Sınırsız yalan: İyi Parti-Sözcü ortaklığıyla ‘sınır’ tiyatrosu!

Büyük güvenlik önlemlerinin alındığı Türkiye-İran sınırına giderek hudut hattını rahatça geçtiğini ve engellenmediğini iddia eden İyi Parti’li Selçuk Türkoğlu’nun yalanı ortaya çıktı.

Sınırsız yalan: İyi Parti-Sözcü ortaklığıyla ‘sınır’ tiyatrosu!
Sınırsız yalan: İyi Parti-Sözcü ortaklığıyla ‘sınır’ tiyatrosu!
GİRİŞ 18.08.2023 15:16 GÜNCELLEME 18.08.2023 15:17
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

6’lı masanın fonlu medya ortaklığıyla gerçekleştirdiği yalanlar sınır tanımıyor. Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’ın köşesinde yer verdiği İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Türkiye-İran hududunu hiçbir engelle karşılaşmaksızın kaçak şekilde geçtiği iddiası yalan çıktı.

Dikenli tellerin gerildiği, derin hendeklerin oluşturulduğu Türkiye-İran hududuna giden Türkoğlu, İran köylerine yaklaştığını, ne Türk askeri ne de İranlıların “dur” ikazında bulunmadığını savundu.

Türkoğlu sözde sınırın ortasında hatıra fotoğrafı çekerek Türkiye’ye kaçak girişlerin ne kadar kolay olduğunu göstermeye kalktı.

Türkoğlu'nun iddiası, Sözcü gazetesinde "Hudut namustur diyoruz ama yeteri kadar koruyamıyoruz", "Afganlar Türkiye'ye elini kolunu sallayarak giriyor", "İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Türkiye-İran sınırını Van'da hiçbir engelle karşılaşmadan yürüyüp geçti." ifadeleriyle haberleştirdi.

Ancak gerçekler kısa sürede ortaya çıktı.

SINIRI GEÇMEMİŞ, ‘İŞÇİ GİBİ’ DUVAR ŞANTİYESİNE GİTMİŞ

İyi Partili Selçuk Türkoğlu’nun Türkiye-İran hududunu geçmediği, sınırdaki beton duvarın inşa edildiği noktaya gittiği ortaya çıktı.

Türkoğlu’nun bir şantiye aracına binerek kendisini görevli gibi lanse edip, yapımı devam eden duvar şantiyesine gittiği saptandı. Fotoğraf çektirdiği yerin bu şantiye bölgesi olduğu belirlenen Türkoğlu’nun, İran sınırını geçmiş gibi algı oluşturmaya çalıştığı öğrenildi.

Sınırda hiçbir mülteci göremeyen Türkoğlu’nun “İran’a geçtim” algısıyla Mehmetçiği hedef göstermesi tepkilere neden oldu.

MASKEYİ DÜŞÜREN 5 SORU

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, “sınırsız yalan”a ilişkin yaptığı açıklamada, İyi Partili vekilin maskesini düşüren şu 5 soruyu yöneltti:

Sayın Vekil;

1- İran hududundaki duvar şantiyesine işçi gibi mi sızdınız?

2- Şantiye aracına binip, kendinizi beton duvar yapımında çalışan işçi gibi gösterip İran hududuna mı gittiniz?

3- Şantiyeden çektirdiğiniz fotoğrafları İran sınırını geçmiş gibi bir algı yapmak için mi kullandınız?

4- Beş gün boyunca bölgede kaldığınızı belirtmişsiniz ama hiç sığınmacıya denk gelmediğinizi de belirtmişsiniz. Hiç mülteciye denk gelip görüntü çekemediğiniz için mi “Elimi kolumu sallayarak İran’a geçtim” algısı yapmaya kalkıştınız?

5- Hiç mülteci görmediğinize göre nasıl “hudutlar güvensiz” dersiniz? Mehmetçiği de neden hedef gösterirsiniz?

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 169
  • Misafir11 5 ay önce Şikayet Et
    Doğrusu nedir peki, bakanların açıkladığı düzensiz göçmenler hangi sınırdan geçiyor, doğrusunu yazın o zaman, bunlar toprakta mı yetişiyor ?
    Cevapla
  • Ulu hakan 8 ay önce Şikayet Et
    Pensilvanya taşeronları
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    sen geçiriyorsun belki ne malum!
    Cevapla
  • TürkiyeM01 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlar rezil oluyorlar ama utanma yok ki
    Cevapla
  • Şeref 8 ay önce Şikayet Et
    Yalan atmadan bu işi irdeleyen faydanız olsun ya halka destek verir şimdi seninde sana oy verenin de hakkında ne düşüneceğiz. Gerçekçi muhalefet yapın halka sizde kazansın. Bundan sonra nasıl inanacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak