Kılıçdaroğlu, The Economist'e Türkiye'yi şikayet etti

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan gitmeli" kapağıyla tepki çeken The Economist'e yazdı. 7'li masanın Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye'yi The Economist'te şikayet etti, Batılı ülkelerden medet umdu.

GİRİŞ 06.05.2023 11:17 GÜNCELLEME 06.05.2023 15:32
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

İngiliz The Economist dergisi, Türkiye'de yaklaşan 14 Mayıs seçimlerini kapağına taşıdı. Derginin "2023'ün en önemli seçimi" başlıklı yazısında "Demokrasiyi kurtarın", "Oy verin", "Erdoğan gitmeli" gibi ifadeler kullanılması dikkat çekti. Yine dergide Kemal Kılıçdaroğlu için ise, "Sevimli bir şekilde alçakgönüllü. Kemal Kılıçdaroğlu'nu Türkiye'nin bir sonraki cumhurbaşkanı olarak sıcak bir şekilde destekliyoruz" denildi.

Kılıçdaroğlu'na açık destek vererek seçmeni yönlendirmeye çalışan The Economist'e ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki gecikmedi.

Washington Post: Türkiye despotizmin gölgesinde seçime gidiyorWashington Post: Türkiye despotizmin gölgesinde seçime gidiyor

The Economist'ten seçim çağrısı: Erdoğan gitmeli! Hükümetten peş peşe tepkilerThe Economist'ten seçim çağrısı: Erdoğan gitmeli! Hükümetten peş peşe tepkiler

İNGİLİZLER TARAFINI BELLİ ETTİ, ERDOĞAN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel güçlerin operasyon aygıtı olan dergilerin kapaklarıyla iç siyasetimizin yönlendirilmesine, millî iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye Yüzyılı’yla inşallah tüm bu diplomatik başarıları zirveye taşıyacağız" dedi. Yaşananların ardından Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan The Economist ile ilgili bir gelişme daha meydana geldi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, The Economist için bir yazı kaleme aldı.

KILIÇDAROĞLU, THE ECONOMIST'E TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Yazıda, "14 Mayıs'ta (kazanacağımız) zafer, Türkiye'nin Batı’ya yönelimini de eski haline kavuşturacak. Bu yönelim bir idealin yansımadır" diyen Kılıçdaroğlu, seçimi kazanmaları durumunda Türkiye'nin yüzünü tamamen Batı'ya döneceğini söyledi. "Türkiye her daim Batı'nın gururlu bir üyesi olacaktır. Tüm uluslararası kurumlarda Türkiye, Batı saflarının bir parçasıdır ve bu şekilde hareket etmeye devam edecektir" sözleriyle yazısına devam eden Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kurulacak hükümetle Batılı devletlere yaklaşacağını belirtti.

Tepki çeken ifadeler: Kılıçdaroğlu Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet ettiTepki çeken ifadeler: Kılıçdaroğlu Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti

Kılıçdaroğlu yine Türkiye'yi şikayet ettiKılıçdaroğlu yine Türkiye'yi şikayet etti

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Xxxx 11 ay önce Şikayet Et
    Başka bir işe yaradığını gören yokki.gerici Avrupa yalakası
    Cevapla
  • A.A.A 11 ay önce Şikayet Et
    Birileri Seçim Gecesini Ankara Amerikan Konsolosluk Binasında Takip edecek, Kazanamadığını görünce Kaçacak.! Uyan Türkiyem Uyan.
    Cevapla
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Alçak olduğunu vatanını şikayet etmesinden biliyoruz.
    Cevapla
  • biz burdayız 11 ay önce Şikayet Et
    ülke yönetmek kararlılık ister cesaret ister irade ister çok çalışmak ister milletini sevmek vatanını sevmek enonemliside batıla karşı dik durmak ister. hepside maşallah subhanallah Reis ve Cumhur ittifakı liderlerinde var. LA GALİBE İLLALLAH AMİN AMİN AMİN.
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 11 ay önce Şikayet Et
    Herkese söz veriyor bay Kemal SÖZ UÇAR ESER KALIR Ak parti öekneköyde gördün bu sloğanı çok hoşuma gitti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz