Sandığı ilk terk eden İmamoğlu oldu: Seçimi kaybetti, İstanbul'u hatırladı

Seçim sonuçları için "inancı gereği" Kılıçdaroğlu'nun kazandığını söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu, mağlubiyetin ardından Ankara'yı terk eden ilk isim oldu. İstanbul'a dönen İmamoğlu, CHP'li seçmenin tepkisini çekti.

GİRİŞ 15.05.2023 12:15 GÜNCELLEME 15.05.2023 12:51
Bu Habere 252 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde sandıkların yüzde 99,4'ü açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 49,42 ile yarışı önde götürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyu ise yüzde 44,95'te kaldı. 

Muhalefetin ilk turda seçimi kazanacağı inancının aksine, Kılıçdaroğlu'nun oyları Erdoğan'ın 5 puan gerisinde kaldı. Kesin olmayan sonuçlar, muhalefet kesiminde hayal kırıklığına neden oldu. 

Seçim sonucu sonrası İmamoğlu çark etti: İnancım gereği öyle dedimSeçim sonucu sonrası İmamoğlu çark etti: İnancım gereği öyle dedim

AK Parti'den İmamoğlu'nun iddialarına net cevap: Acelemiz yokAK Parti'den İmamoğlu'nun iddialarına net cevap: Acelemiz yok

İmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalarİmamoğlu ile Yavaş, Anadolu Ajansı'nı hedef aldı: Manipülatif açıklamalar

SANDIĞI İLK İMAMOĞLU TERK ETTİ

Tüm bu gelişmelerden sonra, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun attığı tweet gündem oldu. Oy sayımı devam ederken manipülatif açıklamalar yapan İmamoğlu, kesin seçim sonuçlarını beklemeden İstanbul'a döndü. 

İstanbul'daki rutin İBB yönetim kuruluyla toplantı gerçekleştirdiğini belirten İmamoğlu, "İstanbul için kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı ele aldık. İstanbul'a yoğun hizmet trafiğimiz sürecek" ifadelerini kullandı. 

"BAŞKANIM BU KADAR MI?"

İmamoğlu'nun seçim sonuçlarını beklemeden Ankara'yı terk etmesi, muhalif seçmenin tepkisini çekti. Sosyal medyada İmamoğlu'nu eleştiren kullanıcılar, "Başkanım bu kadar mı?", "Peki Türkiye?", "Başkan şu an rutin toplantının sırası değil, olağanüstü hal durumunda ve alarmda olmanız lazım", "Yani bu ne demek umut yok mu artık?", "İstanbul'a hizmet trafiği mi önemli olan şu an Sayın Başkan?" gibi yorumlarda bulundu.

Seçim sonuçlarını Ankara'da takip eden İBB Başkanı, aralıklarla kamera karşısına geçerek manipülasyona imza atmıştı. Önce Anadolu Ajansı'nı hedef gösteren İmamoğlu, daha sonra Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu iddia etmiş ama oy oranı verememişti. ABB Başkanı Mansur Yavaş ile kameralar karşısına geçen İmamoğlu, en sonunda umudunu ikinci tura bırakmak zorunda kalmıştı. 

Seçim kampanyası boyunca İstanbul'a adeta uğramayan, altılı masanın "Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı" olan Ekrem İmamoğlu'nun sonunda İstanbul'a dönmesi "Yenilgiyi kaybetti" şeklinde yorumlandı. 

Öte yandan, İmamoğlu'nun büyük umutlarla gittiği Karadeniz bölgesinden CHP bir tane ilde bile birinci çıkamadı. Kılıçdaroğlu'nun seçimi önde götürdüğü tek il ise Artvin oldu.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 252
  • Kartal 11 ay önce Şikayet Et
    Ekremin aklında istanbul yok, Ekremin aklında chp G.başkanlığı ve sonrasında c.bşklık var. Ama bu millet yemez Reisin ölüsü bile topunuza yetti. Bu halk samimiyeti hizmeti ve milli duruşu olanlardan vaz geçmez
    Cevapla
  • K&K 11 ay önce Şikayet Et
    Sıra sana geldi. Martta sen de arkana bakmadan gideceksin..Hem de bir daha gelmemek üzere..
    Cevapla
  • tepki 11 ay önce Şikayet Et
    en azinda elin de olan gitmesin demi nasil olsa yardimci hayali gitti bosuna yorulma degmez demisler bu iki atom karimca ne yapiyor idi daha onu anlamadi komik haraketler sacma konusma yorumlar her yerde secim sonucu nerde ise ayni bunlar biz kazandik diyor idi ne cektiler ise sonra hepsi bir anda yok oldu tam komedi
    Cevapla
  • Gül 11 ay önce Şikayet Et
    Ne konuşacaklarını bile yüzlerine bakarak hatırlıyorlar bunlarmi cumhurbaşkanı yardımcısı olacak bakkal çırağı Bile aldığı siparişi tıkır tıkır sayıyor yazık ki yazık
    Cevapla
  • terki diyar 11 ay önce Şikayet Et
    4 senedir bir şey yapamadığını söylüyorlar belki son sene bir toparlanma yapar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması... Hiçbir sendika başvurmamış!
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...