Saadet'in yazarı Şama’dan çirkin paylaşım! ‘Erdoğan camiye ayakkabıyla girdi’ algısı için…

Saadet Partisi’nin yayın organı Milli Gazete yazarlarından Ekrem Şama, cami dışında çekilen görüntüyü kırparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın camiye ayakkabıyla girdiği algısıyla paylaşım yaptı.

GİRİŞ 02.04.2023 12:08 GÜNCELLEME 02.04.2023 16:03
Bu Habere 269 Yorum Yapılmış

6’lı koalisyonun CHP’li cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun namaz seccadesini ayakkabıyla çiğnediği görüntüye yönelik “kutsal değil” savunması yeterli gelmezken, devreye Saadet Partisi girdi. SP’nin yayın organı Milli Gazete yazarı Ekrem Şama, Twitter hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili çirkin bir paylaşımda bulundu.

Ekrem Şama, Başkan Erdoğan’ın camiye ayakkabıyla girdiğini ima ettiği fotoğraflı paylaşımında, “Konuşan resimler” ifadesini kullandı.

Kırgızistan’daki İmam Serasi Camii’nin dış avlusunda çekilen görüntüyü sağ ve solundan kırparak “cami içi gibi” yansıtan Ekrem Şama büyük tepki topladı.

Saadet Parti’li Ekrem Şama’nın çarpıttığı görüntü, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii’nin 2 Eylül 2018 tarihindeki açılış töreninde çekilmişti.

"KARAKTERSİZLİK"

Kırpılan fotoğraf üzerinden Erdoğan’ı camiye ayakkabıyla girmiş gibi yansıtan Milli Gazete Yazarı Şama’ya bir tepki de Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) Yönetim Kurulu Üyesi Engin Dinç’ten geldi. Engin Dinç, Şama’nın algı operasyonuna karşı şu ifadeleri kullandı:

“Kontra-gazeteci'nin yaptığı algı siyaset üstü bir karaktersizliktir! Paylaştığı cami Kırgızistan'ta Diyanet İşleri Başkanlığı'nın inşa ettiği İmam Serasi Camii'dir.

Geçen yıl vekaleten kurban programı kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı ile milletimizin emanetlerini götürdüğümüzde Cumhurbaşkanımızın durduğu noktada sayın büyükelçi ile fotoğraf çekilmiştik. Cumhurbaşkanı'nın halıya bastı gibi görünen yer caminin avlusudur. Caminin iç görselini de ikinci fotoğrafa ekledim.

Gazeteci bey camileri daha fazla ziyaret ederseniz buranın neresi olduğunu daha iyi görürsünüz.”

ÖZÜR DİLEMEDİ TEHDİT ETTİ

Paylaşımını ısrarla kaldırmayan Ekrem Şama, tepkiler üzerine aynı fotoğrafı tekrar paylaşarak, tehditvari söylemlerde bulundu. Cami içinde olmayan görüntüyü kırparak paylaştığı için özür dilemeyen Şama, “KONUŞAN RESİMLER başlığı ile paylaştığımız fotoğrafa bakıp söylemediğimiz sözleri söylemişiz gibi niyet okuyucularının, çarpıtanların ve olmadık hakaret ve küfür yağdıranların yakasına yapışırız. Zamanı geldiğinde...” dedi.

İşte Milli Gazete yazarı Ekrem Şama’nın algı operasyonu yürüttüğü İmam Serasi Camii dış avlusu ve cami içindeki gerçek fotoğraflar:

Caminin içi:

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 269
  • mus maho 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam Hasedinden öyle yapıyor. Yıllarca il başkanı iken Recep Tayyip Erdoğanın 2. adamlığını yaptı. Kendi beceriksizliğinden hiç bir baltaya sap olamadı. Ve bi gidişle hasedinden çatlayacak muhtemelen.
    Cevapla
  • Fugi 1 yıl önce Şikayet Et
    Parti kimlere kalmış eyvah eyvah
    Cevapla
  • Fugi 1 yıl önce Şikayet Et
    Parti kimlere kalmış eyvah eyvah
    Cevapla
  • Fugi 1 yıl önce Şikayet Et
    Parti kimlere kalmış eyvah eyvah
    Cevapla
  • Fugi 1 yıl önce Şikayet Et
    Parti kimlere kalmış eyvah eyvah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Saadet Partisi'nde yeni dönem! Temel Karamollaoğlu görevinden ayrılacağını açıkladı