İnce, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'yla görüşmesini anlattı: İki lider iki farklı yaklaşım

Kaset iftirasıyla adaylıktan çekilen İnce'yi hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem de Kılıçdaroğlu aramıştı. İnce'nin görüşmelerle ilgili anlattığı detayları aktaran Hürriyet gazetesi yazarı Selvi, "İnsani çizgi başka bir şey" yorumunda bulundu.

GİRİŞ 26.05.2023 12:25 GÜNCELLEME 26.05.2023 12:51
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kendisine yönelik kaset iftirasından sonra 14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çekilme kararı almıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnce'ye yönelik saldırılara tepki göstermişti. 

Olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'yi telefonla arayıp görüşmüştü.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi, İnce'nin telefon görüşmelerine ilişkin dikkati çeken bir yazı kaleme aldı. 

Muharrem İnce ikinci tur kararını verdiMuharrem İnce ikinci tur kararını verdi

Muharrem İnce'nin avukatı bomba detayları anlattı! Dikkat çeken 'CHP' gerçekleri...Muharrem İnce'nin avukatı bomba detayları anlattı! Dikkat çeken 'CHP' gerçekleri...

Muharrem İnce'den olay paylaşım! Kılıçdaroğlu'nu şoke edecekMuharrem İnce'den olay paylaşım! Kılıçdaroğlu'nu şoke edecek

"İnce'nin adaylıktan çekilmesi için üretilen kasetlerden sahte dekontlara kadar tüm kirli operasyonlar karşısında sesini çıkarmayanların, şimdi İnce'nin Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapmak için seferber olduğunu" hatırlatan Selvi, "İnce'nin yalnız bırakılmasına rağmen linç kampanyasına karşı uzun süre direndiğinin" altını çizdi.

ANNESİ LİNÇ KAMPANYASINDAN ETKİLENİP HASTALANDI

Selvi, İnce'nin annesi Zekiye Hanım'ın linç kampanyasından etkilenerek hastalandığını belirterek, "Muharrem İnce’nin çekilme kararı almasında annesinin hasta olması da çok etkili olmuş" dedi.

ERDOĞAN, 'NE YAPABİLİRİM' DİYE SORDU, KILIÇDAROĞLU MİTİNGE DAVET ETTİ

Tüm bu olaylar yaşandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, İnce'yi aradı. Selvi, İnce'nin iki liderle görüşmesi hakkında şu değerlendirmeyi yaptığını aktardı: 

“Erdoğan aradı. Annemin hasta olduğunu öğrenmiş. Geçmiş olsun, dedi. Annen için ne yapabilirim, diye sordu. Senin için ne yapabilirim, diye sordu. Kemal Bey aradı beni bir gün sonra, Tandoğan mitingine davet etti.

"İKİ LİDER, İKİ FARKLI YAKLAŞIM"

Selvi, görüşmeler hakkında, "İşte iki lider, iki farklı yaklaşım. Her şey siyaset değil. İnsani çizgi başka bir şey" değerlendirmesinde bulundu. 

Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Hoş geldiniz, güle güle!Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Hoş geldiniz, güle güle!

MESUT YILMAZ: ERDOĞAN'IN İNSANLIĞINI UNUTAMAM

Abdülkadir Selvi, Mesut Yılmaz'ın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı törenine de geldiğini anlatarak yazısını şöyle noktaladı: 

"Yılmaz’ı tanıyan bazı meslektaşlarımız bu durumu yadırgamıştı. Mesut Yılmaz onların bu tavrını fark etti. 'Oğlum intihar ettiğinde Tayyip Bey, o acılı günlerimizle benden daha çok ilgilendi. İnsanlığını unutamam' demişti.

Erdoğan işte böyle bir insan."

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • Cavit 11 ay önce Şikayet Et
    isalm ile müşerref olmak budur. kalbi ile niyeti bir olan reis gibi dir. tabiricaiz ise tamda kendisi buda allahın ona verdiği özelliği hak yolda kullanmasıdır.islam başkadır arkadaş bunu net olarak görüyoruz. herkim olursa olsun merhamet edesin ki merhamet bulasın inanıyorum ki reis düşmanıda olsa mağdur yardım eder. allahım ondan razı olsun ne mutluk ki bize onun memleketinde bizim cum
    Cevapla
  • mete 11 ay önce Şikayet Et
    bazı yaşlılar birine derki sen buişi ögrenmen için bir dam dolusu tayin yemen lazım derler k.ninkide o hesap
    Cevapla
  • Eren 11 ay önce Şikayet Et
    Gel bakalım muharem kasetle vidyolu motaj santaj sana yapılıyor sen gene chp pkk gibi unsurları destekliyorsun ozaman sen bunları hak ettin
    Cevapla
  • Vatandaş 11 ay önce Şikayet Et
    Millet ittifakı birde süleymancılar göremez bunu artık kermeslerinde ve mescidlerinde başörtüsü düşmanlarına yer açarlar yardımıda onlar yapar
    Cevapla
  • Beniadem 11 ay önce Şikayet Et
    merhamet abidesi reisim.Allah(CC) seni dünya ve ahirette mukafatlandirsin.Hem insansın güzel insan hem de adamm.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı