MGK 2 ay sonra ilk kez bugün toplanacak! Başkan Erdoğan kararları açıklayacak!

Milli Güvenlik Kurulu bugün toplanacak. Yüksek Askeri Şura'da emekliye sevk edilen Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları toplantıya son kez katılacak.

GİRİŞ 09.08.2023 01:17 GÜNCELLEME 09.08.2023 09:20
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yaklaşık 2 ay aranın ardından MGK yeniden toplanacak. Beştepe'de yapılacak toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

TERÖR MÜCADELEDE SON DURUM

Toplantıda terörle mücadelede gelinen son durum ele alınacak. Sınır içerisinde ve sınır ötesinde yapılan operasyonlar hakkında bilgi verilecek.

Suriye'de yaşanan gelişmeler görüşülecek.

Bir önceki MGK'da ele alınan Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşü hakkında gelinen son durum değerlendirilecek.

KARADENİZ TAHIL KORİDORU

Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum da yine masadaki başlıklar arasında yer alacak.

Rusya'nın çekilmesiyle son bulan tahıl sevkiyatı konusunun da görüşülmesi bekleniyor.

İKİ KOMUTAN SON KEZ KATILACAK

YAŞ kararlarıyla Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever yaş haddinden, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ise kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilmişti.

İki komutan da MGK'ya son kez katılacak. 

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • Reisx 8 ay önce Şikayet Et
    Milli güvenlik kurulunun ilk ve tek maddesi olası İstanbul depremi olmalı. Bu işin hiç şakası yok. Son depremin üstünden boşa geçen 24 yıl var. Amasız, lakinsiz, tüm kaynaklar bu işe harcanmalı . Yoksa Allah korusun
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Mevcut hükümetin ilk yapacağı şey, işçi ve memur emeklilerine 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere 8.077,00 TL seyyanen zam vermesi olmalıdır.
    Cevapla
  • emekli 8 ay önce Şikayet Et
    Almanya lotodan 10 milyon euro kazanan Almanyada lüx daireler alan ve 30 yıldır almanyada bulunan TÜRK vatandaşımıza vatandaşlık vermedi sebebi kesinleşmiş 3 aylık cezası nedeniyle bizde elini kolunu sallayarak gelene vatandaşlık verilmekte
    Cevapla
  • Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Hangi yada, hangi adalet zenginin yargılanması ile benim yargılanmam aynı olur mu. Bu ülkede adalet banka hesabına ve arkasında ayısı dayısı olana göre değişiyor.
    Cevapla
  • Haber varmı 8 ay önce Şikayet Et
    EYT Bağkur ne oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik