AK Parti'nin çağrısı sonrası Yeniden Refah Partisi'nden ittifak açıklaması

AK Parti'nin ittifak çağrısı üzerine Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, yerel seçimlerde bazı iller bazında ittifaklar söz konusu olabileceğini belirtti.

GİRİŞ 19.09.2023 19:09 GÜNCELLEME 20.09.2023 14:33
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Yeniden Refah Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Toplantı devam ederken açıklamalarda bulunan Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul toplantısı kapsamında temaslarda bulunduğunu anımsatarak, Erdoğan'ın Avrupa Birliğine (AB) yönelik sözlerini desteklediklerini belirtti.

"TÜRKİYE ALTERNATİFSİZ DEĞİL"

Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını söyleyen Kılıç, "AB, Türkiye'yle üyelik müzakerelerini tamamen dondurma, durdurma ya da bağları koparma kararı alacak olursa Türkiye Cumhuriyetinin hızla farklı alternatiflere yönelmesi, AB'den bu anlamda bağımsız ama ekonomik anlamda ilişkilerini sürdüren bir performansla yoluna devam etmesini diliyor ve temenni ediyoruz." diye konuştu.

İSVEÇ'İN NATO'YA ALINMASINA KARŞIYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin kararın Meclis'e sunulacağına dair sözlerini hatırlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Yeniden Refah Partisi olarak terör örgütlerini ve faaliyetlerini himaye eden, Kur'an-ı Kerim'e, İslam'a karşı organize saldırıların adresi olan ve kamu otoritesi olarak en ufak tepki vermeyen İsveç'in, NATO üyeliğini, Türkiye'miz açısından milli güvenlik sorunu olarak değerlendiriyoruz. Terör örgütlerini himaye eden İsveç'in, NATO'ya üyeliği mecliste onaylanmayacaktır. Yeniden Refah Partisi'nin görüşü ve duruşu bu çizgideki İsveç'in NATO üyesi olmasına karşı bir yaklaşımdır."

Kılıç, parti olarak mevcut anayasanın değiştirilmesinin öncelikleri olduğunu, sivil anayasa çalışmalarını desteklediklerini belirtti. Yeni anayasanın katılımcı, çoğulcu, sivil, özgürlükçü, demokratik, kuvvetler ayrılığı denge denetim mekanizmasını, yönetimde şeffaflığı, adaleti sağlayıcı nitelikte olması gerektiğini dile getiren Kılıç, "Yeni ve sivil Türkiye anayasasının mutlaka geniş zeminlerde, geniş gruplarla ve tüm siyasi görüşlerin katılımıyla ele alınması zorunluluktur." dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin yerel seçimlere kendi logosuyla gireceğini aktaran Kılıç, bu konudaki hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

"81 İLDE DEĞİL BAZI İLLERDE OLABİLİR"

Kılıç, bir gazetecinin "AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, partinizle ittifak yapılabileceğine dair sözlerini nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Genel seçimde olduğu gibi yerel seçimde ülkemizin 81 ilini kapsayan bir ittifakın içinde olmak tabi olarak mümkün değil. Cumhur İttifakı'nda, bizim dışımızda olan partilerin de 81 il bazında ittifaka girebilmeleri mümkün değil. Bazı iller anlamında ittifaklar söz konusu olabilir. Bu anlamda AK Parti'den, Yeniden Refah Partisi'ne gelmiş henüz bir teklif söz konusu değil. İstanbul, Ankara veya başka iller bağlamında AK Parti'den, partimize gücümüze orantılı bir teklif gelmesi halinde elbette genel başkanımız, genel merkez yönetim ve karar kurullarımızla değerlendirir, kararımızı alırız. Bu istikamette atacağımız adımın adını koyarız."

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 48
  • KENAN KELEŞ 7 ay önce Şikayet Et
    Yeniden Refah Partisi hayra motor şerre fren parolasıyla kuruldu ve öylede devam ediyor. Türkiye böyle bir muhalefet partisine çok ihtiyaç vardı.
    Cevapla
  • acı söylermiş 7 ay önce Şikayet Et
    bu mudur ittifak muhalif medya chp yi bıraktı bunları gösteriyor bir de yetkilileri programlara katılıp ne kadar eleştirisi varsa yapıyorlar neymiş dost acı söylermiş bu nasıl dost kötü günde düşene bir tekme de sen vurmazsın neymiş faiz düşecek demişler ama artıyormuş artmasında ne olsun enflasyon aldı gitti millet birbirini öldürüyor alacak verecek ev sahibi kiracı diye
    Cevapla
  • alperen 7 ay önce Şikayet Et
    kafam karıştı bu arkadaş zaten Ak Partili değilmiydi
    Cevapla
  • Misafir_Dadaş 7 ay önce Şikayet Et
    Eskiden öyleydi.
    Cevapla
  • FatihK 7 ay önce Şikayet Et
    Bence hiç gerek yok. Kendilerini bir şey sanıyorlar
    Cevapla
  • Çarıklı 7 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan gerçekten usta bir satranççı. Yeniden Refahla SP'nin yükselmesini durdurmayı başardı.
    Cevapla
  • ZAC 7 ay önce Şikayet Et
    SP zaten yükselemiyordu ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...