Mustafa Şentop'tan Kerem Kınık yorumu: İtibarına zarar veriyorsa orada (Kızılay) durmamalı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, asrın felaketi sonrası yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine çeken Kızılay Başkanı Kerem Kınık için "Kızılay hepimizin gözbebeği, itibarına zarar veriyorsa orada durmamalı." dedi.

GİRİŞ 19.04.2023 11:17 GÜNCELLEME 19.04.2023 11:21
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

11 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş depremlerinde Ahbap Derneği'ne çadır satışı yaptığı ortaya çıkan Kızılay'a yönelik tepkiler sıcaklığını korurken, Genel Başkan Kerem Kınık'a yönelik istifa çağrıları da art arda geldi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kızılay'ın çadır satmasını yanlış bulduğunu söylemişti. Konuya ilişkin bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay "Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım" dedi.

"SATMAK KELİMESİ BENİ RAHATSIZ EDİYOR"

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.  Programda Kızılay Genel Başkanı'nın istifasıyla ilgili de konuştu. Şentop, "Kızılay Türkiye'nin en köklü kurumlarından birisi belki en başında geliyor insani yardım bakımından. En zor zamanlarımızda akla geliyor. Kızılay'ın satmak kelimesi ile bir araya getirilmesi beni rahatsız ediyor. İstifa meselesi kişinin kendisini ilgilendireceği husus. Şahsen tanıdığım iyi bildiğim arkadaşımız. Kurumların itibarı kişilerin düşünce ve değerlendirmelerin ötesinde bir şey. Kızılay hepimizin gözbebeği, korumamız lazım. Görev yapılanlar dahil olması." ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay'dan açıklama: Gündem olmasına biz de üzüldük! Gereken yapılırFuat Oktay'dan açıklama: Gündem olmasına biz de üzüldük! Gereken yapılır

AK Parti Grup Başkanvekili Turan'dan Kızılay Başkanı Kınık'a 'üslup' çıkışı!AK Parti Grup Başkanvekili Turan'dan Kızılay Başkanı Kınık'a 'üslup' çıkışı!

"İTİBARINA ZARAR VERİYORSA ORADA DURMAMALI"

Şentop, Ersoy'un "İtibarına zarar veriyorsa orada durmamalı, doğru mu anlıyorum?" sorusuna karşılık olarak "Evet doğru anlıyorsunuz." dedi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • kemal 11 ay önce Şikayet Et
    Birisi kışın fakirlere kömür dağıtacaz diye para toplasın ama sonra ahbaptan bedava kömür istesin. Ahbap bedava kömür vermezse haluk levent istifa etsin. Sosyal medyanın üç beş çapulcusu ülkeyi yönlendiriyor, istifalar, adaylıktan çekilmeler vs.
    Cevapla
  • H öztan 11 ay önce Şikayet Et
    Milletin şımarıklığı yüzünden ne sağlam insanlar harcanıyor.berat Albayrak gibi.Rabbim bu şımarıklar yüzünden elimizdeki nimetleri alma
    Cevapla
  • H öztan 11 ay önce Şikayet Et
    Rabbim razı olsun milletin ağzını toplamak için istifa etmiş.
    Cevapla
  • Höztan 11 ay önce Şikayet Et
    Yolu açık olsun.ahbap denilen kurum sebep oldu kınığın haberi bile yoktu.ahbapta beleşe getirip o parayı nerede harcadığını söyleyecekmiydi acaba.devletimize zeval gelmesin diye ayrılmıştır.Rabbim yolunu açık etsin yüzünden belli zaten hayırsever insanların yüzü Nur gibi oluyor.bide sebep olanın yüzüne bak.. Rabbim devletimize böyle kurumlara zeval vermesin
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ŞENTOP; size katılmamak mümkün değil, lakin kişi ısrarla yerinde kalabiliyorsa gereğini İktidar olarak resen yapabilirsiniz.... Ne için bekliyorsunuz, başka Kurum ve Kuruluşlar da ve Şirketlerde-Belediyelerde Kayyuma varan uygulamalarınızı yaşadık buna niçin bu kadar müsamahakar davranıyorsunuz anlamak mümkün değil....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!