Babacan'dan adaylık çıkışı: Olmazsa dünyanın sonu değil, ikinci tur gerekebilir

DEVA Partisi lideri Babacan, altılı masa olarak ortak adayı 13 Şubat'ta açıklamak istediklerini belirterek, "Olmazsa dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar süre var" dedi. Babacan ayrıca, "ikinci tur görüşme" mesajı verdi.

GİRİŞ 02.02.2023 10:24 GÜNCELLEME 02.02.2023 12:55
Bu Habere 276 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Millet İttifakı'nın adayını açıklayacağı tarih yaklaşırken, altılı masadan yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmesi halinde seçimleri yüzde 99 kazanacağını söylemişti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, CHP lideri hakkındaki soruya kaçamak cevap verdi. Babacan, Kılıçdaroğlu'nun "Adayımızı 13 Şubat'ta açıklayacağız" sözü hakkında da konuştu. "Olmazsa dünyanın sonu değil" diyen Babacan; "Teorik olarak 30 Mart'a kadar süremiz var" ifadelerini kullandı. 

Karamollaoğlu'nun adaylık görüşmelerinin önemine de vurgu yapan Babacan, ikinci tur görüşmelerin gerekebileceğini de sözlerine ekledi.

Fox TV yayınında soruları yanıtlayan Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

POLEMİĞE NEDEN OLAN "AFERİN" AÇIKLAMASI

"Partimizi kurduktan sonra Sayın Erdoğan önce bizi görmezden geldi. Biz hızla büyüdük. Şu anda 751 ilçede başkanlığımız var. Türkiye'nin her yerinde yükseliyoruz. 

2300 maddede seçimden sonra kurulacak hükümetin ne yapacağının taahhüdünü verdik. Sapasağlam bir çalışmayı ortaya koyduk. Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Bizim çalışmalar vatandaşın ilgisini çekiyor.

Ali Babacan Avrupa'dan aferini kaptı! Alman dergisi: Gut gemachtAli Babacan Avrupa'dan aferini kaptı! Alman dergisi: Gut gemacht

Babacan canlı yayında söyledi, vatandaşlar isyan etti!Babacan canlı yayında söyledi, vatandaşlar isyan etti!

"UTANACAK BİR ŞEYİM YOK"

Ben orada, 'Avrupa bile Türkiye'ye gıptayla bakacak' diyorum. Demokrasiyi savunan herkes için Türkiye umut olacak diyorum. Biz yoksa kimsenin aferinine muhtaç değiliz. 

Benim utanacak bir şeyim yok. Utanacak birileri varsa kendileri. Kişi başına milli geliri yıllarca düşürenler utansın. Aynı konuşmada kendi milletvekillerine demedi mi 'Niye gelmiyorsunuz' diye. 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Merkez Bankası İstanbul'a taşınırken uyuyor muydun?' eleştirisi) Merkez Bankası, bir ülkenin para politikasını yöneten kurum demek. Kanunda merkezi Ankara'dır diye çok açık bir hüküm var. Dolayısıyla İstanbul Finans Merkezi kurulurken, sadece İstanbul değil bütün coğrafya için bir merkez olsun diye biz yola çıktık. Fakat sonra bir baktık, bunlar İstanbul Finans Merkezi'ni sadece gayrimenkul projesi zannettiler. Gökdelen dikince olur zannettiler. Böyle olmaz. Biz Merkez Bankası'nı İstanbul'a taşınmayı hiç düşünmedik. Değerlendirdik ama Ankara'da kalmasına karar verdik.

Bakanlar şu an yatırım danışmanlığı yapıyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı 'döviz alın, döviz satın' diyor. Sayın Erdoğan'ın dövizle ilgili bizzat kendisinin açıklamaları var. Tamamı çürük çıktı.

(Dünya dolardan uzaklaşıyor mu?) Akla ziyan haberler bunlar. Hem Amerikan hem Avrupa Merkez Bankası faiz artırma döneminde. Faiz artınca para değerlenir. Dolar eksenindeki trendler ortada.

Biz gelir gelmez hızlı bir şekilde her şeyi normalleştireceğiz. Suyun yolunda akması gerekiyor. Devletin de o suyun düzenli şekilde akmasını sağlamak lazım.

Türkiye yükselirken biz güveni oluşturduk. Türkiye ekonomisini açtık.

