İmamoğlu'na 'değişim' şoku! En güvendiği isimden ret yedi!

CHP'de Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasındaki koltuk savaşları hız kesmeden devam ederken, İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde İstanbul'da 'değişim' görüşmesi yaptığı Tunç Soyer, İmamoğlu'nun 'değişim' isteğine kapıyı kapattı.

GİRİŞ 09.07.2023 20:05 GÜNCELLEME 10.07.2023 10:19
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Tarihi seçimler sonrası CHP'de kazan kaynamaya devam ediyor. Başta Ekrem İmamoğlu olmak üzere parti tabanından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na gelen 'değişim' isteği sonrası Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında adeta koltuk savaşları yaşanıyor.

İMAMOĞLU'NA KAPIYI KAPATTI

Geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu ile kapalı kapılar ardında İstanbul'da 'değişim' görüşmesi yapan İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmamoğlu'nun 'değişim' isteğiyle ilgili günler süren suskunluğu bozarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'FARKLI DÜŞÜNÜYORUM'

Parti içinde değişim tartışmalarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlatan Soyer, 'Farklı düşünüyorum' diyerek Kılıçdaroğlu'ndan yana tavır takındı. İmamoğlu'nun 'değişim' isteğine ise 'aynı fikirde değiliz' dediğini açıkladı.

Görüşmede, Ekrem İmamoğlu'nun fikirlerine destek vermediğini ifade eden Tunç Soyer, "Bugüne kadar birbirimizin gözünün içine bakarak yol aldık. Bundan kaynaklı bir araya gelmeyi çok önemsedim. Benim de İzmir duruşu adını verdiğimiz bildirimiz oldu. Onun da yaptığı bir açıklama oldu. Bunları birbirimizle paylaşalım, birbirimizle satır aralarındaki konular nedir, aklımızdan geçen gerçekten nedir bunları netleştirmek için bir araya geldik. 1 saat civarında buluşma oldu. Bütün bunları masaya yatırdık. Görüşmede ben daha çok onu dinledim. Onu dinlemek istedim. Ben onu merak ediyordum. Bizim ne yaptığımız ile ilgili tereddüt yok ancak onun aklından geçenlerle ilgili çok da bilinmeyen, anlaşılmadığını düşündüğüm birçok şey var. O buluşma daha çok onu dinlediğim, anlamaya çalıştığım bir görüşme oldu. Bunları uzun uzun anlatmayacağım. Benim farklı düşündüğümü net olarak ifade ettim, bildiride de ifade ettik" açıklaması yaptı.

'EKREM BEY'İN YAPTIĞINI İÇİME SİNDİREMEDİM'

Soyer, görüşmeyi Ekrem İmamoğlu'nun ne düşündüğünü öğrenmek için yaptığını da söyleyen Soyer, "Ekrem Bey'in kamuoyunda değerlendirmeleri oldu. Ancak ben bunu içime sindiremedim. Basın vasıtası ile haberdar olmak doğru biçim değildi. Sadece medya üzerinden Ekrem Bey'i anlamak istemem. Bu olamaz. Nedir aklından geçen 'anlat bir' demek istedim" şeklinde konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Gürbüz bey kulaklarını yıkatsan iyi olur o zaman duyarsın
    Cevapla
  • Gürbüz 9 ay önce Şikayet Et
    Bu nasihati, bana değil, bir videoda bir esnafa "DUYAMIYORUM, DUYAMIYORUM" diyene yaparsan isabet ettirmiş olursun. Tamam.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    İmam oğlunun galiba siyasi hayatı sona eriyor gibi geliyor bana mart ayında jübile yapabilir
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Mart ayını bekle.
    Cevapla
  • Mustafa 9 ay önce Şikayet Et
    Eko tamamdır..İBB adayı da göstermezler.İşi bitti.Kurtulduk çok şükür sevimsizden.
    Cevapla
  • Vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    Hepiniz aynı şeysiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek