Adalet Partisi ile Doğru Parti birleşiyor: Eş başkanlık formülü

Adalet Partisi (AP) ile Doğru Parti eş başkanlık sistemiyle birleşme kararı aldı. Adalet Partisi lideri Öz, "merkez sağı birleştirecek ilk hamleyi kararlaştırdıklarını" söyledi.

Adalet Partisi ile Doğru Parti birleşiyor: Eş başkanlık formülü
Adalet Partisi ile Doğru Parti birleşiyor: Eş başkanlık formülü
GİRİŞ 21.06.2023 14:46 GÜNCELLEME 21.06.2023 14:46
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Adalet Partisi (AP) ile Doğru Parti eş başkanlık sistemiyle birleşme kararı aldı.

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, beraberindeki parti heyetiyle Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ü ziyaret etti.

Adalet Partisi Genel Merkezi'nde gerçekleşen ziyarette, iki partinin birleşme sürecine ilişkin toplantı yapıldı.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Adalet Partisi Genel Başkanı Öz, "bir niyeti" ortaya koymak üzere bugün bir araya geldiklerini söyledi.

"DEMOKRATLARIN TRENİ YOLA ÇIKMIŞTIR"

Öz, "Bu niyeti bugün ortaya koymuş bulunuyoruz. Doğru Parti ile Adalet Partisini önümüzdeki süreç içerisinde tek çatı altında toplayıp tek bir parti olmayı ve merkez sağı birleştirecek ilk hamleyi yapmayı bugün kararlaştırmış bulunuyoruz." dedi.

Demokrat misyonun temsilcileri olarak bugünkü bölünmüşlüklerini ortadan kaldırmak istediklerini dile getiren Öz, iki partinin de komisyonlarını oluşturmak suretiyle bu birlikteliği tesis etmek üzere çalışacaklarını anlattı.

"Demokratların treni yola çıkmıştır. Türkiye'nin dört bir yanına, kılcal damarlarına kadar yayılacaktır" diyen Öz, "Biz seçmenimizi geri istiyoruz. Bu partilerin bir araya gelmesi Türkiye'deki huzur, güven ve istikrarın, milli kalkınmanın yeniden temellerini atacaktır. Bunu belli bir noktaya getireceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Eş başkanlık sistemini kullanacağız"

Doğru Parti Genel Başkanı Serdaroğlu ise Türkiye'nin en ücra köyüne kadar giderek oylarını "geri alacaklarını" Türkiye'ye hizmet kervanını yeniden yürüteceklerini kaydetti.

Serdaroğlu, "Sistemin nasıl yürüyeceğine komiteler karar verecek. Eş başkanlık sistemini ilk defa bir demokratik merkezde, merkez sağdaki bir parti için kullanacağız." şeklinde konuştu.

Birleşme sürecine ilişkin bilgi veren Serdaroğlu, genel başkanlar öncülüğünde oluşturulacak komitelerin, yeni partinin ismi, yeri ve teşkilat yapılanmasına ilişkin detayları belirlemesinin ardından sürecin kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 30
  • Ramazan Güngören 10 ay önce Şikayet Et
    Havanda su döversiniz
    Cevapla
  • Misafir babuş 10 ay önce Şikayet Et
    ooo şimdi hükümet düşünsün diyorsunuz yani
    Cevapla
  • hulki 10 ay önce Şikayet Et
    çok ta tın
    Cevapla
  • faruk 10 ay önce Şikayet Et
    tamda beklediğim oluşum,hemen goşumda oy verim.
    Cevapla
  • Aykut 10 ay önce Şikayet Et
    fetücülerin içinde bulunduğu tirene biz zaten binmeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak