Avrupa Milli Görüş Teşkilatı kurucularından Hasan Damar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ağır sanayi, Ayasofya, başörtüsü hürriyeti gibi kazanımların yok olmaması için 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteklenmesi gerektiğini söylemişti.

Milli Görüş’ün sembol isimlerinden Hasan Damar, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Malumunuz ki Türkiye olağanüstü bir dönemden geçmektedir. Elbette ki yanlışlarımız vardır. Ülkemiz bir çok sıkıntılara maruz kalmıştır. Ama Türkiye'de yapılan bazı güzellikler de var. Bunları da görmemiz lazım; ağır sanayi gibi, Ayasofya'nın açılması gibi. başörtü meselesini gündemden kalkması gibi. Bütün bunları yok olmaması için biz Müslümanlar olarak Türkiye'deki yapılacak olan bu seçimde Sayın Cumhurbaşkanını desteklemeliyiz. Ben 83 yaşındayım, ömrümü bu davaya verdim, bu bakımdan yanlışlara yanlış dedim. Doğrulara da doğru demek mecburiyetindeyim. Bu münasebetle sizlerden ricam, bütün kardeşlerimizin bu seçim, olağanüstü bir seçim olduğu için mutlak suretle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destelemeliyiz.”

Milli Görüş'ün önde gelen isimlerinden Hasan Damar seçimlerde Erdoğan için destek istediMilli Görüş'ün önde gelen isimlerinden Hasan Damar seçimlerde Erdoğan için destek istedi

_________

KIRANŞAL 6’LI MASAYI ELEŞTİRDİ, İŞİNDEN OLDU

Milli Görüş camiasının sevilen isimlerinden Abdulaziz Kıranşal, 1 Ekim 2022 tarihinde yaptığı açıklamada Millet İttifakı’nı eleştirerek, “Açık ve net! Hiçbir Müslüman ben geldiğim zaman; Faizi arttıracağım. İstanbul sözleşmesini uygulayacağım. 4-6 Yaş Kur'an kurslarını kapatacağım. Sapkınlığa karşı çıkmayı nefret suçu sayacağım. Avrupa birliği normlarını uygulayacağım diyen bir yapının vebaline ortak olmaz...” demişti.

6'lı masayı eleştirdi, işinden oldu! Saadet Partisi'ni rahatsız etti6'lı masayı eleştirdi, işinden oldu! Saadet Partisi'ni rahatsız etti

Kıranşal, 15 Ekim’de, Saadet Partisi’nin yayın organı olarak bilinen TV5 kanalındaki programına ara verildiğini duyurmuştu.

ASİLTÜRK’ÜN DÜĞMESİNE BASTIĞI SÜREÇ YARIM KALDI

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığını yürüten Oğuzhan Asiltürk’ün vefatının ardından Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, bu makamı da kendi üzerine almıştı. Karamollaoğlu, SP’de hem Genel Başkanlık hem Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı koltuğunda oturuyor.

Merhum Asiltürk, Haziran 2021’de yaptığı açıklamada, Karamollaoğlu yönetiminin muhalefet bloğuna destek vermesini eleştirerek, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilatı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri Millî Görüş'e kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak” açıklaması yapmıştı. Asiltürk, 1 Ekim 2021’de kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

AK Parti Çankaya Belediye Meclis Üyesi Murat Akca ve AK Parti Grubu tarafından Oğuzhan Asiltürk’ün isminin Çankaya'da bir parka verilmesi önerisi, CHP’li Çankaya Meclis üyeleri tarafından reddedilmişti.

 

Oğuzhan Asiltürk'ün isminin bir parka verilmesini CHP reddettiOğuzhan Asiltürk'ün isminin bir parka verilmesini CHP reddetti

Saadet Partisi'ni sarsan heyetin lideri Haber7'ye konuştu: '8 bin kişi partiden ayrıldı!'Saadet Partisi'ni sarsan heyetin lideri Haber7'ye konuştu: '8 bin kişi partiden ayrıldı!'

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 57
  • Avşaroğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ali Kıranşal, Saadet Milli Görüş'ün partisi midir ki herkesin tek yönde ikna edilmesinden bahsediyorsunuz. Saadet uzun zamandır hal, hareket, söz ve eylemleriyle bırakın Milli Görüş'ün partisi olmayı, müslümanların partisi olma özellliğini de yitirmiştir. Müslümanlar dururken kimlere destek veriyor, kimlerle el ele kol kola baksanıza Allahaşkına.
    Cevapla
  • Derinceli 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüşün partisi Refah partisi, gerisi ABCD aynı..
    Cevapla
  • KARADERELİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Adeta şuur kaybı yaşıyorsunuz, dün sizi insan yerine koymayanlar ile ittifak ediyorsunuz. Farkındasınız değil mi?
    Cevapla
  • deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallılar. Emperyalizmin kucağına oturmuşsunuz, milli görüş naraları atıyorsunuz.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlı secdeye gidenlerle şarapçıları aynı safa soktular şimdi gözlerine perde indi ne desen boş sadetli kardeş aklını başına al
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    1 kereden bir şey olmaz ama değilmi sen anlarsın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli Görüş'çüler feraset sahibidir, sevinmeyin hemen. 'Irak'a ilk bomba düştüğünde hesabımıza şu kadar dolar yatacak' deyip, abd askerleri için dua edenlere oy yok. Vebale giremeyiz. Aylan bebeklerin hesabını veremeyiz yoksa.
    Cevapla
  • Osman Akpınar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu diyen Ali Babacan şimdi zilletin içinde....
    Cevapla
  • Milli Görüşçü 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim arefesinde yaşı ilerlemiş ve bir şekilde kafalanmış şeylere değil, olan bitenlere bakarak kararımızı verdik, veririz. Ayrıca bu ve benzeri operasyonlara alışığız da açığız da. Hadi hepinize hayırlı traşlar.
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Milli görüşçüsünde hangi milletin, hangi mezhebin milli görüşçüsüsün? Onuda açıkla sapla saman karışık kalmasın. Sorsan herkes milliyetçiyim diyor ama neyin yada kimin milliyetçisi olduğunu açıklamıyor. Tam münafık sistemi. Ama yersen.
    Cevapla
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    tamam gidin CHP ye yalakalığa devam edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek