HDP, adaylık için son kararını açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aday açıklamak için Millet İttifakı'nın toplantısını beklemeyeceklerini, önümüzdeki günlerde adaylarını duyuracağını söyledi.

HDP, adaylık için son kararını açıkladı
HDP, adaylık için son kararını açıkladı
GİRİŞ 01.02.2023 12:23 GÜNCELLEME 02.02.2023 13:11
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıklamasının ardından aday belirleme süreçleri hız kazandı. 

Altılı masa, ortak adayını 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak toplantının ardından duyuracak. 

HDP, ADAYI AÇIKLAMAK İÇİN MİLLET İTTİFAKI'NI BEKLEMEYECEK

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak ortak adaylarını Şubat'ın ilk haftası açıklayacaklarını söyledi. 

Daha önce kendi adaylarını çıkaracağını söyleyen HDP yönetimi, Millet İttifakı ile ortak aday için müzakereye kapıyı açık bırakmıştı. HDP'nin aday belirlemek için 13 Şubat'ı bekleyip beklemeyeceği merak ediliyordu. Buldan, partisinin bu konudaki nihai kararını açıkladı.

BBC Türkçe'ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı, Millet İttifakı'nın 13 Şubat'taki toplantıyı beklemeyeceklerini söyledi. Buldan, oluşturdukları isim havuzundan bir adayın belirleneceğini ve önümüzdeki günlerde açıklanabileceğini ifade etti. 

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda HDP ile birlikte Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) bulunuyor. 

İttifakın seçimlere ortak liste ile mi yoksa kendi adaylarıyla mı gireceği henüz netleşmedi. 

Davutoğlu: Masayı kimse tekeline alamaz, aday fedakarlık yapacakDavutoğlu: Masayı kimse tekeline alamaz, aday fedakarlık yapacak

Altılı masa Saadet Partisi’ni kandırdı mı? İstanbul Sözleşmesi çatlağıAltılı masa Saadet Partisi’ni kandırdı mı? İstanbul Sözleşmesi çatlağı

Fransız medyası: Altılı masa Erdoğan'ın mirasını ortadan kaldırma sözü verdiFransız medyası: Altılı masa Erdoğan'ın mirasını ortadan kaldırma sözü verdi

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir Kürt olarak diyorum ki , Allah bizi ve vatanımızı bu kafirlerden korusun. Satılık hainlerin işi fitne ve fesat çıkarmaktır. Yeryüzünde bozgunculuk yapmıyorlar bu hainler.
    Cevapla
  • Safa kuzugüden 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne dese yapacak sahtekar birgruh var karşısında gözlerini kan bürümüş 7 kişilik masada en dürüst kim bence bunlar ötekiler den daha dürüst neyse o dobra birde ötekilere bakın namaz kılma ümre kuran okuma yarışında münafıklar
    Cevapla
  • Ahmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim le kafa buluyorlar,kafa nasıl bulunur Allah'ın izniyle göreceksiniz, çakallar sizi
    Cevapla
  • ÇAKIR 1 yıl önce Şikayet Et
    Hedef 2. tura bırakmak sonar kemali destlemek...
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Akılları varsa adayımız Recep Tayyip Erdoğan derler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!