Yeni borçlanma talebinin sebebi belli oldu! Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşması

CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, 29 bin 500 personel İle devraldığı ABB'de 17 Bin 500 kişiyi işe alarak Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasına imza attı. Toplam çalışan sayısı 42 bin kişiye ulaştı.

GİRİŞ 21.08.2023 17:32 GÜNCELLEME 28.08.2023 14:02
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Başkan Yavaş personelin maaşını ödemeyebilmek için yılda ortalama 25 milyar TL harcarken vatandaşa hizmet etme noktasında ise sınıfta kaldı. AK Parti döneminde hizmet sıralamasında ilk 10’da olan ABB 4 buçuk yılda 27’nci sıraya geriledi. Ankara Büyükşehir’in “hizmet ortalaması” da yüzde 50’den yüzde 30’lara kadar düştü.

Göreve gelir gelmez belediye bünyesinden 5 bin işçiyi çeşitli sebeplerle işten çıkaran Yavaş, 29 bin 500 kişi ile devraldığı ABB’ye 17 bin 500 yeni personel alarak toplam çalışan sayısını 42 bin kişiye çıkardı. “Tasarruf edeceğiz” diyerek göreve gelen Yavaş, aldığı personel ile belediye kasasına yıllık 25 milyardan fazla yük yükledi. Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasını yapan Yavaş, personelin maliyetini bile karşılamakta zorlanırken 30 büyükşehir içinde hizmet sıralamasında ilk onda olan ABB’yi ise 4 buçuk yılda 27’nci sıraya düşürdü.

29 BİN 500 KİŞİ İLE DEVRALDIĞI ABB’Yİ 42 BİN KİŞİ YAPTI, TOPLAM MALİYET 25 MİLYAR

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, 4 buçuk yılda Ankara’ya çivi çakmaktan aciz olan ve personel maaşlarını ödeyebilmek için ABB Meclisi’nden borçlanma talep eden Yavaş’ın paraları nereye dağıttığını ortaya çıkardı. Yavaş 2019 yılında 29 bin 500 kişi ile devraldığı ABB bünyesinden, seçimden önce “hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağım” demesine rağmen çeşitli bahanelerle 5 bin kişiyi çıkardı. Çıkardığı işçilerin yerine kendi adamlarını alan Yavaş, toplamda 17 bin 500 kişi işe aldı. Yavaş belediye bünyesinde çalışan personel sayısını 42 bin kişiye çıkardı. Artan personel sayısı yüzünden belediye bütçesinde büyük yük oluşurken, personelin yıllık toplam maliyeti 25 Milyardan fazla olarak hesaplandı. AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Sayın Yavaş’ın neden borçlanma talebinde bulunduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu, artık hizmet üretemeyen ABB, Cumhuriyet tarihinin rekor kadrolaşmasını gerçekleştirerek personelin bile maaşlarını ödemekte zorlanır hale geldi” dedi.

HİZMETTE İLK ON’LARDA OLAN ABB 27’NCİ SIRAYA DÜŞTÜ, YÜZDE 50 OLAN HİZMET ORANI YÜZDE 30’LARA GERİLEDİ

Özcan, personel giderlerine para yetiştirmekle uğraşan Yavaş’ın hizmette de sınıfta kaldığını kaydetti. Cumhuriyet tarihinin en büyük kadrolaşmasını gerçekleştiren Yavaş’ın, artan personel giderleri yüzünden Ankara’ya çivi çakamadığını ifade eden Özcan,  “ABB’yi devraldığında 30 büyükşehir arasında hizmette ilk onlarda olan ABB 4 buçuk yılda 27’inci sıraya kadar geriledi. Ayrıca yüzde 50’nin üzerinde olan hizmet oranı da yüzde 30’a kadar geriledi” dedi. 

ANKARA’YA 4 BUÇUK YILDA 2 PARK YAPABİLDİ, VERDİĞİ SÖZLERİN HİÇBİRİNİ TUTMADI

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığını kazanmasının üzerinden 4,5 yıl geçen Mansur Yavaş’ın görev süresi boyunca Ankara’ya sadece iki park yapabildiğini hatırlatan AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Yavaş seçimden önce ‘her mahalleye bir kreş’ vaadinde bulunurken verdiği bu sözü yerine getirmedi. 58 Milyar TL’lik dev bütçeye sahip ABB’nin Başkanı olan Yavaş, görevde olduğu sürede ne bir havuz, ne bir halı saha, ne bir gençlik merkezi ne de bir spor kompleksi yapamadı. Seçimden önce 100 vaatte bulunan Yavaş verdiği bu vaatleri de unuttu. Şimdilerde de vaatlerinin bulunduğu videoları internetten sildirmek için büyük çaba sarf ettiği bilgisini aldım.” diye konuştu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 31
  • EFE 8 ay önce Şikayet Et
    4 / 5 yil 42 bin kisi den kac tanesi ise gitdi gitmiyenler evinde kaldi parasina aldi fazlasiyla bunlar .CHP nin eskidende böyle yaparlardi bu torbillere bir son vermek lazim.Mahsun yavas babasinin parasina dagitiyor .Ankaralilara hesap vermeden mi gidecek elbet bunun sorgulanmali.
    Cevapla
  • Chp terörü 8 ay önce Şikayet Et
    Şaşırdık mı hayır. Kapasite yok vizyon yok laf çok. Enkaza çevirip skp atacaklar Ankarayı
    Cevapla
  • Vatandaş 8 ay önce Şikayet Et
    Personel sayısını neredeyse iki katına çıkarmış ama her nedense hizmet tam tersine iki kat geri gitmiş. Hizmet için çalışan ellerinden geleni yapanlara koyun diyen koyunlar bunları görsünler duysunlar. O paraların ve belediyelere Kimlerin alındığının hesabını sorsunlar.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Elbette İNCELENECEK.. Ama o kadar KARANLIK, o kadar KARANLIK Kİ.. Elbet bir gün AYDINLANACAK..
    Cevapla
  • 8 ay önce Şikayet Et
    Suratında iş yapacak bi emare yokki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli bakandan alçak Gazze çağrısı! 'Ahlaki ve insani' deyip duyurdu
Türkiye'den yeni doğal gaz anlaşması! Bakan Bayraktar açıkladı