6’lı koalisyonda ‘göçmen’ depremi… Kılıçdaroğlu’na GP’den itiraz: Hukuksuzluğa davetiye!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun göçmenleri hedef alan paylaşımına 6’lı masadan itiraz geldi. Gelecek Partisi PYK Üyesi Bahadır Kurbanoğlu, Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Hukuksuzluğa davetiye çıkarma” eleştirisinde bulundu.

6’lı koalisyonda ‘göçmen’ depremi… Kılıçdaroğlu’na GP’den itiraz: Hukuksuzluğa davetiye!
6’lı koalisyonda ‘göçmen’ depremi… Kılıçdaroğlu’na GP’den itiraz: Hukuksuzluğa davetiye!
GİRİŞ 04.04.2023 18:01 GÜNCELLEME 05.04.2023 13:56
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Politika, taban ve siyasi çizgi olarak birbirine zıt 6+1 partinin bir araya geldiği Millet İttifakı yine bir görüş ayrılığıyla karşı karşıya. Dış politikada ayrışan, ortak ekonomi söylemi geliştiremeyen, terörle mücadele konusunda görüş farklılıkları yaşayan, kritik hiçbir meselede tek ses yükseltemeyen 6’lı koalisyon masası şimdi de göçmen meselesinde ayrıştı.

CHP Genel Başkanı ve 6’lı koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmenlerle ilgili yaptığı yoruma, masadaki ortağından üst perdeden itiraz geldi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden 2 Nisan’da “Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin.” ifadelerini paylaştı.

HUKUKSUZLUĞA DAVETİYE!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun göçmenleri hedef alan sözlerine 6’lı koalisyon masası ortaklarından Gelecek Partisi sert ifadelerle karşı çıktı.

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu (PYK) Üyesi Mustafa Bahadır Kurbanoğlu, Kılıçdaroğlu’na tepki göstererek, “Hukuksuzluğa davetiye çıkarma” eleştirisinde bulundu.

Gelecek Partisi yöneticisi Bahadır Kurbanoğlu, HDP’ye yakın Neşe Özgen’in Kılıçdaroğlu’na yönelik cevabının ekran görüntüsünü paylaşarak yaptığı yorumda, Kılıçdaroğlu’na karşı şu sözleri sarf etti:

“Bu manipülasyonları kendisine kim yapıyor, bu tvitleri kim attırıyorsa kesinlikle iyilik yapmıyor. CB adayı olarak hukuksuzluğa davetiye çıkarmak güven zedeleyici.”

GÖÇMENLER ÜZERİNDEN OY HESABI

GP’li Kurbanoğlu, Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

KK (Kemal Kılıçdaroğlu) ve kadrosu şunu bilmeli ki, bu konuyu iktidara karşı kullanmak hem akıllıca değil, hem de Neşe hn’ın uyardığı bağlamda olabildiğince riskli.

Bu yaklaşım ulus, hukuk ve insan hakları bağlamında sorunlu olduğu kadar, ülkedeki %20’lik kararsız seçmen açısından da, %25’lik sığınmacı dostu kesim açısından da net tutum belirlemeyi beraberinde getiren açıklıkta.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘MASAYA UY’ MESAJI

Gelecek Partisi Parti Yönetim Kurulu Üyesi Kurbanoğlu, 6’lı masada imzalanan deklorasyonlar arasında göçmen karşıtlığına dair bir madde bulunmadığına işaret ettiği tepkisini şu ifadelerle devam ettirdi:

Beklenirdi ki Masa’daki teşrik-i mesailer, altına imza atılan ortak dekorasyonlar ve CHP’nin 2016 Mülteci Raporu bir şeyler öğretmiş olsundu!

Bizler için bilakis mülteci hakları namustur. Bu konularda uluslararası hukuku ve insan haklarını merkeze alan mutabakat metinleri dışında bir yaklaşım asla kabul edilir olmayacaktır. Bizler iktidar karşısında mağdur kesimlerin haklarını savunmaya gayret eder ve bunlara son vereceğimiz umutları taşırken, yeni mağduriyetler üretmeye matuf bu yaklaşım asla kabul edilemez.

CHP’nin içinde ya da yamacında bu konularda bilinçli akademisyen ve sivil toplum örgütleri mevcuttur. Onlarla teşrik-i mesai de bu konuda popülizm dışında seçenekler olduğunu gösterecektir.

Meseleyi sadece sınır boyutuyla bile ele aldığımızda, bu iktidar döneminde zaten yıllardır o sınırlarda ciddi mağduriyetler yaşanmaktadır. Daha geçenlerde kamu görevlilerinin işkencesi neticesinde iki Suriyeli’nin öldürüldüğü iddiasıyla açılan soruşturma bunun kanıtıdır.

Yeni Türkiye, tüm bu mağduriyet alanlarında dejavuleri ortadan kaldıran, her konuda insan onurunu merkeze alan radikal bir yaklaşımla inşa edilmelidr. Değilse, toplumda oluşması beklenen sinerjiden eser kalmaz ve yine umutlar başka baharlara kalır.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 87
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Göcmenleri irkci avrupaya gönderilmeli basta almanyaya
    Cevapla
  • Ttimur 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn Nese Özgen dogruyu söylemis Kilicdaroglunun yaptigi tek sey ona saldirmak bunu Korkutmaya calismak Evet Madem Siginmaci istemiyorsun cik cözüm acikla amma elle tutlur olsun Mesala Avrupa Birligine deki Secimden Sonra Geri Kabul ü Kaldiriyorum de bakalim senin AB li dostlarin seni ne hale getiriyor
    Cevapla
  • Ttttt 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazayım ki türkiye nasıl yönetilecek bir parti 00001 oyu olan veya olmayan bir kişi chp 'ye posta koyuyor ...karar yüce türk milletinindir ...not altılı masa oldu 8 lı 9 lü ve dönerli masa yani dönme dolap gibi oldular
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Size az bile kifayetsizler.bir koltuk için vatanı satan hainler. K.k hangi sözünü tuttuda size verdiği sözü tutacak , Tayyip Erdoğan düşmanlığı size bunları da yutturur.
    Cevapla
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah korunsun olmazda, düşünün kaza bela K.K Cumhurbaşkanı seçildi, bugün Namusu ve Şerefi üzerine verdiği hiç bir sözün arkasında durmayan kişi üç beş gün sonra verdiği sözleri tutmasını kim beklerse, aklında noksanlık vardır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri