İYİ Parti tek tek dökülüyor! Partiyi yerden yere vurup istifa etti

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde PKK terör örgütü temsilcisi HDP ile aynı ittifakın içerisinde yer alarak tepkileri üzerine toplayan Meral Akşener ve İYİ Parti'de dağılmalar devam ediyor.

İYİ Parti tek tek dökülüyor! Partiyi yerden yere vurup istifa etti
İYİ Parti tek tek dökülüyor! Partiyi yerden yere vurup istifa etti
GİRİŞ 31.05.2023 13:49 GÜNCELLEME 31.05.2023 14:01
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi seçimi zaferle tamamlamasının ardından muhalefette tartışmalar alevlendi. Kemal Kılıçdaroğlu gibi Meral Akşener'in de koltuğu sallanıyor.

Akşener'e karşı kurultayda aday çıkarmaya hazırlanan bir grup harekete geçti. Ayrıca, İYİ Parti teşkilatlarında da kopuşlar yaşanıyor.

İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanı ve milletvekili adayı İhsan Önder Albayrak, şahsi menfaatlerin, davanın önüne geçtiğini söyleyerek istifa etti. Altınova İlçe Başkanı Murat Çakır da istifa ettiğini duyurmuştu.

MUHALEFETTE KOPUŞLAR BAŞLADI

Erdoğan'ın seçim zaferi sonrası muhalefette yeniden bir yapılanma bekleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu gibi Meral Akşener'i de zor günler bekliyor. Akşener, 24-25 Haziran'da kurultayda aday olacak ve güven tazelemek isteyecek. Ancak Akener'in karşısına muhaliflerin bir aday çıkarma arayışında olduğu da belirtiliyor. Ayrıca, CHP'nin peşine takılmanın bedelini ödeyen İYİ Parti'de teşkilatlarda da istifalar başladı.

TUZLA İLÇE BAŞKANI'NDAN 'ŞAHSİ MENFAAT' GÖNDERMESİ İLE İSTİFA

İYİ Parti Tuzla İlçe Başkanı ve milletvekili adayı İhsan Önder Albayrak sosyal medya hesaplarından bir açıklamada bulunarak istifa ettiğini duyurdu.

Albayrak şu ifadeleri kullandı:

Verdiğim emeklerin, maddi manevi fedakarlıkların Vatan için olduğunu düşünerek gece gündüz koşturmaların bir amaç olduğuna inanarak, evlatlarım ve ailemin yüksek anlayışlarıyla çalıştım çabaladım. Bulunduğum yerde İYİ Parti en iyi yerlere gelsin diye uğraştım. Ama sonunda gördüm ki şahsi menfaatler yüce amaçların önüne geçmiş ve bizler figüran olmuşuz. Hal böyle olunca düşüncelerim değişmeyeceğine ve partime ihanet etmeyeceğime göre en iyisi siyasetten uzaklaşmaktır diye düşündüm.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • hakan 11 ay önce Şikayet Et
    Kurtarıcı olarak çıkılan yolda büyük bir hayal kırıklığı. Dağ fare doğurdu. Bir kaç kişiye millet vekilliği sağlayan bir siyasete razı olmak.
    Cevapla
  • adıyamanlı ali 11 ay önce Şikayet Et
    geçeçeksiniz bu işleri bu istifa etmeleri chpkk ve hdppk nin gıdrabına girdiğinde bunu görüp hemen bir basın toplantısı yapıp istifa etmeniz gerekirdi.malesef dik duramadınız.yani menfaat ve çıkarlarınıza yenik düştünüz.genede zerarın neresinden dönersen kardır derler.
    Cevapla
  • İlyas Yılmaz 11 ay önce Şikayet Et
    İpte siyaset yapan ve ipe oy verenlerin eline şehit kanı bulaşmadı mı? Fetö aplası Mero Akşener, pkk ele başı Bebek katili Apo Öcalan'ın heykelini dikeceğim vaadinde bulunan ibrikçisi terörist Selo Demirtaş'a kahvaltı sözü verdiğinde istifa edecektiniz, Mero Akşener'in dediği gibi tarih olduktan sonra istifa ne kadar anlamlı?
    Cevapla
  • Ozkayam 11 ay önce Şikayet Et
    Koray aydın, ne oldu paşinyan? Sesin çıkmıyor. Ne bekliyorsun? Başkanmı olacaksın, iyi partiye. Yoksa.
    Cevapla
  • emekli 11 ay önce Şikayet Et
    Bu küfürbaz kadının yanında kimse kalmaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili bir vekil daha istifa etti!
Hangisine ne kadar ödendi? KAAN mı yoksa F-35 mi? İşte ikisine harcanan tutar...