Bakan Soylu'dan Muharrem İnce açıklaması: İnce'ye yapılanlar siyasi darbedir!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet tarafından yürütülen algı operasyonları ve sahte kaset skandalıyla adaylıktan çekilmeye zorlanan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce için "İnce'ye yapılanlar siyasi darbedir" dedi.

GİRİŞ 25.05.2023 02:09 GÜNCELLEME 25.05.2023 02:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet tarafından yürütülen algı operasyonları ve sahte kaset skandalıyla cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeye zorlanmasıyla ilgili konuştu. Soylu, "Muharrem İnce'ye yapılan linç girişimleri Cumhurbaşkanlığı seçiminde en büyük skandallardan bir tanesidir. İnce'ye yapılanlar siyasi darbedir" dedi.

Bakan Soylu'dan Muharrem İnce açıklaması: İnce'ye yapılanlar siyasi darbedir!

"MUHARREM İNCE'YE YAPILANLAR SİYASİ DARBEDİR"

Soylu konuşmasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

"Seçim nasıl bir aksta yürüdü? İkinci tur ne demektir? İkinci tura iki aday giriyor. Bu seçimde ilk turda 4 aday yarıştı. Muharrem İnce'yi herkes devreden çıkmış olarak görüyor. Muharrem İnce'ye yapılan neydi? Türk siyasi hayatında Muharrem İnce'ye yapılanlar, İnce'ye linç girişimleri, bir kısmı siyasi kanattan bir kısmı farklı kanatlardan. Siyasi olarak ayrı bir aday olarak çıktı, onu eleştirebilirsiniz. Zaten o eleştirileri görerek hatta eleştirerek yola çıkmıştı. Kaset üzerinden yapılan değerlendirmeler Türk siyasetinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde en büyük skandallardan bir tanesidir. Fahri Korütürk seçiminden önce aday olacaklar, telefonlarla aday olmaktan vazgeçirildiler. Bunların birbirinden farkı söz konusu değildir. Bu bir siyasi darbedir. Direk seçimin sonucuna yönelik darbedir."

Bakan Soylu'dan Muharrem İnce açıklaması: İnce'ye yapılanlar siyasi darbedir!

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Denizli Horozu 11 ay önce Şikayet Et
    Tespiti tam yerinde buluyorum.
    Cevapla
  • as selam 11 ay önce Şikayet Et
    ince okadar hesaplar yaptı tıpkı sarıgül ve diğerleri gibi. Adam hem kapı araladı hem zihniyetine kazandırdı. chp nin karşısında duramayacağı belliydi. şimdi tasmalısı oldu. böyle dinsiz kesim altyapısı olmadan sağdan da oy alamayacağına göre. Çok sinsi çok
    Cevapla
  • Hans 11 ay önce Şikayet Et
    Esas darbeyi ince size yaptı ama sizde varmı bunu anliyacak kabiliyet, soğan la birlikte size bir darbedir bu...!
    Cevapla
  • bere 11 ay önce Şikayet Et
    bu adamlar ayak oyunlarıyla siyasi iradeyi teslim almak isriyorlar
    Cevapla
  • Önemli: 11 ay önce Şikayet Et
    İnce seçime girseydi, muhtemelen küçük bir oy alıp kaybedecekti, üstelik "solcuları böldüğü ve chp'yi kaybettirdiği iddiasıyla" o kesimden dışlanacaktı. Kurnazca seçime girmedi, oylarının çok düşük olduğunun üzerini örtmüş oldu, üstelik kaybeden 9'lu masanın bahanesi olmaktan kurtuldu. Şimdi 9'lu takım kaybetmiş durumda. İnce ise chp'de popüler olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?