AK Parti'den Yeniden Refah ve ittifak açıklaması...

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeniden Refah, HÜDA PAR, ANAP ve DSP ile ittifak konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 16.03.2023 11:40 GÜNCELLEME 16.03.2023 13:45
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı televizyon programında gündemle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDE SEL FELAKETİ

İşte AK Partili Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Öncelikle yaşadığımız bu süreç asrın felaketi olarak nitelendi. Son derece öneli bir faciayla karşı karşıya kaldık. 50 bine yakın vatandaşımız şehit oldu. Büyük can kayıpları oldu. Depremin yaraları sarılırken selle yıkım oldu. 15 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok acı bir tabloyla karşı karşıyayız. 

"AFETLER SİYASİ MALZEME YAPILMAMALI"

Şarkılı türkülü bir kampanya olmayacak. Afetleri siyasi malzeme olarak kullanılmaması lazım. Eleştirilere açığız ama bunlar siyasi malzeme değil. İlk andan itibaren bütün devlet kurumları oralara ulaşmak için gayret gösterdi. Samimiyetle sahada çalışılıyor.

Eksiklikler var, iyileştirmek için çalışıyoruz. Bu bir milli meseledir. Siyasi tartışmanın konusu değildir. Antakya'da insanın içi kan ağlıyor. Binaların bir kısmı olduğu yerde yan yatmış, bazıları yıkılmış.

(Hatay Valisi'nin aday adaylığı) Rahmi Doğan ilk andan itibaren depremin sonuçlarını ortadan kaldırmak için mücadele etmiş birisidir. Aday olma hakkını kullanmıştır.

"BİRİNCİ MESELEMİZ YAŞANAN FELAKET"

Birinci meselemiz yaşadığımız felaketin sonuçlarının süratle ortadan kaldırılmasıdır. Bakan arkadaşlarımızın her birisi, STK'lar, gönüllüler canhıraş bir çalışmanın içindeler. Başvuruları yeni almaya başladık. Odak noktamız demokratik standartları yüksek bir seçim yapacağız, millet kararını verecek.

Deprem bölgesinden göç etmiş vatandaşların oy kullanabilmesi için YSK ilanını yaptı. Nüfus bilgilerini gittikleri yere alabilirler ve oralarda oy kullanabilirler.

İTTİFAKA YENİ KATILIM OLACAK MI?

Bahçeli'ye teşekkür etmek istiyorum. Hiçbir pazarlıkta bulunmadı. Şu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak, şu böyle olacak falan demeden, koalisyon pazarlıkları yapmadan yapılır. Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR ile görüşmeler sürüyor. Yine kendi kimlikleri olacak, ortak hedefler ile bir araya geleceğiz. Ortaya iki temel aday çıktığına göre, bütün partiler iki adaya bakarak tercihini belirleyecek. Türkiye'nin hayrına olan, çıkarına olan herkese kapımız açık.

YENİDEN REFAH PARTİSİ İLE GÖRÜŞME VE  "6284" KONUSU

Yeniden Refah Partisi, kendi programı olan bir siyasi partidir. Tüm partilerin görüşlerine saygı duyduğumuz gibi Yeniden Refah'a da saygı duyuyoruz. Bir koalisyon protokolü imzalanmıyor. Seçime dönük bir ittifak yapma peşindeyiz. Bu konuların tartışıldığı zemin ortada yok. Bu tartışmaların hepsini bir kenara bırakmak lazım. AK Parti'nin tavrı tarzı farklıdır. Kadınlar için her türlü tedbiri alırız. Aileyi güçlendirmek kadını zayıflatmak değildir. Programımız ve yaptığımız siyasi çalışmalar ortadadır.

ANAP VE DSP İLE GÖRÜŞÜLECEK Mİ?

Ben bu tarafı tercih ediyorum, Türkiye için ben varım diyen herkese kapımız açıktır.

HÜDA PAR ADAYLARI HANGİ LİSTEDE OLACAK?

Bizim vereceğimiz bir karar olmaktan ziyade ittifaka katılacak partinin kararı. Bizim için kendi tercihleri birinci öncelik.

Cumhur İttifakı sorunsuz yolunda ilerledi. Merkez partinin şöyle bir özelliği vardır, fikirleri geniş olarak kabul gördüğü için merkez partisi olurlar. İş birliği yapmak fikirleri benimsemek değildir. Partiler bir seçim iş birliği yapıyor. 

ÜÇ DÖNEM KURALI UYGULANACAK MI?

Bu kararı verecek olan MYK ve Cumhurbaşkanımızdır. AK Parti, 11 buçuk milyon üyesi olan bir siyasi parti. İstisnasız uygulanmasından yanayız.

