İstanbul'da tahıl koridoru toplantısı: Rus ve Ukraynalı bakan yardımcıları gelecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tahıl girişiminin süresinin uzatılmasına yönelik, “5 Mayıs Cuma günü Türkiye, Ukrayna ve Rusya savunma bakan yardımcılarının İstanbul’da bir araya gelmesi planlanıyor." dedi.

GİRİŞ 03.05.2023 09:00 GÜNCELLEME 03.05.2023 10:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Akar, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan "gıda krizi" riskinin ortadan kaldırılmasına yönelik Türkiye'nin çabalarıyla oluşturulan "tahıl koridoru" uygulamasına ilişkin soruyu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın girişimlerinin ardından süresi uzatılan tahıl koridoru anlaşmasının durumuna ilişkin soru üzerine Akar, Türkiye, Rusya, Suriye ve İran savunma bakanları ile istihbarat başkanları arasında Moskova’da gerçekleştirilen dörtlü toplantı kapsamında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ikili bir görüşme de gerçekleştirdiğini belirtti.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile de 18 Nisan’da Kayseri’de bir araya geldiğini hatırlatan Akar, şunları kaydetti:

"Yaptığımız görüşmelerde tahıl girişimini de ele aldık. Bu kapsamda yaptığımız teklifin iki tarafça da kabulü sonucu 5 Mayıs Cuma günü Türkiye, Ukrayna ve Rusya savunma bakan yardımcılarının İstanbul’da bir araya gelmesi planlanıyor. Toplantıda tahıl girişimi başta olmak üzere bazı konular görüşülecek. Umudumuz, tahıl anlaşmasının herhangi bir aksaklığa uğramadan devamı yönünde. Çünkü bu anlaşma bölge barışı, istikrarının yanı sıra ihtiyaç sahibi ülkeler açısından çok önemli. Bu kapsamda tarafların süre uzatılmasına sıcak baktığını söyleyebiliriz. Dileğimiz herhangi bir sorun olmadan bu girişimin uzatılması yönünde."

Erdoğan-Putin görüşmesinde anlaşma sağlandı! İlave uçak seferi yapılacakErdoğan-Putin görüşmesinde anlaşma sağlandı! İlave uçak seferi yapılacak

PUTİN'DEN ERDOĞAN'IN TEKLİFİNE: ÖNEMSİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 27 Nisan'daki görüşmesinde de tahıl koridoru gündeme gelmişti. Görüşmede Erdoğan tahıl koridorunun süresinin uzatılmasını teklif etmiş, Putin de "Türkiye'nin teklifini önemsiyoruz" demişti.

KAYNAK: AA, HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • celal 11 ay önce Şikayet Et
    Yapılacak en doğru şey üçlü bir ekonomik işbirliği anlaşması olmalı.
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    ALLAH C.C nun izni ile sizin büyütüp beslediklerinizi bitireceğiz inşallah. Amin.
    Cevapla
  • Ülkem 11 ay önce Şikayet Et
    inşallah barış olur analar kadınlar çocuklar ağlamaz.
    Cevapla
  • türkiyem uyan 11 ay önce Şikayet Et
    adamsın be reiisim adam gibi adamsın. dünyaya insanlığın ne olduğunu öğretiyorsun önemsiyorsun ki. ilk önce türkiyemi istikbal göklerdedir.bunuda başardın selam olsun sana büyük insan büyük dünya lideri.senden başkası yalan dır inan buna ölümüne dek seni bırakmayaçak bir insanım her yerde her davadadaa.her daim bir emrin yeter.ALLAH,A EMANET OLUN SAĞLIÇAKLA KALIN ÖMRÜN ÜZÜN OLSUN UZUN A
    Cevapla
  • Hakan 11 ay önce Şikayet Et
    Aç bırakalım bunları bence yansın dünya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak