Fuat Oktay: Kızılay'ın çadır satmasına üzüldük, Genel Kurul'da gereken yapılır

Fuat Oktay son zamanlarda eleştiri oklarını üzerine çeken çeken Kızılay Başkanı Kerem Kınık için "Kızılayın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır." dedi.

GİRİŞ 20.04.2023 09:41 GÜNCELLEME 20.04.2023 09:53
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tv100 canlı yayınında Talat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın sorularını yanıtladı.

"ÇADIR SATILMASINA ÜZÜLDÜK"

Oktay, Türk Kızılaya yönelik eleştiriler ile çadır satılmasına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

"Kızılay 155 yıllık bir kurum. Şu anda Türkiye'de genel bir konsensüs de var. Bireylerden kurumları ayrıştırmak lazım. Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım. Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin. Kızılayın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır. Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım."

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 11
  • salim 11 ay önce Şikayet Et
    Fuat Oktay Kızılay Başkanı Kerem Kınık için "Kızılayın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır." dedi. demekki neymiş öyle hükümet pat diye başkanı görevden alamazmış. hükümetin üzgünlüğü suç işlenmiş olduğu için değil olayın siyasi malzeme yapılmasından dolayıdır.
    Cevapla
  • salim 11 ay önce Şikayet Et
    Çadırı bundan sonra AHBAP üretsin kızılayada bedava versin . başkan yok yere kurban edildi
    Cevapla
  • salim 11 ay önce Şikayet Et
    Kızılay başkanı kurban edilmiştir .Kızılay ın ve başkanın hiç bir kusuru yoktur .Ahbap isimli derneğe ya hiç çadır vermeyecekti yada ücreti mukabili verecekti bedava veremez.hiç vermeseydi muhalifler ahbaba çadır verilmedi diye ortalığı velveleye verecekti.
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru yapmıştır Kızılay. Zaten deprem bölgesinde bedava vermiyor mu. Ahbab nedir anlamadım
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Üzüldük demek yetmez gereğini yapacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım