Washington Post: Türkiye despotizmin gölgesinde seçime gidiyor

The Economist, Le Point ve L'EXPRESS'in ardından Washington Post gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Erdoğan'ın kurumlara boyun eğdirdiği ifade edilen haberde, Türkiye'nin despotizmin gölgesinde seçime gittiği kaydedildi.

GİRİŞ 05.05.2023 13:44 GÜNCELLEME 05.05.2023 13:56
Bu Habere 171 Yorum Yapılmış

Yabancı basının Türkiye'deki seçimleri takibi ve son iki gündür direkt olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alması devam ediyor.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, "Türkiye'deki seçimlerin üzerinde despotizmin gölgesi büyüyor" başlıklı başyazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidara ilk geldiği dönem çizdiği "ılımlı lider" imajının büyük oranda yok olduğu yorumunu yaptı.

The Economist'ten seçim çağrısı: Erdoğan gitmeli! Hükümetten peş peşe tepkilerThe Economist'ten seçim çağrısı: Erdoğan gitmeli! Hükümetten peş peşe tepkiler

İngiliz ve Fransız medyası hedef gösterdi! Erdoğan'dan seçim ayarıİngiliz ve Fransız medyası hedef gösterdi! Erdoğan'dan seçim ayarı

Bakan Bozdağ'dan Başkan Erdoğan'ı hedef alan The Economist'e tepkiBakan Bozdağ'dan Başkan Erdoğan'ı hedef alan The Economist'e tepki

Altun'dan Batı medyasının Erdoğan haberlerine tepkiAltun'dan Batı medyasının Erdoğan haberlerine tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan The Economist'e tepkiCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan The Economist'e tepki

"TÜRKİYE TEK ADAMLIKTAN KURTULUP KURTULMAYACAĞININ SINAVINI VERECEK"

Erdoğan'ın giderek düşen popülaritesinin, baskıya ve demokratik değerleri küçümsemeye dayalı otokrasisinin bir yansıması olduğunu yazan gazete, ekonomideki kötü yönetimin de halkın yaşam standartlarını hızla düşürdüğünü ve birçok Türk'ün öfkeli olduğunu belirtti.

Gazetenin yayın kurulu tarafından kaleme alınan yazıda, "14 Mayıs'ın aynı zamanda demokratik seçimlerin Erdoğan'ın giderek tek adamlığa yönelen iktidarının boyunduruğundan kurtulma kapasitesine sahip olup olmadığının bir sınavı olacağı" yorumu dikkat çekti.

Washington Post: Türkiye despotizmin gölgesinde seçime gidiyor

BATI'YLA TERS DÜŞEN İLİŞKİLER

Türkiye'deki seçimlerin ABD ve Avrupa açısından da önemli olduğunu kaydeden gazete, Türkiye'nin "Batı'nın yaptırımları çiğnenerek Moskova'ya ürün sevkiyatında önemli rol oynadığından şüphe edildiğini" yazdı.

Erdoğan'ın jeopolitik konumunu güçlendirmek için "ikili oyun" oynadığı yorumunu yapan gazete, Erdoğan'ın Rusya'nın yanı sıra Çin ve Suudi Arabistan gibi diğer otoriter ülkelerden de mali destek aldığını iddia etti.

Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı Çeviköz'den Batı'ya Kavala, Demirtaş ve İsveç taahhüdüKılıçdaroğlu'nun yardımcısı Çeviköz'den Batı'ya Kavala, Demirtaş ve İsveç taahhüdü

Millet İttifakı'nın S-400 ve F-35 planı belli oldu: ABD'yi tatmin edeceğizMillet İttifakı'nın S-400 ve F-35 planı belli oldu: ABD'yi tatmin edeceğiz

"KURUMLARA BOYUN EĞDİRİLDİ"

Öte yandan Erdoğan'ın en büyük ve kalıcı hasarı Türkiye içinde verdiği; çatışmaları körükleyerek, muhalifleri ve gazetecileri hapse atarak ve Türkiye'de bir zamanlar canlı olan sivil toplumun alanını daraltarak iktidarını koruduğu belirtildi.

"Kurumlar onun zorbalığı karşısında boyun eğdi" ifadelerini içeren yazıda, buna en önemli örneğin Merkez Bankası olduğu kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU'NU ÖVDÜLER

Depremlerin Erdoğan ve hükümeti yıprattığını öne süren Washington Post, muhalefetin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin mutfağında çektiği videolarla Erdoğan'ın 1000 odalı sarayına tezat oluşturduğu ifade edildi.

Gazetenin başyazısında, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'yi birleştirme, sadece tek dönem cumhurbaşkanlığı yapma, Merkez Bankası, mahkemeler ve diplomasi gibi kurumları bağımsızlığa kavuşturma sözü verdiği aktarıldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 171
  • Davut 11 ay önce Şikayet Et
    Hoşşt sizler öz evlatlarınızi dahi 18 yaşına gelince kedi köpekler gibi hadi defol başının çaresine bak dediğiniz vakit reis onlara eğitim burs oda yetmezmiş gibi çeyiz parası veriyor hadi çekilin kıskançlık krizinden geberirsiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Kukla gibin oynatacaklari lider istiyorlar
    Cevapla
  • Cezayir 11 ay önce Şikayet Et
    Allah her devlete nasip etmez reyis bize nasip etmiş yola devam
    Cevapla
  • Ozca n 11 ay önce Şikayet Et
    Tek adam sonuna kadar istikrar var hizli karar dogru karar veriliyor 7 kafa nasil karar alacak
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Sayın erdoğana hakaret edenleri şöyle biraz araştırdım gördüğüm manzara yüzdeyüz soysuzlar sayın erdoğana hakaret ediyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten 4-10 Mayıs'a özel indirim! Tarım Kredi Market kataloğu
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı