Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nu da kandırmış: Önce yok, sonra var demiş

Ümit Özdağ'la gizli protokol imzalayan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'yla konuşmasında önce protokol iddiasını yalanlamış, daha sonra, "Baktım kusura bakmayın, protokol varmış" demiş.

GİRİŞ 27.07.2023 11:20 GÜNCELLEME 27.07.2023 11:30
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yedili Masa ortağı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı gizli protokolle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın Zafer Partisi'ne verileceğine dair protokolden haberdar olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Bize İçişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere herhangi bir bakanlık konusu iletilmedi" dedi.

"PAZARLIĞA İHTİMAL VERMEMİŞTİM"

Sözcü'den İsmail Saymaz'a konuşan Davutoğlu, "Bizim, İyi Parti’nin, diğerlerinin hangi bakanlığı alacağı belli değil. Bunlar ilkesel olarak konuşulmadan pazarlığa girildiğine ihtimal vermemiştim" ifadelerini kullandı.

Ümit Özdağ açıklamıştı: İYİ Parti'den 'Gizli Mutabakat' cevabı!Ümit Özdağ açıklamıştı: İYİ Parti'den 'Gizli Mutabakat' cevabı!

Kılıçdaroğlu protokol suçunu partililere attı: Beni bu duruma sokmasaydınızKılıçdaroğlu protokol suçunu partililere attı: Beni bu duruma sokmasaydınız

Ümit Özdağ’dan eleştirilere cevap: Hepsinin haberi varÜmit Özdağ’dan eleştirilere cevap: Hepsinin haberi var

ÖNCE: BÖYLE BİR PROTOKOL YOK

Protokolle ilgili masadaki ortakların bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun önce kendisine "Böyle bir protokol yok. Bir bakanlık konuşuldu ama karara bağlanmadı. Bağlanmadığı için size getirmedim. Olsa bile benim kontenjanımdandı” dediğini kendisinin de o akşam “Muhatabımız Kılıçdaroğlu’dur. O da ‘Yok öyle bir protokol dedi” minvaline konuştuğunu aktardı.

SONRA: BAKTIM VARMIŞ

Bu konuşmanın üzerine Kılıçdaroğlu'nun kendisini aradığını belirten Davutoğlu, “Kusura bakmayın. Tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık görüşülmüş” ifadelerini kullandığını söyledi.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Gurbet 8 ay önce Şikayet Et
    Yedili masa Türkiye'nin partileri değil 1 Cihan harbinde alınmadıklarını Türkiye'den şimdi almaya çalışıyorlar ihanet çetesi bunlar
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    rezil kk cumhurbaşkanı başkanı olmak için vermeyeceği taviz yok hedefinde selo osman serbest bırakmak ve ülkeyi bölmek kaosa sürüklemek
    Cevapla
  • Aylin 9 ay önce Şikayet Et
    Kıçdaroğlu: Hay Allah Bi tekrardan baktım ki meğerse kaç tane bakanlıkl vermişiz Ümit Özdağgillere protokol antlaşmamızda....Sonradan haberim oldu.... Ben doğru mu anladım??? Eğer öyleyse K.K. Ya kendisi Saffet ya da herkesi Saffet zannediyor... Aslında ne büyük kifayetsizlik ... de.....
    Cevapla
  • Zeki Ertuğrul 9 ay önce Şikayet Et
    Hocam Yerel seçimde CHP ye oy verirsem. Belediye başkanı olur muyum.
    Cevapla
  • HHH 9 ay önce Şikayet Et
    Bazı aklı evvellere sorarım belediye seçimlerinde akpartiyi reisi bunlarla mı tehdit ediyorsunuz alın görün oy veririz dediklerinizi ne kadar saf veya çıkarcısınız yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok