İmamoğlu davasında yeni gelişme! Mahkemeden karar

Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde 'ihaleye fesat karıştırdığı' iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılanmasına başlandı.

GİRİŞ 15.06.2023 16:36 GÜNCELLEME 15.06.2023 19:37
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye başkanlığı döneminde, şartları karşılamayan bir firmaya ihale verildiği gerekçesiyle  "İhaleye fesat karıştırma" suçundan dava açılmıştı. İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına  Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesinde başlandı. Saat 14.30'da başlayan duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmadı.

Diğer sanıklar Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

DAVA ERTELENDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun duruşması 30 Kasım'a ertelendi.

İMAMOĞLU HAKKINDA KARAR

Mahkeme savunmasını yapan 6 sanığın 'vareste' tutulmalarına İmamoğlu'nun ise gelecek celse hazır edilmesine karar verdi. Ayrıca, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'na kamu zararı olup olmadığı konusunda müzekkere yazılmasına hükmetti.

Bir sonraki duruşmanın 30 Kasım saat 15.00'te görüleceği aktarıldı.

SİYASİ YASAK İSTENİYOR

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İçişleri Bakanlığı 'İhbar eden' olarak yer alırken Ekrem İmamoğlu, Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ise 'şüpheli' sıfatıyla yer almıştı.  Hazırlanan iddianamede, İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin 'İhaleye fesat karıştırma' suçundan 3'er yıldan 7'şer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Ayrıca 7 kişi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesi gereğince siyasi yasak uygulanması da istenmişti.

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • Mesut Çam 10 ay önce Şikayet Et
    Bu rum uşaklarından başka adam yokmu yahu koskoca cehape de
    Cevapla
  • EFE 10 ay önce Şikayet Et
    Her gün istanbuldaki camilerin tuvaletlerine temizlesin.Günününde siz belirlersiniz,
    Cevapla
  • erdem 10 ay önce Şikayet Et
    tuvalet temizleme cezası verilsin, hergün camilerin tuvaletini temizlesin.
    Cevapla
  • vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    ha cesaret,yüce adalet dedik,verin bunun hakkını,ülkeye ve milletin alınterine ihanet edenlerin burunlarından fitiil fitil getirin diye size adaet terazisini emanet ettik,bu pervasız kesim gerçekten her kuruma hakareti ve görev zararı gibi suçları hiç çekinmeden işliyor lütfen yeter bunların burunlarına vurun artık.
    Cevapla
  • Sonsuz Hafıza 10 ay önce Şikayet Et
    Bu tiyatro dan bir Recep Tayyip Erdoğan çıkmaz. Ekocan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korkutan gelişme...Türkiye'yi durdurmak için rekor bütçe
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü