Kılıçdaroğlu'nu kim yönlendiriyor? Arşivden bir itiraf daha çıktı!

CHP’li gazeteci Levent Gültekin’in “Kılıçdaroğlu’nu karanlık bir elin aday yaptığı” ve “seçimi kazanamayacakları” itirafıyla ilgili sözleri gündemdeki yerini korurken, benzer bir iddianın geçmişte de tekrarlandığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 17.07.2023 17:51 GÜNCELLEME 17.07.2023 17:51
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gölge danışmanı gibi faaliyet yürüten Levent Gültekin’in, aralarındaki görüşmeyi ifşa etmesi geniş yankı uyandırdı. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “bir el tarafından” aday yapıldığını öne süren Gültekin, CHP liderinin kendisine, “Adaylığımı engelleme şansım yok” dediğini aktarması büyük tartışma konusu oldu.

Levent Gültekin, koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu hakkında korkunç iddialarda bulunduLevent Gültekin, koltuğu bırakmayan Kılıçdaroğlu hakkında korkunç iddialarda bulundu

CHP’yi kontrol eden derin bir yapı iddialarını gündeme taşıyan bu söylemin doğru olup olmadığı yönünde değerlendirmeler yapılırken, benzer bir iddianının Türkiye’nin kritik bir eşikten döndüğü 2015 seçimleri öncesinde de dillendirildiği ortaya çıktı.

COŞKUN DA AYNI ŞEYLERİ SÖYLEMİŞ: BANA 'KAZANAMAYACAĞIZ' DEDİ

Fondaş medyanın o dönemki kalemşörlerinden Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun’un, Kılıçdaroğlu ile yaptığı özel görüşmeyi kamuoyuna açıkladığı ve 2015 yılındaki seçimleri kazanma ihtimallerinin bulunmadığını söylediği kaydedildi.

9 yıl önce yaptığı açıklamada Bekir Coşkun’un, Kılıçdaroğlu’nun kendisine “seçimi kazanma ihtimalimiz yok”, “iktidar oluyoruz diyemem” dediğini aktarmış.

22 Aralık 2014 yılında Sözcü gazetesine röportaj veren Bekir Coşkun’un, günümüzde Levent Gültekin’in sözleriyle örtüşen cevapları şöyle:

  • Ge­çen yıl ara­da kay­na­dı. Ama iki yıl ön­ce­ki soh­be­ti­miz­de, “Kı­lıç­da­roğ­lu çok ba­şa­rı­sı­z” de­miş­ti­niz…

De­miş­tim evet. O za­man üç se­çim kay­bet­miş­ti. Bu­gün kay­bet­ti­ği se­çim sa­yı­sı dört. Fa­kat se­ne­ye gö­re­cek­sin, yapılan be­şin­ci se­çi­mi de kay­bet­miş ola­rak biz bu­ra­da ko­nu­şa­ca­ğız.

  • O ka­dar mı emin­si­niz?

O ka­dar emi­nim. Çün­kü ge­çen­ler­de bir ye­mek­te bir ara­ya gel­dik Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu ile. Ben Ke­mal Be­y’­e; “Se­çim­de şan­sı­nız var mı?” di­ye sor­dum. “Yo­k” de­di. Ken­di­si de­di bu­nu. “Biz ik­ti­dar olu­yo­ruz di­ye­bi­lir mi­si­niz?” de­dim. “Di­ye­me­m” de­di. Bu as­lın­da umut­suz­lu­ğu­mu da­ha çok ar­tır­dı. Şim­di tek umu­dum ne bi­li­yor mu­sun? Ben bu­gü­ne ka­dar ne de­sem ter­si çık­tı. Bu­gün di­yo­rum ki; “Ke­mal Bey se­çi­mi ka­za­na­ma­ya­cak.” İn­şal­lah ka­za­nır. Ama za­ten Ke­mal Bey ka­za­nır­sa, en çok ken­di­si şa­şı­ra­cak! Uzun sü­re ina­na­ma­ya­cak! Şok fi­lan ge­çi­re­cek hat­ta.

_____________

'ADAM' YİNE KAZANMIŞTI

Bu ifadelerin ardından gerçekleşen 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti %40,87, CHP %24,95 oranında oy almıştı. AK Parti'nin tek başına iktidar şansını elde edemediği seçimlerin sonrasında erken seçime gidilmiş ve 1 Kasım 2015'te AK Parti %49,49'luk oy oranıyla zafer elde etmişti.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 39
  • Hasan doğru 9 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu hep chp nin başında dursun.
    Cevapla
  • necmettin 9 ay önce Şikayet Et
    chp yaz dizisinin devamı çok
    Cevapla
  • cinci 9 ay önce Şikayet Et
    chp kendi gayretiyle ve çalışmasıyla seçim kazanamaz . ancak AKP nin büyük hatası olursa kazanır.
    Cevapla
  • KamuMühendisi 9 ay önce Şikayet Et
    Kamu Mühendisleri ne olacak?
    Cevapla
  • kamil 9 ay önce Şikayet Et
    yav bu adama kemal efendi seneryo yazıp veriyor bu da ajitasyon yapıp devrilmemesi için uğraşıor. CHp delegesini kandırmak üzerine kurgulanmış herşey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi