CHP MYK sona erdi: İmamoğlu'nun toplantısındaki isimler katılmadı, Öztrak'tan açıklama

Gizli toplantıyla çalkalanan CHP'de MYK toplantısı sona erdi. MYK'ya, İmamoğlu'nun toplantısına katılan Özgür Özel ile Gökhan Günaydın katılmadı. Gizli toplantıdaki isimlerin istifası da toplantıda gündeme geldi.

GİRİŞ 19.07.2023 15:43 GÜNCELLEME 19.07.2023 16:23
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun organize ettiği online toplantının da görüşüleceği CHP’nin kritik MYK toplantısı sona erdi. Toplantının kısa sürmesi dikkati çekti.

Online toplantıya katılan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın MYK toplantısına katılıp katılmayacağı merak ediliyordu.

Edinilen bilgiye göre CHP’li Özel Manisa’da olması nedeniyle toplantıya katılmadı. Şehir dışında olan Günaydın’ın toplantının saat 14.00’e alınması talebi kabul edilmezken kritik MYK bu iki isim olmadan başladı. 

İSTİFA TALEBİNE KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT

Bazı genel başkan yardımcıları Özel ile Günaydın'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Birgün'de yer alan habere göre, Kılıçdaroğlu'nun da bu fikre katıldığı ancak "Parti içi sorunların bu denli kamuoyu önünde tartışılmasının çok kötü sonuçları olabilir" uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ayrıca söz konusu gizli toplantının "kabul edilemez" olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

CHP SÖZÜSÜ'NDEN AÇIKLAMA: PARTİNİN HABERİ YOK

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Ekrem İmamoğlu ile partinin ileri gelenlerinin gerçekleştirdiği online toplantıdan partinin haberinin olmadığını söyledi" açıklamasını yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak.

Öztrak ayrıca, "Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları doğru bulmuyoruz. Yarışmaya 'Evet' diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, toplantının "gizli olmadığını" öne sürmüştü.

KILIÇDAROĞLU BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEK

Kılıçdaroğlu, 22 Temmuz Cumartesi günü partisinin belediye başkanlarıyla görüşecek. Toplantıya Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan katılmayacak.

PARTİ MECLİSİ 23 TEMMUZ'DA TOPLANACAK

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 23 Temmuz Pazar günü toplanacak.

Parti genel merkezindeki toplantı saat 13.00'te yapılacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sunuşu ile başlayacak toplantıda, parti içi ve ekonomik gelişmeler ile kongre süreci ele alınacak.

İmamoğlu'ndan 'gizli toplantı' ile ilgili ilk açıklamaİmamoğlu'ndan 'gizli toplantı' ile ilgili ilk açıklama

CHP'de gizli toplantının görüntülerini kim sızdırdı? Bomba iddia!CHP'de gizli toplantının görüntülerini kim sızdırdı? Bomba iddia!

İmamoğlu Kılıçdaroğlu'na mesaj gönderdi! CHP'de neler oluyor!İmamoğlu Kılıçdaroğlu'na mesaj gönderdi! CHP'de neler oluyor!

İSTİFALARI İSTENEBİLİR

Gizli toplantıya katılan isimlerin istifasının istenebileceği belirtiliyor. İmamoğlu'nun toplantısında şu isimler katıldı:

  • Özgür Özel - CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili
  • Gökhan Günaydın - CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili
  • Engin Özkoç - CHP Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı
  • Tekin Bingöl - CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili
  • Onursal Adıgüzel - CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili
KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • Adil 9 ay önce Şikayet Et
    Allahın adaleti bu iste...daha dün bütün şer cephesi ve hain kafirler birlestiler Bu millete bu ulkeye tuzak kurdular ...rabbim tuzaklarini tuzak kuranlar8n basina geçirdi...ha8n kafirler sandiga gomulduler...şimdi kazdiklari tuzaga dustuler bir birlerine girdiler...rabbim kafir hainlere fırsat vermedi vermesin inşallah
    Cevapla
  • Antalyalı 9 ay önce Şikayet Et
    Çarşı fena karıştı. Çarşıda fitne fesat mahalle maçında olaylar. Ne ararsan var.!
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 9 ay önce Şikayet Et
    genel başkana kumpas kuranlar yakında kemal bey ihya edecek hepinizi. o ki baba oğul iş zor
    Cevapla
  • Veysel 9 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu nun adaylık açıklarken gözyaşlarını göstere göstere akıtan Özgür beye bak sen. Tam bir Brütüs
    Cevapla
  • Alia 9 ay önce Şikayet Et
    Harbi fitneler!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehitliklerde buruk Anneler Günü: Acıları ilk günkü gibi taze!
ABD'de ortaya çıktı! Valilikten 'tiny house' genelgesi: İzin verilmeyecek