Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti yine ters düştü! İtiraz geldi: Öyle bir şey yok!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "13 Şubat'ta kamuoyuna cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız" sözlerine İYİ Parti'den itiraz geldi. Konuyla ilgili konuşan Kürşad Zorlu, "Böyle bir bilgi mevcut değil." dedi.

Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti yine ters düştü! İtiraz geldi: Öyle bir şey yok!
Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti yine ters düştü! İtiraz geldi: Öyle bir şey yok!
GİRİŞ 31.01.2023 07:06 GÜNCELLEME 31.01.2023 07:13
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini "14 Mayıs" olarak açıklamasının ardından Türkiye seçim havasına girdi. AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı, adayını Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak aylar öncesinden açıklarken, 6'lı Masa ise henüz adayını duyurmuş değil.

Millet İttifakı'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni, altı siyasi parti genel başkanının katıldığı toplantıda açıklandı. 9 ana başlık, 2 binin üzerinde maddenin yer aldığı metin, aynı zamanda muhalefetin seçim beyannamesi olma özelliği taşırken, adayla ilgili net bir bilgi yer almadı.

KILIÇDAROĞLU: 13 ŞUBAT'TA ADAYIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ

6'lı Masa bir sonraki toplantısını 13 Şubat tarihinde Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek. Bu toplantının öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, dün katıldığı canlı yayında "Saadet Partisi'nin ev sahipliğindeki toplantıda 13 Şubat'ta kamuoyuna cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

"ADAYLIK AÇIKLAMASINA YÖNELİK BİR BİLGİ MEVCUT DEĞİL"

İyi Parti'den Kılıçdaroğlu'nun sözlerine itiraz gibi bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı adayının 13 Şubat'ta açıklanıp açıklanmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Son açıklanan altılı masa toplantısındaki bildiride, 13 Şubat'la ilgili toplantı gerçekleştirileceğine yönelik bir bilgi mevcut. Ama adaylık açıklamasına yönelik bir bilgi mevcut değil." dedi.

"DEĞERLENDİRMEMİZİN ARDINDAN İYİ PARTİ KARARINI ORTAYA KOYACAK"

Zorlu sözlerine şöyle devam etti:

"Ama prosedür olarak. 13 Şubat öncesinde liderler arasında bir görüşme trafiği olacak ve bizim en başından beri söylediğimiz husus var: Nihai adaylık tartışmasının isimler üzerinden masada olduğu bir aşamada, biz mutlaka yetkili kurullarımızı toplayacağız. Bu değerlendirmemizin ardından da nihai olarak İYİ Parti, kararını ortaya koyacaktır."

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 112
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Meral başkanım zafer ve memleket partisiyle ittifak kur oyum sana ve partine. Burdaki parayla tutulmuş onursuz sekilde yorum yazanlara da selam olsun
    Cevapla
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi aralarinda bile anlasamayan bi kadro hayal etmemisdi millet Var olan düzeni iyi yada kötü kaybedip ülkemizi dahada vahim durumlara sokmamak için adam gibi aday cikana kadar cumhur ittifaki.
    Cevapla
  • Muki58 1 yıl önce Şikayet Et
    Kazandıkları an ülkeyi anında çıkmaza sokarlar bu beceriksizlikleriyle, 6 kişi, o diyecek benim dediğim olsun o diyecek benimki olsun. Arada halk madur olacak. Tıpkı eski günler gibi . Allah birliğimizi bozdurmasın bunlara.
    Cevapla
  • Akbaş 65 1 yıl önce Şikayet Et
    İki belediye başkanına söz geciremiyen kemal kilictaroglu bu ülkeyi nasıl yönetecek
    Cevapla
  • Tarkan kunduz 1 yıl önce Şikayet Et
    Seninki 85milyona söz geçirdiği gibi, afrikalı suriyeli ıraklı afganistanlı seyyar seçmene söz geçiriyor bizde insan değeri var! Anlayan anlar!
    Cevapla
  • Sadi 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ismi azam hurmetine hain kafirlere firsat vermesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?