Son Dakika: Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti!

Son dakika haberi... Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığından istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı.

GİRİŞ 12.05.2023 15:53 GÜNCELLEME 12.05.2023 17:09
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Kerem Kınık, Türk Kızılay Genel Başkanlığından istifa etti.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, Kızılay Yönetim Kurulu Kerem Kınık'ın talebiyle bugün olağanüstü toplandı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kınık, "Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver! - İsra 80" açıklamasında bulundu.

Kurul, Kerem Kınık'ın istifasının ardından oy birliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

2016 yılından bu yana Türk Kızılay Genel Başkanlığı görevini yürüten Kınık'ın istifasının ardından tüzük gereği olağanüstü kongreye kadar, Birinci Genel Başkan Yardımcısı Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecek.

SOSYAL MEDYA HESABINDA DEĞİŞİKLİK 

Kerem Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabında, "Türk Kızılay Genel Başkanı" unvanı yerine "Kızılay gönüllüsü" ifadesini kullanmaya başladı.

"BENİ CİDDİ MANADA ÜZMÜŞTÜR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Millet Kütüphanesi'nde katıldığı etkinlikte Kızılay'ın çadır satışına ilişkin soruyu şöyle yanıtlamıştı:

"Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle de bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Biz Kızılay'ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için teşvik ettik. Kızılay'ın çadır dendiği zaman en ufak sıkıntısının olmaması gerekir."

"KENARA ÇEKİLMESİ YERİNDE OLUR"

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'la alakalı olarak, "Daha önce Bakanlardan da söyleyenler oldu. Bence de Kızılay Başkanı'nın kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesi yerinde olur" demişti.

"GEREĞİNİ YAPMALIYIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Üsküdar Belediyesinin düzenlediği programda gençlerle bir araya gelmiş, Kızılay sorusuna da, "Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

Binali Yıldırım'dan Kerem Kınık açıklaması: İstifa etmesi yerinde olurBinali Yıldırım'dan Kerem Kınık açıklaması: İstifa etmesi yerinde olur

Fuat Oktay: Kızılay'ın çadır satmasına üzüldük, Genel Kurul'da gereken yapılırFuat Oktay: Kızılay'ın çadır satmasına üzüldük, Genel Kurul'da gereken yapılır

Mustafa Şentop'tan Kerem Kınık yorumu: İtibarına zarar veriyorsa orada (Kızılay) durmamalıMustafa Şentop'tan Kerem Kınık yorumu: İtibarına zarar veriyorsa orada (Kızılay) durmamalı

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 242
  • Hasan 11 ay önce Şikayet Et
    Senin gibi iş bilmezler reise zarar veriyor .Kızılay çadır satabilir buna itiraz yok ama deprem gunu neden satıyorsun.
    Cevapla
  • tuğrulbey 11 ay önce Şikayet Et
    en hayırlısı oldu kendide çok yıprandı
    Cevapla
  • Ökkeş 11 ay önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımıza en büyük zararı bu şahıs verdi.
    Cevapla
  • recai 11 ay önce Şikayet Et
    Nihayet.
    Cevapla
  • Kaya 11 ay önce Şikayet Et
    7 yıldır kurumun başındaymış çok şaşırdım asrın felaketinde çadır satma işini yapmasa 17 yılmı başkan kalacaktı acaba? Abi 3-4 yılda degiştirsenize aile şirketimi bu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NATO'dan Rusya'yı çıldırtacak Ukrayna duyurusu! Üyeliği resmen ilan ettiler!
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj