Fatih Erbakan'dan Saadet'e sert sözler! Dikkati çeken "6284" açıklaması

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, CHP'yle işbirliği yapan Saadet Partisi'ne yüklendi. "Saadet artık tabela partisine dönüştü" diyen Erbakan, yerel seçimlerde AK Parti'yle işbirliği, yapıcı muhalefet ve 6284 tartışmalarına değindi

GİRİŞ 09.06.2023 07:33 GÜNCELLEME 09.06.2023 10:49
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, kendisini merhum Başbakan Necmettin Erbakan'a ihanetle suçlayan Saadet Partisi'ne sert sözlerle yüklendi.

SAADET PARTİSİ'NİN YERDEN YERE VURDU

Erbakan, "Saadet Partisi artık tabela partisine dönüşmüştür. Milletimiz kimin Erbakan Hoca'nın çizgisinde olduğunu, kimin ihanet içinde olduğunu çok iyi görüyor. Seçime kendi amblemleriyle girseler, belki yüzde 0,5 bile alamayacak pozisyona geldiler. LGBT'yi savunan, çocuklarımıza Kur'an öğretimine karşı çıkan, Ayasofya ile ilgili söylemleri ortada olan, yerel özerkliğe yeşil ışık yakan bir CHP zihniyetini iktidara taşımak için çalıştılar. Saadet Partisi şu an sıfırı tüketmiş durumdadır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA SALVOLAR

CHP'deki yönetim krizini de değerlendiren Erbakan, "Sayın Cumhurbaşkanımıza yıllardır 'Neden bırakmıyorsun?' diyenler şimdi kendi koltuklarını bırakmıyor. Ülkeye özgürlükçü ve demokrat bir düzen getireceğini vadeden Kılıçdaroğlu, parti içi demokrasiye bile olanak vermiyor. Muhaliflerine fırsat vermiyor, aksine gücünü artırmak istiyor. Tüm Türkiye'ye demokrasi getireceğini söyleyen anlayış, işte bu anlayış" ifadelerini kullandı.

AİLENİN KORUNMASI VE 6284 TARTIŞMALARI

Sabah gazetesine röportaj veren Erbakan, "Sağlıklı bir aile yoksa psikolojik ve manevi anlamda sağlıklı nesil yetişmesi mümkün değildir. Ailenin korunması bizim için beka meselesidir. Biz hem kadını koruyalım hem erkeği koruyalım hem de çocuğu koruyalım diyoruz" diye konuştu.

Konuyu, Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu'na (6284) getiren Erbakan, "6284 konusunda bizim 2 itirazımız vardı. Bir tanesi suçun ispat edilmesi. Diğer konu da suçun belirliliği ilkesine aykırı durum. Psikolojik şiddet diyorsunuz, ekonomik şiddet diyorsunuz. Suç unsurlarının ayrıntılı bir şekilde tanımlanması ve daha adil bir seviyeye getirilmesi gerekir. Bizim taleplerimiz bunlardır. 30 milyon kadının oy kullandığı bir ülkede kadına şiddeti savunmamız söz konusu olabilir mi? Bunu maalesef Millet İttifakı ve bazı muhalif yayın organları bilinçli olarak çarpıttılar ve algı operasyonu yaptılar. Hem bizi hem de Cumhur İttifakı'nı yıpratmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

YEREL SEÇİMDE AK PARTİ'YLE İŞBİRLİĞİ

2024'teki yerel seçimlerde, özellikle de büyükşehirlerde AK Parti'yle ittifak kapısını açık bırakan YRP Başkanı, "Yerel seçimlerde AK Parti ile işbirliğine yönelik açıklama yapmak şu an erken olur. Belki büyükşehirlerle ilgili kendilerinin bir talebi olabilir. Ankara, İstanbul, Bursa gibi bazı illerimizde durum kritik gözüküyor. Seçimler yaklaştıkça konuşuruz, değerlendiririz. Bu konuda kapılar tamamen kapalı diyemeyiz. Ancak 'kesin olur' demek de şu an doğru olmaz" şeklinde konuştu.

"YAPICI MUHALEFET" VURGUSU

Millet İttifakı'nın yapıcı bir muhalefet anlayışının olmadığını kaydeden Erbakan, "Millet İttifakı'nın bileşenleri yıllardan beri 'Mutlaka biz iktidara gelelim. Bunun için de iktidarın her yaptığına yanlış diyelim' anlayışıyla muhalefet yaptı. Biz güç elde etmek için değil, milletin derdine derman olmak için yapıcı muhalefeti savunuyoruz. İnşallah Meclis'e de bunu taşıyacağız. Özellikle AK Parti ile imzaladığımız mutabakat metnindeki maddeleri yakından takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 57
  • Bir kul 10 ay önce Şikayet Et
    Fatih bey, Rahmetli babanıza ve bunca emeğine ve o'na gönül veren sevenlerine alenen hıyanet eden şu karamelanetoğlunu bizler ve sizler etkin şekilde tamamen siyaset sahnesinden sildik ve kendisini meclis dışı bıraktık...
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Kaftancıoğlu, Davutoğlu, bu oğullara dikkat edin!
    Cevapla
  • Ada 10 ay önce Şikayet Et
    6284 kanunu akp getirmedimi binlerce aile bu kanunla yok oldu karınlar öldü bedavaya aylarca ceza evinde yatanlar oldu
    Cevapla
  • Realite 10 ay önce Şikayet Et
    İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun ABnin kabul etmemizi istediği ve 2012 yılında Tbmmde oy biriliği ile kabul edilmiştir, ve nitekim sonradan bu kanunun sakıncaları ortaya çıkınca Erdoğan bu anlaşmayı askıya aldı muhalefet ve bazı kadın derneklerinin baskılarına rağmen.. bilip bilmeden konuşmayın
    Cevapla
  • M.gerçek 10 ay önce Şikayet Et
    Ömür boyu-Dâvâm adına-destek verdiğim(Nizam_Saadet oluşumuna) asla hakkımı helal etmiyorum.Takke düştü kel göründü.Temel'in temsil ettiği taka şapa oturdu.
    Cevapla
  • Ayıntap27 10 ay önce Şikayet Et
    Adamın hanımı İngiliz bunda yerlilik ne gezer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...