CHP'den İmamoğlu ve Özel'e mesaj: Bunun yeri kurultay

CHP Grup Başkanvekili Başarır, CHP Genel Başkanlığını adaylığını düşünen İBB Başkanı İmamoğlu ile CHP Grup Başkanı Özel'e mesaj verdi, adaylığın yerinin kurultay olduğunu söyledi.

CHP'den İmamoğlu ve Özel'e mesaj: Bunun yeri kurultay
CHP'den İmamoğlu ve Özel'e mesaj: Bunun yeri kurultay
GİRİŞ 14.06.2023 20:21 GÜNCELLEME 14.06.2023 20:21
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Başarır, CHP'yi bekleyen kurultay sürecine ilişkin soruları yanıtladı. 

"BENİM DE SORUMLULĞUM VAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "değişimin önünü açacağım" dediği ve bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğü hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Başarır, Cumhuriyet tarihinin en karanlık ve şartları en adil olmayan seçiminin yaşandığını; havuz medyasından kendilerine yönelik iftiralar atıldığını ve bu şartlarda seçime girdiklerini ileri sürdü. Başarır, seçimin sonucunda eleştiriler olduğunu ve eleştirileri kabul ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Burada bir sorumluluk varsa benim de sorumluluğum var. Herkesin beraberce bir sorumluluğu var. Genel Başkanımızı tabii ki eleştirebilirsiniz ama televizyon kanallarından çıkıp da hakaret edilmesine hiçbirimiz izin vermeyiz. Tüm sorumluluğu ona yükleyerek hakaret etmelerine, tehdit etmelerine asla izin vermeyiz. Basın tabii ki eleştirecek, tabii ki konuşacak tabii ki soru soracak ama bizim içimizi, vicdanımızı, Türkiye'nin vicdanını acıtacak davranışlarda bulunmamalılar. Genel Başkanımız seçimden sonra kurultay sürecini başlatmıştır. İlçe, il kongreleri yapılacak, büyük kurultay yapılacak ve 'değişimin önünü açıyorum' diyen bir genel başkanımız var. Burada her şey konuşulacak, yani ideolojik eylem, söylem, parti programı, örgütlerin durumu, hepsini burada konuşacağız. Tabii ki özeleştiri, tabii ki değiştirmemiz gereken birçok konu olacak, tüzük ve program dahil olmak üzere. Seçimden önce kurultay süreci tamamlanacak. Kurultayımız yapılacak. En yüksek karar alma merci olan kurultayımızda her şeyi tartışacağız. Bu sebeple eleştiriye, tartışmaya, konuşmaya 'evet' ama haksız eleştirilere ve hakaretlere 'lütfen bir dakika' diyorum. Sorumluluk varsa ben de sorumluluğu alıyorum, arkadaşlarımız da alıyor, il ilçe başkanlarımız da alıyor. Bir bütün olarak alıyoruz."

CHP'yi karıştıracak iddia! İmamoğlu ve Özel bakın nerede görüşmüşCHP'yi karıştıracak iddia! İmamoğlu ve Özel bakın nerede görüşmüş

Üç buçuk saat sürmüştü! Ekrem İmamoğlu - Özgür Özel görüşmesinin detaylarıÜç buçuk saat sürmüştü! Ekrem İmamoğlu - Özgür Özel görüşmesinin detayları

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu görüştü! İlk açıklama geldiKılıçdaroğlu ve İmamoğlu görüştü! İlk açıklama geldi

İMAMOĞLU VE ÖZGÜR ÖZEL'E MESAJ: BUNUN YERİ KURULTAY

Bir gazetecinin, Ekrem İmamoğlu'nun "adaylık çıkışı yaptığı" şeklindeki ifadesi üzerine Başarır, CHP'nin 85 milyon için önemli bir güvence olduğunu söyledi.

Başarır, CHP'nin bu üzüntüden, bu tartışmadan bir an önce çıkması ve Türkiye'nin sorunlarına yönelmesi gerektiğine belirterek, şunları kaydetti:

"Ekrem Bey, Özgür Bey ya da partinin birçok değeri tabii ki aday olmak isteyecektir. En doğal haklarıdır. Bunun da yeri kurultayıdır. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok. Sayın Genel Başkanımızın da hiçbir sıkıntısı yok. Sayın Genel Başkanımız 'ben' demiyor. Partiyi, gençleri, bize milyonlarca oy veren genç kardeşlerimizi bu partiye kazandırmak, belki ilçe, il parti yönetimlerine almak istiyoruz.

Eğer yanlışları doğru tespit edip bu noktada gerekli müdahaleleri yapmazsak, bir seçim daha yaşayacağız, yerel seçim var. O yüzden ben bu görüşmelerin kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu görüşmeler devam etmeli, tartışmalıyız, konuşmalıyız ve en doğru olanı bulmalıyız. İlçelerde de illerde de birçok yerde de genç, yeni, dünyaya farklı bakan, bizim gibi düşünen ama daha hareketli arkadaşlarımızın ilçe, il yönetimlerine kurultay delegesi olarak Türkiye'nin karşısına çıkacağını umuyorum. Benim de muradım o, yenilik. Yenilikse, bunu üyelerden başlayıp en tepeye kadar yapmalıyız. Zaten genel başkanımız da bunun önünü açtığını, yeniliğin arkasında olduğunu net bir şekilde söyledi."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • hadi la 10 ay önce Şikayet Et
    işiniz gücünüz çakallık sorun hep başkalarında sizde hiç yok
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bence de konuşmasınlar konuştukça batıyorlar çünkü.konuştukları şeylerin tamamı Amerika'nın İsrail'in PKK'nın Brükselin istediği şeyler bunlar adam olmazlar bunlar bu millete ait değiller.çünkü ipli Meral de başta olmak üzere bunlar başka bir alemdeler,millet bunu çok iyi biliyor.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    KURULTAY DEĞİL KAMUOYUDUR adayları önce kamuoyunun tanimasi ve bilmesi lazımdır SUSUN demek CHP nin bu yenilgi furyasina devam etsin demek olur!!!
    Cevapla
  • vtd3434 10 ay önce Şikayet Et
    şu adaylardan ismi geçenlerin ne vasfı var neyi başarmışlar,sanki K.Koğlundan önce seçim kazanıyorlardı.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Mallesef bu iki isimdende birşey olmaz ama kimse anlamıyor
    Cevapla
  • Rıza Alptekin 10 ay önce Şikayet Et
    Demograaasi war, bırakın konuşsunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti