AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Birinci turda alırız!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son anket çalışmalarına ilişkin, "Gayet iyi gidiyor. İnşallah birinci turda alırız." açıklamasında bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Birinci turda alırız!
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş: Birinci turda alırız!
GİRİŞ 03.02.2023 19:18 GÜNCELLEME 04.02.2023 11:07
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Muhalefet anketlerde açık ara geride. AK Parti açık ara birinci parti." açıklamasında bulundu.

Kurtulmuş, "Sahada sürekli toparlanma var. Bunda muhalefetin de payı var." dedi.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Temel özelliklerimizden birisi de sokakta ne konuşuluyorsa bunların hepsi bizim masamızda. Kendi eksikliklerimizi hatalarımızı masaya yatırıyoruz.

Reformlar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. 

Demokrasi konusunda atılması gereken adımlar var. Atılması gereken adımlar varsa atılır. Biz demokratik bir ülkeyiz. Şu andaki standartlar bize yeter demiyoruz. Meclis'te olan anayasa teklifi tam da bu açıdan önemli. 

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ TBMM'DEN GEÇER Mİ? 

Burada siyasetin Meclis'teki aritmetik işlerine girmek istemem. Burada gayet şeffaf bir teklif vardır. Bu teklif AK Parti'nin veya Cumhur İttifakı'nın bir teklifi olmasın gelin her Milletvekilinin elini koyduğu bir adım olsun. 

(CHP ve İYİ Parti'nin önerisi) Meclis aritmetiğine girmeyeceğim. Türkiye'nin başörtüsü konusunda ağır bir geçmişi var. Ağır, kara bir faşizm döneminden bahsediyoruz. Herkes için samimiyet sınavıdır.

360'I GEÇMEZSE NE OLACAK?  

Bu ülkede Anayasa'nın nasıl yapılacağı bellidir. Bunu Türkiye'nin gündeminde kaldıralım. Türkiye'nin bir kara bir lekesini ortadan kaldıralım. 

Zor bir süreç olduğunu görüyorum ancak Meclis'in kendi iradesinin vereceği bir karardır.

BAHÇELİ - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Rutin bir görüşmeydi. O anda Türkiye'nin gündemindeki konular tabii ki seçim de konuşulmuştur. 

HÜDA-PAR'IN CUMHUR İTTİFAKINA KATILIMI

Yeni sistem 50+1 gerektiriyor. Partiler yeni sitemde seçim ittifakı yapıyorlar. Tabii ki AK Parti ve MHP iki ayrı parti. BBP ittifaktaki üçüncü parti. Ümit ederim ki HÜDA-PAR'da bu ittifakın içine katılır. İttifakın genişlemesi Türkiye'nin hayrınadır.

YENİ SEÇİM VAATLERİ NELER OLACAK?

Seçim beyannamesi şubat ayının sonunda ortaya çıkacaktır. Yüzlerce somut teklif var, 50 yıl sonrasını konuşuyoruz.

ENFLASYON VERİLERİ

Enflasyonda düşüş eğilimi var. Seçim sonrası olağanüstü bir durum olmayacak. Diğer ülkeler pandemide ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Devlet halka olağanüstü bir destek verdi. Türkiye daha olumlu bir noktaya gidiyor. 

Son seçim anketinde fark açıldı! Hepsini geride bıraktıSon seçim anketinde fark açıldı! Hepsini geride bıraktı

SON ANKETLER 

Gayet iyi gidiyor. İnşallah birinci turda alırız. İnşallah hem Cumhurbaşkanımız hem de Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluğu alacak. 

6'LI MASANIN ORTAK MUTABAKAT METNİ

Ortak nokta Erdoğan karşıtlığı. Kusura bakmasınlar ancak AK Parti'nin çoktan yaptığı şeyi teklif olarak ortaya koydular. 

Türkiye'nin yeniden inşa edileceği değil, eski haline nasıl döndürüleceğiydi."

"3 DÖNEM KURALINDAN TAVİZ YOK"

Kurtulmuş, AK Parti’nin iç tüzüğünde yer alan ve 2002 seçimlerinden bu yana uygulanan 3 dönem kuralının bu seçimlerde uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili soruyu yanıtladı.

3 dönem kuralının, partinin dinamizmini sağlayan en önemli unsurlardan biri olduğunun altını çizen Kurtulmuş, “3 dönem kuralı, AK Parti’nin içinde doğal yenilenmeyi sağlayacak bir unsurdur. Partinin dinamizmini sağlayan en temel unsurlardan biri budur. Zannediyorum bu dönemde de uygulanacaktır.” dedi.

"BU YENİLENMEYİ DOĞAL OLARAK YAPIYORUZ"

AK Parti’nin 11 milyonun üzerinde üye sayısına sahip olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "AK Parti’ye en az 1 kez oy verenlerin oranının yüzde 65 olduğu bir siyasi partide bu yenilenmeyi doğal olarak yapıyoruz.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53
  • turan 1 yıl önce Şikayet Et
    oyu emekliliğe satıyorlar böyle insanlar ülkeyide satarlar eyt çıkarsa oy veririm stajyerlik satılırsa oy veririm diyor yazı ne hallere düştük iyi bir hükumet gelince yaşı 70 yapmalı eyt den emekli olanlarida hakları geri almaları yaşlarını bekletmeli
    Cevapla
  • metin 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt yi hiç cikarmayacaktiniz iktidar muhalefet yanlış yaptınız 40 41 42 43 44 45 46 47 48 59 50 yaşlarında emekli edilmez ülkenin zararına s s k nin çöküşünü işaret yazık 1999 dan sonra ben 53 yaşına kadar bekledim oldum onlarda bekleyecekti genç emekli yapılmaz oy avcılığı yapmayin
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu seçimin süprizini Yeniden Refah partisi yapacak.Yanlış ekonomi politikaları ile sabit gelirlinin alım gücünü düşürenlere bizden oy moy yok.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalistlere karşı birlik olunur, Cumhur İttifakında Birleşelim.
    Cevapla
  • Hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Sayın Cumhurbaşkanımızdan Reisimizden ve Hükümetimizden, Milletimize hizmette ne lazımsa yapıyorlar,sağolsunlar,varolsunlar. Muhafazakar kesimdeki eksiklik genelde milletvekillerimiz il ilçe başkanlarımızda oluyor, milletimizin bireylerinin sorunlarını sıkıntılarını isteklerini zamanında dinleyip çözmeye çalışmalılar ki milletimize hizmette bütünlük ve daima hizmet daima başarıda süreklilik olsun. Milli yerli basınımızdan da Allah razı olsun.
    Cevapla
  • hayri 1 yıl önce Şikayet Et
    biz nasıl yönetiyor isek doğru odur tc ne heykel den başka bir şey bilmiyenler konuşamaz cevap veremez bunlar cahiliye devri imsanları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu