Erdoğan konuştu, Macron itibarından oldu! Dikkat çeken analiz: "Fransa'da siyasi deprem"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir etkinlikte, "Macron, Fransa'yı yönetecek müktesebatta değil" sözleri Paris'te ses getirdi. Azerbaycan'da yayınlanan bir makalede Macron'un parlamentodaki itibarını kaybettiği belirtildi.

GİRİŞ 02.02.2023 12:46 GÜNCELLEME 02.02.2023 12:46
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un NATO'dan Türkiye'yi dışlar nitelikteki politikalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok sert cevap vermişti. Erdoğan'ın, "Aslında Fransa'nın başındaki zat, inanın o devletin başında olma müktesebatına sahip değil" sözleri Avrupa'da yankılanırken bu konuya ilişkin Azerbaycan basınında bir makale yayınlandı.

Globalinfo, 31 Ocak 2023

Kardeş Azerbaycan'da yayın yapan Globalinfo adlı haber sitesinde yayınlanan "Erdoğan, Macron'u bitiriyor... Türkiye Cumhurbaşkanı'nın konuşması Fransa'da siyasi deprem oluşturdu" başlıklı makalede, Macron'un siyasi kariyerini yitirme tehlikesinden söz edildi.

FRANSA'DA YÜZ BİNLER SOKAKTA

Hayat pahalılığı, grevler, yükselen enflasyon, barınma sorunu, gerçekle bağdaşmayan politikalar ve hırsızlığın ayyuka çıktığı Fransa'da bir milyonu aşan eylemci sokaklara döküldü. Başkent Paris başta olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenleyen eylemciler, emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını protesto ederken, ekonomik istikrarsızlığı temel alıcı nitelikte sloganlar atıyor. Son olarak ülkedeki iki üniversitede yemekten solucan çıkması ve ilçe belediyesinin "Solucanlar sağlığa zararlı değil" yorumunda bulunması bardağı taşıran damla oldu. 


"PARLAMENTODA KENDİSİNE DUYULAN SAYGIYI YİTİRDİ"

Globalinfo'daki makalenin devam eden bölümünde, Emmanuel Macron'un Fransa'daki Ermeni lobisinin 'oyuncağı' haline getirildiği belirtilirken, ülkede Macron'a karşı rahatsızlıkların oluştuğu aktarıldı.

Özellikle Fransa ve Ermenistan ikilisinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Ermeni tezlerine dayanan 'Laçın Koridoru' ile alakalı bildirinin kabul edilmemesinin, Fransa'nın uluslararası arenadaki imajını zedelediği kaydedildi.

MACRON'U BEKLEYEN SON

Türkiye ve Azerbaycan'a karşı diplomatik düzlemde yenilgi üstüne yenilgi alan Fransa'nın Afrika'daki ve Avrupa'daki itibarından olduğu belirtilen metinde, Macron'un karşılaştığı tehlikeden söz edildi.

Makalenin son bölümünde Macron'un Fransa Parlamentosu'ndaki itibarını yitirmek üzere olduğu ve siyasi kariyerinin sona erebileceğine değinildi.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 32
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi yada kotu. Eleman yeniden secildi. Demekki seveni daha coktu.
    Cevapla
  • dedeoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğana çatıpda iflah olanı yada kazananı hiç görmedim, vallahi görmedim.
    Cevapla
  • Emeklidur 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron,Reis'in yanında daha bir çocuk sayılır.Devlet adamı olabilmek şöyle dursun,devlet başkanlığının hakkını verebilmesi için fırınlar dolusu ekmek yemesi lazım.Tosun Paşa'daki Prof'un dediği gibi:O daha bir çocuk.Devlet adamlığına gereken ağırbaşlılık yok.Aklı sıra Reis'i muhatap alarak gündemde kalmak istiyor.Halbuki Fransa'yı Afrika ülkeleri bile gündemden çıkarmak istiyor.
    Cevapla
  • Leylaa 1 yıl önce Şikayet Et
    Sız bızım ıc ıslerımıze karıstıınız yıllarca sıra bız de
    Cevapla
  • Müdafa 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili Cumhurbaşkanımız çok doğru söylüyor yıllardır söyledikleri hepsi gerçektir ve hiçbir zaman için boş konuşmamıştır ben şahidim vatandaş olarak bu Fransa'nın başındaki makaroni denen hıyara 2 tane kaz versen onu dahi güdemez rottshield ailesi nereden buldu bu kazı, gerçi kazların da zoruna gidecek böyle yorum yapman ama u makaroni'nin yapabileceği tuvalette ibrikçi başı bile olabilir mi onu da düşünmek lazım, dünyada bir benzeri de biz de ka-mal var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı