İmamoğlu'nun toplantısına katılmayan Kaftancıoğlu'ndan manidar paylaşım

İBB Başkanı İmamoğlu'nun programına katılmayan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu manidar bir açıklama yaptı. İmamoğlu ise il başkanlarının ortak açıklamasına tepki gösterdi, "Sadece 4 il başkanının yazdığı bir metin" dedi.

GİRİŞ 22.06.2023 17:38 GÜNCELLEME 22.06.2023 17:49
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

CHP'de seçim yenilgisi sonrası değişim tartışmalarını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'a Hizmette 4 Yıl Sunumu programını düzenledi.

İmamoğlu programda konuşurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantı yapan 81 il başkanı açıklama yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadan duyurduğu açıklama Kılıçdaroğlu'na destek olarak yorumlanırken, değişim hakkındaki ifadeler dikkati çekti. 

CHP'nin il başkanları, kalıcı değişimin kişilerde değil, fikirlerde olduğunu vurguladı. 

Kılıçdaroğlu'yla görüşen CHP'nin 81 il başkanından ortak açıklamaKılıçdaroğlu'yla görüşen CHP'nin 81 il başkanından ortak açıklama

CHP Genel Merkezi'nde Öztrak ile Özkoç arasında 'atama' kavgasıCHP Genel Merkezi'nde Öztrak ile Özkoç arasında "atama" kavgası

CHP'de aday olmak isteyenler Muharrem İnce sendromu yaşıyorCHP'de aday olmak isteyenler Muharrem İnce sendromu yaşıyor

İMAMOĞLU'NUN TOPLANTISINA KATILIM OLMADI 

İmamoğlu'nun "23 Haziran Demokrasi Şenliği" yazılı kürsüden seslendiği programa CHP'den önemli katılım olmaması dikkati çekti. Başta Kılıçdaroğlu ve Kaftancıoğlu olmak üzere partiden yetkili isimler bugün Ankara'daydı. 

KAFTANCIOĞLU'NUN VURGUSU DİKKATİ ÇEKTİ

Kaftancıoğlu, programa katılmadığına dair haberlerin medyada yer almasının ardından sosyal medyada açıklama yaptı. Ama bu açıklamada da İmamoğlu'na bir mesaj vardı. CHP İstanbul İl Başkanı, il dışında olduğunu; toplantıya yetişemediğini söylerken, İmamoğlu'nun "İstanbulluların gönlünde yer ettiğini" savundu. İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı adaylığına karşı çıkan Kılıçdaroğlu da "İstanbul'daki görevine odaklanması gerektiğini" belirtiliyor. 

İMAMOĞLU, İL BAŞKANLARININ AÇIKLAMASINI ELEŞTİRDİ 

Toplantı sonrasında İmamoğlu'na CHP'li il başkanlarının açıklaması soruldu. 

İmamoğlu, metnin sadece 4 l başkanı tarafından kaleme alındığını söyledi. İl başkanlarıyla kendisinin de görüştüğünü anlatan İmamoğlu, "Böyle bir açıklama yerine 81 il başkanının adına açıklama yapan kişilerin değişim sürecine dönük nasıl bir yol haritası ortaya koyacaklarını açıkladıkları bir metin olabilseydi. Ben bu metnin 81 il başkanının bile büyük oranda kabul edebilecekleri bir metin olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7 | DETAY
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Yorumcunun biri 10 ay önce Şikayet Et
    bunların alayı bozuk çürük kendilerine hayrı yok birbirlerine kazık atma peşindeler
    Cevapla
  • mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar yüzsüzlük olur mu? Adamda utanma yok, seçimi sende kaybettin, şimdi buna mı sarılıyorsun, seçimi kazanmanın yıl dönümü olur mu ya Allah aşkına adama gülerler. Neyi kutlayacaksın 4 yılda İstanbul un içine ettiniz bunu mu kutluyorsunuz
    Cevapla
  • aga 10 ay önce Şikayet Et
    Değişim, kelimesinin anlamı , tıpkı laiklik kelimesi gibi.. Objektif bir bakış açısı ile değil subjektif ( işine geldiği şekilde) anlam veriliyor. Değişim iyidir güzeldir, herkes değişime hayır demez.. Dersine çalışmamış öğrenci gibi bu le lann..
    Cevapla
  • TOKATLI 10 ay önce Şikayet Et
    İstanbul u idare edemeyen zavallı nasıl devlet idare eder, Allah devletimizi ve milletimizi böyle kimselerin eline bırakmasın inşallah.
    Cevapla
  • Cezayir 10 ay önce Şikayet Et
    Seçim kazanıp devlet yöneteceklerdi bu ne vaziyet partiyi yönetemiyolar birde sultan paşa Erdoğan’a dikdatör diyorlar görün cahapeliler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri