DP sağdan, Deva soldan vurdu… CHP listesine girdiler, CHP’yi gömdüler!

CHP listesinden milletvekili adayı yapılan Deva Parti'li Seda Kaya Ösen ile Demokrat Parti'li Salih Uzun'un CHP aleyhine sarf ettikleri sözler partiyi karıştırdı.

DP sağdan, Deva soldan vurdu… CHP listesine girdiler, CHP’yi gömdüler!
DP sağdan, Deva soldan vurdu… CHP listesine girdiler, CHP’yi gömdüler!
GİRİŞ 27.04.2023 15:39 GÜNCELLEME 27.04.2023 15:40
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına destek karşılığında CHP listelerinden 71 kontenjan ayrılan küçük partilerden CHP aleyhine açıklamalar peş peşe geliyor.

CHP'de bir devrin sonu... Ağır toplar, ünlü isimler, sonradan gelenler kapı dışında!CHP'de bir devrin sonu... Ağır toplar, ünlü isimler, sonradan gelenler kapı dışında!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Halam bile oy vermeyecek” dediği, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın “Tabanımızın tamamı Kılıçdaroğlu’na oy vermek için ikna edemeyiz” itirafında bulunduğu 7’li koalisyonda CHP’ye salvolar devam ediyor.

CHP’nin milletvekili listesinden aday olan Deva Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ile Demokrat Parti’li Salih Uzun’un CHP aleyhindeki sözleri partiyi karıştırdı.

Babacan'dan çok konuşulacak çıkış: Kılıçdaroğlu'na 'oy yok' itirafı! Babacan'dan çok konuşulacak çıkış: Kılıçdaroğlu'na 'oy yok' itirafı!

İZMİR CHP’NİN KALESİ DEĞİL!

Demokrat Parti kontenjanından CHP İzmir 2. Bölge 5. sıradan aday gösterilen Salih Uzun, önceki gün yaptığı konuşmada, “Merkez sağ siyasetinde yetişen bir arkadaşınızım. Anavatan Partisi’nde, Doğruyol Partisi’nde hem de Demokrat Parti’de görev yapmış biriyim. İzmir sadece CHP’nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir” ifadelerini kullandı.

Salih Uzun'un ardından dün bir çıkış daha geldi. CHP İzmir 1. Bölge 6. sıra adayı Deva Partisi Kurucu İl Başkanı Seda Kaya Ösen, katıldığı canlı yayında benzer bir açıklama yaparak, “Daha önce de söylemiştim, İzmir, CHP’nin kalesi değildir. İzmir demokrat değerlerin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin, özgürlüğün, adaletin kalesi... Atatürk ilke ve inkılaplarının kalesi.” dedi.

BUNA OY VERECEKLER: “KEMALİZM IRKÇIDIR”

Kökten CHP’li birçok ismin liste dışı bırakılarak milletvekili adayı yapılan isimlerin CHP aleyhindeki sözleri, parti içerisinde büyük karışıklığa neden oluyor. İzmir’de CHP’nin 1’inci sıradan milletvekili adayı gösterdiği Yüksel Taşkın, Kemalizm’i “ırkçı” ve “dışlayıcı” olarak tanımlamıştı. İzmirli CHP’lilerin oy vereceği Taşkın, 2008 yılında verdiği röportajında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kemalizm baştan beri dışlayıcıdır. Kemalizm azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiştir. Azınlıkların Türkiye'den gitmesiyle vatan ve millet olunabileceği vurgusuna sahiptir. Kemalizm'in dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayabilme potansiyeli var. Özellikle uluslararası meseleler devreye girip de korku ve sıkışma yaşandığında ya da Kürt sorununda sıkıştığında Kemalizm'in ırkçı tarafı ortaya çıkıyor.”

Muharrem İnce, CHP'nin adaylarına ateş püskürdü: Hiç bu kadar içim acımamıştıMuharrem İnce, CHP'nin adaylarına ateş püskürdü: Hiç bu kadar içim acımamıştı

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 49
  • Kartal. Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    Chdpkk bir ingiliz partisidir yüz yıldır londradan yönetilir ..baştakiler ve diğer ayak takımı .kukladır kullanılır ve atılır hiç bir fikirleri kale alınmaz adam dahi yerine koymaz ingilizler ..
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    chp cikarin icin musliman olur camiye gider oruc tutar nr yapar istedigi oldumu alevi de orda cikarina bakar nasil alevi ise terør pkk ile is yapar ne oldugu belli olmayan parti sorun ise kendini musliman gørenlerin bunlara oy vermesin chp masa olan hic birini sevmez guvenmez cikarin bitene kadar devam eder
    Cevapla
  • Artık 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanları Erdoğan gibi güçlü,onu adam yapan bir lidere ihanet etti sonra bunu maharet diye anlattı.Ne bekliyordunuz? Nasıl olsa kesin seçilecek yerden aday oldular ya biz kazandık diyecekler. Halbuki ne sağda ne solda bir itibarları var.
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    15 mayısta bunları görmek lazım.. Şimdiden böyle bunlar.. Allah bunlara fırsat vermesin..
    Cevapla
  • Rıdvan 1 yıl önce Şikayet Et
    CHP cumhuriyet tarihinin en büyük kazığını ortaklarından yiyecek bunu buradan söylüyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'nın Belgorod kentine füze saldırısı kamerada
Böyle olur, CHP’nin genelgesi!