Babacan'dan çok konuşulacak çıkış: Kılıçdaroğlu'na 'oy yok' itirafı!

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, konuk olduğu canlı yayında DEVA'lıların tamamının Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini belirtti.

GİRİŞ 25.04.2023 23:17 GÜNCELLEME 26.04.2023 11:06
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da Habertürk'te Teke Tek programında Fatih Altaylı'ya konuk oldu.

Gündeme ilişkin birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Babacan'a parti tabanının tamamının Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verip vermeyeceği soruldu.

"Seçmenimizin büyük kısmı CHP'ye oy vermeyecek" itirafında bulunan Babacan, "Ortak liste teklifi gelince seçmenimizin tamamının CHP'ye oy vermeyeceğini söyledik. Onlar da gayet doğaldır dediler." diye konuştu.



"SEÇMENİN BİR KISMINI İKNA EDEBİLİRİZ"

Altaylı sorusunu, "Siz seçmeninizin ne kadarını Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye ikna edebileceksiniz?" şeklinde yöneltti.

Bu konuda dürüst olduklarını, seçmeninin sadece bir kısmını Kılıçdaroğlu'na oy vermeye ikna edebileceklerini belirten Babacan, "Bu teklif CHP'den geldiğinde biz kendi kitlemizin tamamını CHP listelerine taşıyamayabiliriz dedik, dürüst olmak zorundayız dedik. Yani biz bütün oy kitlemizi olduğu gibi paket halinde buraya taşıyamayabiliriz dedik. Onlar da gayet doğaldır dediler. İşin matematiği ile psikolojisinin farklı olmasının sebebi bu" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kasteden Babacan, "Birinin olduğu yerde diğerini desteklememe gibi bir durum ortaya çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 87
  • Ail 1 yıl önce Şikayet Et
    0.1 seçmenin CHP ye verecek geriye kalan 0 da sana oy verecek hesap bak Ali Ali tut
    Cevapla
  • Kırıkkale 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin seçmenin mi var ailenizden başka
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanıdığım bir şahıs önceki seçimde partisinin başka adayı beş bine yakın oy alırken kendisi aday olunca kaç oy aldığını öğrenmek istedim .ceberrut şahısa kaç oy aldığını dahi soramadım .Aracılar vasıtasıyla sorduğumda iki yüz adet oy aldığını öğrendim bu şahısta (ali babacan) yirmi oy alır belki garanti.
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki yüzde 1 oyun var yahu.binde 5 oyun bile yok.seçimleeden sonra gümlersiniz
    Cevapla
  • Arda 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin ne oyun var, 0,001 ali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil