Ve Erbakan ittifak kararını açıklayacak! Gün ve saat belli oldu

Cumhur İttifakı'na katılım görüşmeleri gerçekleştirilen Yeniden Refah Partisi'nde sıcak gelişme... Genel Başkan Fatih Erbakan, Cumhur İttifakı'na katılımla ilgili partinin kararını 20 Mart Pazartesi saat 13:00'te açıklayacağını duyurdu.

GİRİŞ 19.03.2023 19:29 GÜNCELLEME 20.03.2023 09:31
Bu Habere 247 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhur İttifakı'na katılma görüşmeleri gerçekleştiren Yeniden Refah Partisi'nde (YRP) karar verildi.

10 Mart'ta AK Parti heyetinin Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretle düğmesine basılan Cumhur İttifakı'na katılım süreci 10'uncu günde netlik kazanacak.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 20 Mart Pazartesi günü ittifak kararını açıklayacak.

Yeniden Refah'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, yarın saat 13.00'da basın toplantısı ile “İttifak” davetine dair kararını açıklayacaktır."

Partinin genel merkezinde gerçekleştirilecek basın toplantısına bütün teşkilat mensupları davet edildi.

 

____________________

TEKLİF 10 MART'TA

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 10 Mart'ta Yeniden Refah Partisi'ne Cumhur İttifakı’na davet ziyareti gerçekleştirdi. Binali Yıldırım, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan ile görüştü.

"ORTAK HEDEFLERLE BİR ARAYA GELECEĞİZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Yeniden Refah Partisi ile görüşmelerin sürdüğünü söylemişti. 16 Mart'ta katıldığı televizyon programında konuşan Kurtulmuş, “Yine kendi kimlikleri olacak, ortak hedefler ile bir araya geleceğiz. Ortaya iki temel aday çıktığına göre, bütün partiler iki adaya bakarak tercihini belirleyecek. Türkiye'nin hayrına olan, çıkarına olan herkese kapımız açık.” demişti.

YENİDEN REFAH MYK'SINDA CUMHUR İTTİFAKI AĞIR BASIYOR

Yeniden Refah Partisi'nin 17 Mart'ta gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında ittifaka katılım konusu mnasaya yatırılmıştı. 3 saat süren toplantıda Cumhur İttifakı'na katılım görüşünün ağır bastığı öne sürülmüştü.

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet, "Fatih Erbakan’ın başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi’nin kritik MYK toplantısı az önce sona erdi. Toplantıdan çıkan eğilim, Cumhur İttifakı ile birlikte hareket etme yönünde. Nihai açıklamanın Pazartesi yapılabileceği söyleniyor." demişti.

CUMHUR'A KATILMAYA YEŞİL IŞIK

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, AK Parti heyetinin Yeniden Refah Partisi'ne ziyaretine ilişkin açıklamada bulundu. Prof. Aydal, "Benim şahsi düşüncem Cumhur İttifakı'na katılmaktır." demişti.

Görüşmede, AK Parti'ye 30 madde sunulduğunu belirten Prof. Aydal, parti genel merkezine yapılan ziyaretten önce ön görüşmeler olduğunu belirtti.

Prof. Aydal, "Bu bir geçici işbirliğidir. Belli şartlarda uzlaşabilirseniz birlikte çalışırsınız." ifadesini kullanmıştı.

REFAH'IN ŞARTLARI

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, resmi Twitter hesabından partisinin katılım şartları arasında bulunan 5 maddeyi açıklamıştı.

Güner'in açıklaması şöyle: 

"Bir ittifak yapabilmemiz için partilerin 30 maddelik şartları kabul etmeleri gerekiyor.

Bunlardan bazıları:

LGBT derneklerinin kapatılması
 
Tarıma ve çiftçilere destek verilmesi
 
6284 kalkması
 
Süresiz nafakanın ortadan kalması
 
Ahlak ve Maneviyat öncelikli eğitim sistemi inşa edilmesi"

  • Melih Güner

‘6284’ DÜZELTMESİ

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmak için sunduğu 30 şartın arasında, “İstanbul Sözleşmesi'nin iptalinin TBMM'de de oylanması ve uzantısı 6284 sayılı Yasa'nın aile bütünlüğünü bozucu hükümlerinin ayıklanması” maddesi yer alıyordu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, kamuoyunda tartışmalara sebep olan “6284 sayılı kanunun kaldırılmasını istemediklerini, sözlerin çarpıtıldığını” söyledi.

Aydal, Cumhuriyet gazetesine verdiği beyanatta şunları vurgulamıştı,

“AK Parti’ye sunduğumuz metinde, ‘6284 sayılı Yasa kaldırılsın’ diye bir ifade yok. Biz, ‘süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesini’ talep ediyoruz. Yani bir erkek ve bir kadın evleniyor. 2 ay evli kalıyorlar, iki ay sonra boşanıyorlar. 2 ay evli kalanlar için de eşler ‘süresiz nafaka ödemek zorunda kalıyor.’ Biz diyoruz ki bu mağduriyet giderilsin. Bir diğer isteğimiz ise zinanın yasaklanması.”

  • Doğan Aydal
KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 247
  • başkent 1 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonra millet ittifakına katılır kesin....
    Cevapla
  • TOPRAK 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden? İki yanlıştan birine neden destek olalım? Biri bölücü Hdp ile biri islamı şiddetle yorumlayan selefi harici HüdaPar ile ittifak kurarken biz vatansever ve ehli sünnet olarak bunlara destek olmak zorunda mıyız?
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan hocamız sağ iken devamlı oyumu verirdim. Ama rahmetli olduktan sonra vermedim. Şayet Cumhur ittifakında olurlarsa yine oy verecem. İnşallah bizleri üzecek karar almazlar.
    Cevapla
  • Bir adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu bunları verir mi? Peki KK kazanırsa bu söylediklerinizi ve anlarınızı nasıl değerlendireceksiniz? İyi değerlendirin. Son dakikaya karar açıklamayı bırakmak ise hiç yakışmıyor. Her gün size olabilecek muhabbetimizdeki sıcaklık düştü bilesiniz.
    Cevapla
  • Yarkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı mubarek olsun insallah vatanimiza yeniden rafahin karari
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek başına çık ilerisi için umut ol
    Cevapla
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    Birlikte rahmet ayrılıkta fetö vardır
    Cevapla
  • Ali Uncu 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut, Bu tavsiyeni SP'ye yapsan, iyi olmaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar