Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylığına itiraz eden kişi ve yazdığı dilekçe ortaya çıktı

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik; yaptığı itirazda Kılıçdaroğlu'nun yargıya talimat verdiğini, İnce'nin ise Kur'an kurslarını kapatacağını söylediğini sebep göstererek, bu iki ismin cumhurbaşkanlık adaylığına itiraz etti.

Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylığına itiraz eden kişi ve yazdığı dilekçe ortaya çıktı
Kılıçdaroğlu ve İnce'nin adaylığına itiraz eden kişi ve yazdığı dilekçe ortaya çıktı
GİRİŞ 31.03.2023 07:14 GÜNCELLEME 31.03.2023 09:02
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin adaylığına yapılan itirazların da reddedildiğini açıklaması sonrası gözler itiraz dilekçelerine çevrilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK'ya yapılan itirazların ayrıntısı ortaya çıktı.

T24'ten Eray Görgülü, itirazı yapan kişinin Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik olduğuna ulaştı.

Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik

Çevik tarafından kaleme alınan dilekçelerde şu ifadeler yer alıyor:

"Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı 7'li masa (6+1) desteklediği Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması anayasaya, yasalara, siyasi partiler yasasına aykırı olarak alenen darbeye teşebbüs edip, yargıya talimat vererek terörden hapis olanları serbest bırakacağını, Cumhurbaşkanını 6+1 masanın ittifak liderlerinin yöneteceğini YSK'ya verilen ittifak sözleşmesi ile bildirildi. Anayasa YSK, TCK 309, 311, 312 ve benzeri maddeleri ihlal edeceğini belgelerle delillendiren Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı iptal edilmelidir.

2023 14 Mayıs'ta seçimde Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce tüm kuran kurslarını kapatacağını söyleyerek anayasa ve yasaları alenen çiğneyerek darbeye teşebbüs edip halkı kin ve nefret ve düşmanlığa sevk etmektedir. Adaylığının iptalini istiyorum."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 27
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Atatürk'ün partisi sıfatıyla daha kaç ihanet planı yapacaklar? ne zaman bu urdan temizleyeceğiz vatanımızı ey ahali!
    Cevapla
  • Seyit Onbaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Millet İttifakının kazanması halinde Ülkemize huzur yerine kaos ortamı getirerek yetmişli seksenli yıllar arasında yaşanan gerginliklerin, Anarşi Olaylarının,Sağ sol kavgalarının, kardeşin kardeşi ile birbirine düşürüldüğü günlere yeniden o ortamın hazırlığı proje sini hızlandırmak için ellerinden geleni yapacakları aşikar olarak meydandadır. O günleri özleyenlere fırsat vermeyeceğiz.
    Cevapla
  • Seyit Onbaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet İttifakı; Milletimizi Temsil simgesi olarak kullanılsa da Aziz Milletimizin İradesine ters bir yaklaşımdır! Şu halde yedili artı ek ilave partilerin ittifakla bir arada artı ABD, AB Ülkeleri,pkk ypg deaş ve tüm terör örgütlerinin bir arada! MİLLET İttifakı adı altında bir araya gelmeleri, Beraber seçime birlikte hareket etmeleri! Ülkemize yönelik bir operasyon girişimi olsa....!
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    6 lı. Hdp yargılanmalı Hıyaneti Vataniye mahkemesi kurup Bu beladan Türkiye’yi korumalıyız Atatürk’ün adını kullanarak istedikleri gibi işlerini yürütmek istiyorlar
    Cevapla
  • vatanını seven 1 yıl önce Şikayet Et
    secim secmen adaylık ince eleyip sık dokunmalı düzenlenmeli yasa kanun vs ama seçim kanunu düzenlenmeli vatan hainleri yakmak yıkmak, tehdit edenler töröre bulaşmış yardım yataklık edenler destekleyenler meşru görenler asla seilmemeli aday olamamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...
Hamas, ateşkes teklifini kabul etti! İşgalci İsrail'den skandal adım