Mustafa Gültak'tan HDP'lilere 'İstiklal Marşı' tepkisi!

Mersin'de HDP'li Meclis üyeleriyle AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında PKK ve İstiklal Marşı tartışması yaşandı.

GİRİŞ 03.05.2023 02:21 GÜNCELLEME 03.05.2023 02:21
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Mersin’de HDP’li Meclis üyeleriyle AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında PKK ve İstiklal Marşı tartışması yaşandı. Gültak, “Benim polisimi askerimi öldüren PKK’ya, terör örgütü diyemeyin, ondan sonra bana demokrasiden nutuklar atıyorsunuz” dedi.

Mersin'de HDP'li Meclis üyeleriyle AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında PKK ve İstiklal Marşı tartışması yaşandı. Gültak, "Demokrasiyi çok seviyorsanız, silahı elinizden bırakın. Bir kere PKK'ya terör örgütü demeyi öğrenin ya. Diyebiliyor musunuz? Desenize" diye konuştu.

Mersin'de Akdeniz Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Oturumunda, HDP'li Meclis üyeleriyle AK Partili Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında PKK ve İstiklal Marşı atışması yaşandı. Gündem maddeleri görüşmeleri sırasında, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a mesnetsiz iddialarda bulunan HDP'li üyelere dönen Gültak, "Siyaseti seviyorsanız, demokrasiye çok inanıyorsanız, silahı elinizden bırakın. Bir kere PKK'ya terör örgütü demeyi öğrenin ya. Diyebiliyor musunuz? desenize" dedi.

HDP'Lİ ÜYE AÇIK AÇIK "PKK'YA TERÖR ÖRGÜTÜ DEMİYORUM" DEDİ

Bu sırada HDP'li Meclis Üyesi Özgür Çağlar, Başkan Gültak'a, "Demiyoruz, demiyoruz" diyerek hain terör örgütüne "terör örgütü" demeyeceklerini açıkça söyledi.

Bunun üzerine Mustafa Gültak, "Demiyorsun değil mi, demiyorsun. Diyemezsin çünkü. Ben biliyorum demediğini ama halk duysun. Siz PKK'ya terör örgütü diyemezsiniz çünkü oradan talimat alıyorsunuz. Dönmüşsünüz bana demokrasiden bahsediyorsunuz. İstiklal Marşını okumuyorum, saygı duyuyorum diyorsunuz. Bu mudur sizin devlet anlayışınız bu mudur sizin Anadolu topraklarına sahip çıkışınız? O İstiklal Marşı için insanlar kanını, canını vermiş" diye konuştu.

HDP'Lİ ÜYELERİN İSTİKLAL MARŞI OKUMAMALARI YOĞUN ELEŞTİRİ ALMIŞTI

HDP'li Meclis üyelerinin meclis toplantısı açılışlarında İstiklal Marşı okumadıkları uzun süre ülke gündeminde yoğun eleştirilere yol açmıştı. Bunu hatırlatan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, "Ali Tanrıverdi sen bir sonraki mecliste okuyacak mısın, Bedriye Kuş hanım okuyacak mı, Özgür Çağlar Bey okuyacak mı? İşinize gelmiyor tabi değil mi, topu çevirin. Bu halk sizi görüyor. Siz İstiklal Marşı okumuyorsunuz, PKK'ya terör örgütü diyemiyorsunuz. Ben FETÖ'ye, DEAŞ'a ben sağdan gelen, soldan gelen tüm örgütlere terör örgütü diyebiliyorum hatta diyorum. Ben milletimin haklarını savunurken siz savunamazsınız" dedi.

HDP'LİLER KONUYU KAPATMAK İSTEDİ, GÜLTAK, "NİYE, RAHATSIZ MI OLDUN?"

Tartışmaların büyümesi üzerine HDP'li Ali Tanrıverdi, Gültak'a "Tamam Başkan kapatalım bu konuları" deyince Gültak, "Neden kapatalım konuyu, niye canınız mı sıkıldı? Moraliniz mi bozuldu. Sen bir kere çık, benim polisimi askerimi öldüren PKK'ya terör örgütü de. Ondan sonra çık da bana demokrasiden nutuklar atmaya başla. Hikaye okumayın hikaye. Tüm Dünyanın terör örgütü dediği PKK'ya bu mecliste terör örgütü diyemeyenler var" diye konuştu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 41
  • MACKALI 61 1 yıl önce Şikayet Et
    Kafalarina vura vura ögretilmeli´daha yolda yürümesini bilmeyenlere ve bu ya$a gelmi$ yaratiklara asla asla asla tek harf bile ögretemezsiniz..MILLI OLMAYAN HIC KIMSENIN MECLISE GIRME HAKKI OLMAMAMLI.O kaaa.
    Cevapla
  • Koyezi-Rona 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkan helal olsun
    Cevapla
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD' ye de kimse insanlık düşmanı demiyor ama öyle !
    Cevapla
  • Misafir1234 1 yıl önce Şikayet Et
    Devleti kabul etmiyen nin mecliste ne isi var basit bir soru
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte görün Chphdp ve 7 linin geri kalanları.. Bunların Türkiye Cumhuriyetinde yaşadıklarını hatırlatmış sayın başkan.. Helal olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!