CHP’nin Hamas karmaşası... Dün destek bugün köstek

CHP Grup Başkanı Özel'in "terör örgütü" ilan ettiği Hamas'ın CHP ile yakın dönemde yakın temas kurduğu hatta Hamas lideri Heniyye'nin CHP Genel Merkezi'nde ağırlandığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu da Hamas yetkilisiyle aynı mitingde yer aldı.

CHP’nin Hamas karmaşası... Dün destek bugün köstek
CHP’nin Hamas karmaşası... Dün destek bugün köstek
GİRİŞ 27.10.2023 12:02 GÜNCELLEME 27.10.2023 17:14
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığına ilişkin sözlerine CHP yönetimi sessiz kalırken, CHP liderliğine soyunan Özgür Özel tepki gösterdi. Özel, Hamas'ın terör örgütü olduğunu savundu. Ancak CHP'nin yakın geçmişteki Hamas politikası, bugün takındıkları tavır ile örtüşmediği gözler önüne serildi.

HAMAS'I CHP'DE AĞIRLADILAR, AYNI SAFTA MİTİNGDE YER ALDILAR

CHP'nin günümüzde kurmay düzeyde terör yaftası vurduğu Hamas'la yakın ilişki kurduğu, Hamas liderini genel merkezde ağırladığı ortaya çıktı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Hamas Siyasi Büro Lideri İsmail Haniyye ile ikili görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Bununla yetinmeyen Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldığı Kudüs mitinginde üst düzey Hamas yetkilisiyle aynı safta oturduğu kaydedildi. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu'nun boy gösterdiği Kudüs mitinginde, Hamas lideri Haniyye'nin canlı konferans yoluyla konuşma yaptığı kaydedildi.

KILIÇDAROĞLU'NU FİLİSTİNE DAVET ETTİ

Geçmişte Hamas Lideri İsmail Haniye ile birebir görüşme gerçekleştiren, Büyük Kudüs Mitinginde Filistin atkısı ile katılım sağlayanda aynı CHP’ydi.

4 Ocak 2012 tarihinde Hamas Lideri İsmail Haniye CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezinde ziyaret etmiş ve uzun süren bir toplantı gerçekleştirmişlerdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ev sahipliğinde Genel Merkezde gerçekleştirilen görüşmede İsmail Haniyye'nin Kılıçdaroğlu'nu Filistine davet ettiği de öğrenilmişti.

Dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu görüşme hakkında basına yaptığı açıklamalarda Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Filistin'i bağımsız bir devlet olarak görmek istediğini belirtmişti.

"FİLİSTİN'İN MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ"

Loğoğlu, görüşmeye ilişkin şu bilgileri paylaşmıştı:

''Kılıçdaroğlu görüşmede, Hamas ile El Fetih arasındaki son anlaşmanın ve ona göre atılmakta olan adımların Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü sağlayacak olması nedeniyle Filistin davasına da güç katacağını vurguladı. Haniye'nin, görüşme sırasında Kılıçdaroğlu'nu Gazze'ye davet etti.

'Sayın Kılıçdaroğlu, CHP'nin öteden beri bu ülkede kurtuluş savaşını vermiş insanların kurduğu bir parti olarak, Filistin'in mücadelesine destek olduğumuzu, Filistin'in BM'nin saygın bir üyesi olarak bağımsız bir devlet olarak yerini almasını, bizim de bunu görmek istediğimizi belirtti”

HAMAS'LA BİRLİKTE MİTİNG

8 Şubat 2020 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen Büyük Kudüs Mitinginde ise Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere birçok CHP’li isim mitinge katılım sağlamıştı. Davetliler arasında İsmail Haniye de bulunuyordu ancak kendisi bir video mesaj ile katılım sağlayabilmiş yerine Hamas’ın Kudüs sorumlusu Musa Akkari katılım sağlamıştı. Kemal Kılıçdaroğlu mitingde yaptığı konuşmada; kalbimiz Kudüs için atıyor" demişti.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuşmuştu:

"Hepimizin kalbi Filistin ve Kudüs için atmaktadır. Çünkü hepimiz hakkın, hukukun ve adaletin hakim olduğu bir Türkiye, hakkın, hukukun ve adaletin hakim olduğu bir Orta Doğu, hukukun ve adaletin hakim olduğu bir dünya için mücadele ediyoruz. Her Firavun'un bir Musa'sı vardır. Günümüzün firavunlarına karşı her birimiz birer Musa'yız."

________________

HANGİSİ CHP?

Geçmişte Hamas’ın davasını doğru bulan ve destekçisi olduğunu belirten CHP bugün ise terörist olarak gördüklerini söyledi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas için söylediği sözleri utanç verici olduğunu belirterek şunları ifade etmişti.

"Tayyip Erdoğan tarafından Hamas’ın bir terör örgütü olarak kabul edilmemesini tamamen reddediyoruz. Türkiye açısından da son derece utanç verici bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Hamas bir terör örgütüdür.”

____________

İSRAİL ÖRGÜT OLABİLİR ANCAK HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Ekim’deki partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında , "Ey İsrail sen bir örgüt olabilirsin, Batı'nın sana borcu çok, ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını korumaya çalışan bir kurtuluş ve mücahitler grubudur.” ifadelerini kullanmıştı

HEP AYNI İKİYÜZLÜLÜK

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi sürecinde Cumhur İttifakı'na desteğini açıklayan HÜDAPAR'ı karalamak için Hizbullah yapılanması üzerinden "terör örgütü" ithamında bulunan CHP ve yandaş partilerinin, yakın dönemde HÜDAPAR'la dirsek temasında bulunduğu ortaya çıkmıştı.

HÜDA PAR kurmaylarıyla görüşmeler gerçekleştiren Millet İttifakı kurmayları, "dün öyle bugün böyle" tavır takınmıştı.

6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?6'lı masadan HÜDA PAR riyakarlığı! Hani 'Hizbullah'tı?

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Her zaman aynı yruma yapmaya değmez
    Cevapla
  • Hakan 6 ay önce Şikayet Et
    Chp için gayet normal bir durum. Sabah başka akşam başka konuşurlar.
    Cevapla
  • esas 6 ay önce Şikayet Et
    CHP yi izlerken israilin davranış şekillerini izliyor gibiyim. Eğer işine geliyorsa inci yakut pırlanta gibi övgüler yok gelmiyorsa terörist hırsız gerici katil gibi iftiralar
    Cevapla
  • hakan 6 ay önce Şikayet Et
    Ondan sonrada anten çekmediği için seçim kazanamıyoruz diyorlar. Şaka gibi
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Ne oldukları belli değil .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tavuk altın yumurtladı - 2 Mayıs günün gazete manşetleri
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!