(Erdoğan'ın AK Parti Milletvekillerine 'Genel Kurul'a katılın' uyarısı) Şu anki sistemde Meclis tamamen önemsizleştirilmiş durumda. Dolayısıyla anlamı yok. Bir kişinin bütün yetkiyi elinde topladığı bir sistemden bahsediyoruz. En son sadece milletvekillerinin katıldığı grup toplantısını Sayın Erdoğan ne zaman yapmış? Toplantı interaktif bir ortam demek. Siz bir şey söyleyeceksiniz, diğerleri bir şey söyleyecek. Eleştirileri, yeni önerileri dinleyeceksiniz. Şu anda yaptığı grup toplantısı değil.

(EYT düzenlemesi) Bütçeyi geçiyorsunuz Meclis'ten, bir hafta sonra EYT'yi açıklıyorsunuz. Yeni bir sorun mu bu? Altı ay önce getirin gündeme. Koyun bütçeye, ondan sonra çıkarın.

(Altılı masanın adayı üzerine konuşuldu mu?) Altı partiyi bir araya getiren en önemli etken sistem değişikliğidir. 

Benim Avrupa Birliği sürecim var. O süreçte ülke her alanda nasıl yükselir, bunu bilen bir ekibimiz var. Türkiye'nin her alanda AB standardını yakalamak için neler yapılmasına dair çok ciddi birikimlerimiz var. 

Bizim gençlerimiz Avrupa Birliği standartlarını istiyor Türkiye'de.

Bu ülke ancak tasarrufla yükselir. İsrafla, bir ülkenin ekonomisini yükseltemezsiniz.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI KONUŞULDU MU?

('Ben Kemal geliyorum' sözleri adaylık beyanı mıdır?) Sıramızda Anayasa metni, sonra ortak politikalar metni, arkasından da ortak aday tespitine geldi. Dün Sayın Karamollaoğlu'nun liderleri turlamasıyla beraber artık isimleri konuşmaya başladık. Dün Temel Bey'le isim konuştuk.

Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu mu? Karamollaoğlu'ndan dikkati çeken çıkış: Olursa...Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu mu? Karamollaoğlu'ndan dikkati çeken çıkış: Olursa...

(Kılıçdaroğlu'nun ismi konuşuldu mu?) İnşallah bitince herkes beraber öğrenecek. Bu sürecin dikkatli götürülmesi gerekiyor. Partilerin nihai kararı verene kadar birbirlerinden farklı görüşleri olabilir.

Bizim belirleyeceğimiz ortak aday Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak.

(Altılı masanın göstereceği adayın kazanamama adayı var mı?) Öyle bir şey yok. Adayımız, 13. Cumhurbaşkanı olacak.

(Aday masadan mı olacak?) Az kaldı, açıklanınca öğrenelim. Sayın Karamollaoğlu'nun turu var ama istişare onunla sınırlı değil. Partilerle arka koridor görüşmeleri var. Onların üzerinden bu istişareler yürür. Diğer liderlerle ikili görüşmeler olur. Ona da şaşırmamak gerekir.

"13 ŞUBAT'TA OLMAZSA DÜNYANIN SONU DEĞİL"

Karamollaoğlu'nun turu çok değerli, belki önümüzdeki hafta ikinci tur gerekebilir. Yoğun bir ikili temas içerisindeyiz. Niyet 13 Şubat'ta bitirmek ama olmazsa da biraz ileri kayar. Dünyanın sonu değil. Teorik olarak 30 Mart'a kadar süre var."

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 276
  • Saalih 1 yıl önce Şikayet Et
    avrupa bay FETÖcü babacana aferin dese bile TARİH ŞER İTTİFAKINDA BİR HAİN olarak yazacaktır
    Cevapla
  • Ibrahim sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    40 bin kişinin ŞEHİT olmasına neden olan PKK uzantısı HDP'ye milli savunma,içişleri veya maliye bakanlığının verilmesi halinde olabilecekleri düşünen varmı? Demokrasi söylemleri yutturmacadır.
    Cevapla
  • Mithat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüz. Abd ve AB den emir gelsin ona göre hareket et. Vatan hani
    Cevapla
  • Volkan Balamir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ilkönce ettiğin kufurlerin hesabını ver Babacan
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Utanacak bir şeyi yokmuş ! Sende utanacak yüz yok !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti