CHP'de sular durulmuyor: Kılıçdaroğlu'ndan Engin Özkoç'a görev

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MYK'ya alamadığı Engin Özkoç'u danışman olarak Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı pozisyonuna getirdi.

GİRİŞ 15.06.2023 16:04 GÜNCELLEME 15.06.2023 16:12
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nde, seçimdeki yenilginin ardından kazan kaynadı. Kemal Kılıçdaroğlu'na 'istifa' çağrısı sürerken koltuk kavgası hız kazandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim' mesajıyla başlayan çekişme Özgür Özel'in 'Ben de genel başkan adayıyım' çıkışıyla iyice kızıştı!

MYK HAMLESİ

Kemal Kılıçdaroğlu ise değişim sözünü çok yanlış anladı. Koltuğunu kaptırmamak için yalnızca Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini görevden aldı. Yerine kendine yakın isimleri atadı. Ancak bu görevlendirmeler de partide yeni bir krize yol açtı.

DELEGELER TEPKİLİ

Genel seçimlerde İzmir'den milletvekili adayı olan CHP İzmir Gençlik Kolları eski İl Sekreteri Melih Tıraş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun onayıyla genel sekreter yardımcılığı görevine alındı. Tıraş'ın genel sekreter yardımcılığına getirilmesi parti içerisinde rahatsızlık uyandırdı. Bazı isimlere verilecek yeni görevlendirme iddialarına il başkanları ile kurultay delegelerinin tepkiye yol açtı.

TEPKİ ÇEKEN 3 İSİM İÇİN...

Kılıçdaroğlu'nun CHP Grup Başkanvekilliği yaptığı dönemde seçimlere bir hafta kala 'İçişleri Bakanı olmayı arzu ediyorum' çıkışı yapan Engin Özkoç'un örgütlerden sorumlu genel koordinatörlük görevine getireceği iddia edildi.

PKK'YI ÖVENE DE GÖREV!

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı öven paylaşımlarla gündeme gelen eski RTÜK üyesi ve milletvekili Okan Konuralp'i basın sorumlusu, Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Tuncay Özkan'ın ise yaklaşan yerel seçimlerde örgütleri ve belediyeleri dizayn etmesi için görevlendireceği iddiası partide deprem etkisi yarattı.

PARTİ KARIŞTI

Seçimin ardından CHP kadrolarına eleştiriler devam ederken Kılıçdaroğlu'nun, teşkilatların tepkili olduğu 3 isme yeni görevlendirmeler verme hazırlığında olması il başkanları ile kurultay delegelerini kızdırdı.

Yapılan görevlendirmelerle birçok ismin tepki için partiden ayrılmayı düşündüğü, il başkanları ve delegelerin ise Genel merkezi telefon yağmuruna tuttuğu iddialar arasındaydı.

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 44
  • mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    Beşli çete dedikleri bunlar galiba.
    Cevapla
  • Burak-van 10 ay önce Şikayet Et
    Hey hey engin ozkoctan medet umuyor bumu sana oy kazandıracak bu parti zor adam olur
    Cevapla
  • Şems 10 ay önce Şikayet Et
    Bu mu değişim?. Bari peruk taksaydınız birileri inanırdı.
    Cevapla
  • Osman 10 ay önce Şikayet Et
    Adam partiyi tarumar etti.asıp kesiyor dogruyor herkesi.chp nin çınarlarını hep kapı dışarı etti.birde erdoğana diktatör derler iyi mi.
    Cevapla
  • SULTAN MURAT 10 ay önce Şikayet Et
    Parti içi İçişleri bakanı ENÖZKOÇ; Dayın verdi yine bi koltuk hadi iyisin gözyaşların boşa gitmedi......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den