CHP'nin ağır toplarından Kemal Anadol da "değişim" dedi... Kılıçdaroğlu'na açık çağrı

Seçim hezimetinin ardından CHP' lideri Kılıçdaroğlu'na karşı "değişim" mottosuyla başlatılan istifa çağrılarına bir destek de CHP'nin ağır toplarından Kemal Anadol'dan geldi: 13 yılda 12 seçim kaybetti.

GİRİŞ 01.07.2023 13:48 GÜNCELLEME 01.07.2023 14:56
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

7'li koalisyonun ortak cumhurbaşkanı adayı olan ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan karşısında 12. hezimeti yaşayan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'değişim' çağrılarına bir yenisi daha eklendi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı harekete, partiden de çok sayıda isim katıldı. Son olarak CHP'nin ağır toplarından Kemal Anadol, Kılıçdaroğlu'na 13 yılda 12 seçim kaybettiğini hatırlattı. 

50 yıla yakın süredir CHP'de siyaset yapan Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010'da partinin başına geçmesinin ardından 2011'de aktif siyaseti bıraktı.

13 YILDA 12 SEÇİM KAYBETTİ

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e konuşan Anadol, "Sayın Kılıçdaroğlu 13 yılda 12 seçim kaybetti. Çağdaş, demokratik hiçbir ülkede tüm bunlara karşın koltuğunu koruyan başka bir ana muhalefet lideri bulunmuyor" sözleriyle istifa çağrısı yaparken değişim isteyenlere tepki gösterenlere de sert çıktı.

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun istifasını istemek asla ona hakaret anlamına gelmez. Çağdaş dünyada seçimi kaybeden liderin ayrılması bir uygarlık, demokratlık, görgü ve en önemlisi sorumluluk göstergesidir. Buna ters bir uygulama antidemokratik bir görünüm sergilemekte ve kamuoyunda olumsuz etki yaratmaktadır" ifadesini kullandı.

CHP'NIN SORUNU YAPISAL

Partide Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı değişim tartışmalarını değerlendiren Kemal Anadol, "Değişim tartışması olumludur. Ama en tehlikeli yanı değişim kavramının içinin boşaltılmasıdır. CHP'de değişim, kişilerin ve kadroların yer değiştirmesinden ibaret değildir; olmamalıdır. CHP'nin sorunu yapısaldır. Değişim ancak bu yapının yenilenmesiyle gerçekleşir" açıklamasını yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Yüzde 40 alamazsak hadi eyvallah deyip bırakacağız" sözlerini de hatırlatan Kemal Anadol, açık açık Genel Başkan'a koltuğu bırakması gerektiği mesajını yolladı.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 66
  • Fakfukfon 10 ay önce Şikayet Et
    Bu chp kimi ağır kimi hafif ne çok top varmış.
    Cevapla
  • Murat Kahraman 10 ay önce Şikayet Et
    Kemal Anadol da ağır tolardan demek ki! Peki o zaman bu Kemal Kılıçtaroğlu niçin ağır topları dinlemiyor? Hafif toplar ağır mı basıyor yoksa?
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 10 ay önce Şikayet Et
    Bay bay Kemal hdp ile gizli yada açıktan işbirliği içinde olmasaydı kazanma ihtimali çok yüksek olabilirdi
    Cevapla
  • Ert 10 ay önce Şikayet Et
    CHP'yi kapatın ve hiç seçime girmeyin. Seçime girmezseniz seçimi kaybetmezsiniz.
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 10 ay önce Şikayet Et
    Bay Kemal % 48 oy ile chp tarihinde en yüksek oy alan adaylardan biri olarak tarihe gecti lakin ard arda 12 seçim kaybederek de bu alanda rekor kırarak tarihe geçti.)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 İsrail'de sular durulmuyor! Yüz yüze görüşecekler
Son dakika: 6-8 Ekim olayları davasında kararlar açıklandı