CHP Genel Merkezi'nde Öztrak ile Özkoç arasında "atama" kavgası

Kılıçdaroğlu'nun Engin Özkoç'a verdiği görev, Faik Öztrak'ın tepkisini çekti. CHP Genel Merkezi'nde Özkoç ile Öztrak'ın birbirine sesini yükselterek tartıştığı iddia edildi.

CHP Genel Merkezi'nde Öztrak ile Özkoç arasında "atama" kavgası
CHP Genel Merkezi'nde Öztrak ile Özkoç arasında "atama" kavgası
GİRİŞ 22.06.2023 12:21 GÜNCELLEME 22.06.2023 12:21
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

CHP'de "değişim" tartışmaları devam ederken, parti içinde de gerilimler yaşanıyor. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "örgütten sorumlu koordinatörlük" görevine Engin Özkoç'u getirmesi, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak'ın tepkisini çekti. 

İddiaya göre, iki isim birbirine sesini yükselterek tartıştı. 

Halk TV'den Seyhan Avşar, CHP'den edindiği kulis bilgilerini yazdı. Buna göre, iki ismin kavgası partide gündem oldu.

"İLK KEZ BU KADAR BÜYÜK BİR GERİLİM OLDU"

Avşar, "Olay o kadar büyümüş ki Engin Özkoç ile Faik Öztrak arasında bir tartışma yaşanmış ve Özkoç bu tartışmada sesini yükseltmiş. Özkoç ve Öztrak’ın ilişkisinin pek de iyi olmadığı CHP’yi takip eden tüm gazeteciler tarafından bilinen bir gerçeklik. Ama bu kadar büyük bir gerilime ilk kez tanık olundu" dedi.

Kavganın nedeninin parti örgütü meselesi olduğunu ifade eden Avşar, Kılıçdaroğlu'nun Özkoç'a verdiği 'örgütten sorumlu koordinatörlük' görevi sonrasında bir grup milletvekiliyle görüştüğünü belirtti.

CHP'de aday olmak isteyenler Muharrem İnce sendromu yaşıyorCHP'de aday olmak isteyenler Muharrem İnce sendromu yaşıyor

24 il başkanı istifa etti iddiası! CHP'den 'Kriz' açıklaması24 il başkanı istifa etti iddiası! CHP'den 'Kriz' açıklaması

CHP’nin kalesinden Kemal Kılıçdaroğlu’na “istifa” çağrısıCHP’nin kalesinden Kemal Kılıçdaroğlu’na “istifa” çağrısı

ÖZTRAK, ÖZKOÇ'A VERİLEN GÖREVE KARŞI ÇIKIYOR

"Aldığım bilgilere göre; Özkoç bu görüşmeyi sadece vekillerle değil İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla da paylaşmış." diyen Avşar, "İmamoğlu, Özkoç’un bu göreve gelmesinin önemli bir adım olduğunu ancak sorunları çözmeye yetmeyeceğini aktarmış. Özkoç’un yeni görevlendirilmesi birkaç gün önce basına yansıdı. Ancak bu göreve ilişkin Kılıçdaroğlu’nun atama yazısını henüz onaylamadığını öğrendim. Özkoç’un atanmasına ise en büyük karşı çıkışı ise Faik Öztrak gösteriyormuş. Öztrak, örgütten sorumlu ismin CHP Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK) birisi olması gerektiği konusunda bastıyormuş. Dün telefonla konuştuğum bazı MYK üyeleri de Özkoç isminin bu görev için uygun olmadığını savunarak, Özkoç ismine yönelik itirazlarını Kılıçdaroğlu’na aktardıklarını belirttiler." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HALK TV
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 54
  • Aydın aktas 10 ay önce Şikayet Et
    Kazık çaktınız gidin artık başkaları gelsin.en rahat geçinme yeri bir emeklinin yılda aldığını bir maaştan alıyorsunuz.
    Cevapla
  • Alp 10 ay önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi Bu Halk size asla güvenmez..Ulan Utanma arlanma yok kaç seçim oldu kaybedilen düşün CHP,nin yakasından artık Arsız Namussuzlar
    Cevapla
  • yazıcı 10 ay önce Şikayet Et
    Seçim kazanıp milletin derdini çekene kadar kaybedip kurmay ana öuhalefet Olmak en iyisi nasıl olsa karun hazinelerine sahipler
    Cevapla
  • aksaray 10 ay önce Şikayet Et
    yahu bunların daha bu partide ve mecliste ne işi var . izmir hacı şakir sabun fabrikası sürekli ilan veriyor hammadde lazım diye.
    Cevapla
  • yazıcı 10 ay önce Şikayet Et
    Tiyatro uzun süre devam edecek koltuklarınıza yaslanın izleyin seçmeni aldattıkları gibi şimdide birbirlerine çelme takma zamanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!