MİLLET İTTİFAKI'NDA 'İYİ PARTİ' ÇATLAĞI

Ben prensip olarak elimin uzanmadığı yere dilimi uzatmam. Gönül arzu eder ki oradaki tartışmaların şeffaf bir şekilde yansıtılması. Oradaki sorun aday belirleyememek değildi, ortak fikir etrafında bir araya gelemiyorlar.

(İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olması) Bu ilan ettikleri adayın elini zayıflatır. Bizim başkan adayımız yetmiyor, paket halinde kabul edin demektir. 

BELEDİYE BAŞKANLARININ ADAYLIĞI

 İki görevde birden olamazlar. Tamamıyla hayali bir sistem kuruyorsunuz.

"SEÇİM BEYANNAMEMİZ BİTMEK ÜZERE"

Siyasette yapmayı başardığımız, bütün rakiplerini çok iyi takip etmek ve onların adımlarına göre adım atmak değil. Mühim olan kendi ayaklarımızın üzerine basarak devam etmektir. Biz kendi seçim kampanyamıza yoğunlaştık. Seçim beyannamesi hazırlığını son ana getirdik. Önceliği deprem sonrası ortaya çıkan afet risklerinin ortadan kaldırılması. İnşallah bunu yapmak mümkün olur. 

KILIÇDAROĞLU - HDP GÖRÜŞMESİ

HDP'nin oyu olmadan Kılıçdaroğlu çıkamaz. CHP'nin HDP'yle konuşması tabiat gereği. HDP zaten hep masada vardı. Fiilen olmasa bile ruhen vardı. HDP'nin oyunu almadan aday kim olursa olsun yarışa ortak olmaları mümkün değildi. Malumun ilanı diye bir şey var. Bu ziyaret bu bilineni ilan etmiş oldu.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • durde 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatih erbakan hiç şaşırtmadı.yani ne dediği ne yaptığı belli değil.Milli görüş maalesef bu çoluk çocuk elinde duvara toslamış yol alamamıştır.bu kafaylada bir gelecekleri yoktur.
    Cevapla
  • TOPRAK 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani bizim maneviyatla işimiz olmaz diyor Sayın Kurtulmuş. Yeniden Refah da gelecekse gelsin, gelmezse keyfi bilir. Hiçbir şartını kabul etmiyoruz diyor. Şu durumda Yeniden Refah için ittifaka katılmak, savunduğu tüm değerleri çiğnemek demek. F.Erbakan tarih yazmakla tarih olma arasında ince bir çizgide. İttifaka katıldığı anda tarih olur.
    Cevapla
  • kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş nasıl okuyorsun olayları anlam veremiyorum. Yeniden Refah partisine gönül vermiş arkadaşlar size yedirirler mi? kendi başınıza iktidar mı olmayı düşünüyorsunuz? Beyler gerçekçi olun gerçekçi! Gün birlik zamanı evet ya tarih olursunuz ya da tarih sizden hayırlı olarak bahseder. Reis birleştirici unsurdur parti hikaye.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemin nasıl bir tuzak olduğu şimdi daha iyi anladınız değil mi? Sırf bir dönem daha başkan olmak için değer miydi? %35 ile anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşılmışken şimdi %49 yönetim için yetmiyor! C.baş. oyumu Erdoğan'a atmıştım, eğer ittifak olmazsa Erbakan'a atacağım.
    Cevapla
  • milli görüşçü 1 yıl önce Şikayet Et
    tespitleriniz büyük ölçüde doğru ama Fatih Erbakan da ne yazık ki başka 1 tuzaktır. oyunuzun Erdoğan'a geri dönmesini sağlamak için parti kurmuştur. Saadet'i bölmek için...
    Cevapla
  • zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın kitabında herşey yazıyor eksik yok.. Neden beğenmeyiz de sonra müslüm olduğumuzu idda ederiz.. Nafaka da açıkca belirtilmiş..
    Cevapla
  • eksper 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Yeniden Refah Partililer; Firavuna karşı olmak yetmiyor Musa'nın yanında olmak gerek. Sizin için iki yol var. Ya 6284 ü bahane edip Anıtkabirde İman tazeleyene oy vereceksiniz yada ümmeti Muhammedin geleceği için Erdoğanı destekleyeceksiniz.. Tercih sizin..
    Cevapla
  • TOPRAK 1 yıl önce Şikayet Et
    6284 Allah"a isyandır. Kadına zulümdür. Erkeğe zillettir. Aile kurumuna düşmanlıktır. Huzurun katilidir.
    Cevapla
  • Hanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce bahane dediğin 6284 ün ne olduğunu öğren , sonra yazarken bir daha düşün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!